Thursday, August 11, 2011

BAAZAR RAMADHAN D.I.Y


 Di dalam misi "30 HARI MENCARI BERIYANI" yang masih menemui jalan buntu walaupun sudah masuk hari yang ke - 11 Baazar ramadhan dibuka kepada orang awam, emak aku mendapat idea kenapa tidak buat Beriyani sendiri? hahahahahaha... ok misi "30 HARI MENCARI BERIYANI" ni sebenarnya adalah misi aku untuk memburu bakat baru nasi beriyani.. kira beriyani INDIE la... tahun ni aku tak nak cari yang mainstream yang mmg dah popular.. saja jer tukar angin.. maka dengan itu membuat nasi beriyani sendiri bukan la penyelasaian or penghujung misi ni.. ianya sekadar untuk melepas gian jer hahahahahahaha pencarian masih di teruskan!!!!

Emak aku ni kira seorang yang aktif dan baru2 ni telah bersara dari profesion beliau yang di pegang lebih 30 tahun. So, kalau dah biasa bekerja bila dah bersara mmg akan jadi bosan takder benda nak buat... so, di sini la timbulnya idea nak buat bazzar ramadhan D.I.Y beliau yang mana tapak nya kat depan pagar kediaman kami hahahahahahahaha.. kira lokasinya kat tepi pagar seperti dlm gambar di bawah.... [gambar recycle]


Oleh kerana tahun ni aku tak berniaga kuih / biskut raya maka aku secara otomatik telah dilantik sebagai Assistant Chef Cook huhuhuhuhu minta maaf kepada semua pelanggan2 kuih/biskut raya pasal tak dapat terima order korang... banyak pertanyaan pasal kuih tu... napa aku tak jual nanti la aku cerita.. maybe rakan fb aku dah tau napa hehehehehehehehe kat bawah ni kenangan katalog kuih / biskut raya tahun lalu... huhuhuhuhuhuhuhu tak cukup tangan nak ambik order sampai terpaksa lantik sale executive.


 Kembali kepada cerita "BAAZAR RAMADHAN D.I.Y" antara menu yAng di tawarkan di dalam jualan KAMI adalah seperti berikut:

- nasi beriyani power (RM5)
  * ada acar timun & daging ayam masak kurma or kari ayam [hot item sebelum jam 5 akan sold out. Kalau nak datang awal]

- mee kari fuyoohhhh (RM2)
  * ada daging ayam, kentang & sayuran [menu ni banyak budak2 suka pasal tak pedas kalau nak pedas boleh bubuh cili sendiri]

- Nasi Ayam Legend (RM3)
  * ayam panggang tanpa minyak / kulit yang lembut ala2 kenny rojer. Sos Tiram Istimewa dan Chili Signature Series [AWAS!!! ni menu sihat]

- Nasi Ayam Penyet Spesel Edition (RM3)
  * Cikinwing Goreng Serai, Sambal + Ulam (ala standarad la ramuan ayam penyet) [menu ni hanya akan ada pada hari2 tertentu kira macam spesel DRAW]

- Soto Ayam Kegembiraan (RM2)
  *ni susah aku nak cakap... orang yang pernah datang beraya p rumah aku or datang wedding aku jer yang tau keistimewaan soto ni

Oh yah korang nak request gambar??? isk bukan aku tak nak kasi gambar tapi belum sempat aku snap gambar makan tu semua dah abis kena beli orang.. Sampai kami rasa terharu dengan sambutan yang diberikan.... Errr ada juga orang cakap napa jual murah sangat pasal kalau kat baazar ramadhan takkan dapat harga macam ni... isk korang ni kasi harga murah korang komplen kasi harga mahal lagi korang komplen apa korang nak sebenarnya?????????

ni explaination rasmi dari emak aku... bulan puasa ni beliau berniat untuk berniaga sambil bersedekah.. so, mana2 yang korang rasa murah tu mmg dah niat emak aku nak bersedekah so, terima saja la seadanya.... kalau nak kasi free karang sehari jer dapat bersedekah.. lagi pun time ekonomi tak menentu ni ringan la sikit beban orang kampung nak beli juadah berpuasa yang POWER!!!! hahahahahahah ok la adios.... jgn la ngada2 nak minta gambar... kalau nak tau beli jer!

Ini adalah salah satu testimonial dari customer yang happy dengan hidangan kami.. di petik dari fb aku...

"Jairo Desecrator aku td singgah depan rumahmu...membeli mee kari...5 lagi bini ku borong, ur daddy yg jaga td, tapi tu lain cerita...cerita yg sebenarnya ialah...mee kari tu mmg saaadaapppp...dua kali ku makan..." - En. Hashim Wahab -

Untuk member2 yang berada jauh dari lokasi sorry ni kira entri untuk orang kampung jer hehehehehe SELAMAT BERPUASA

UNTUK MEMBACA ENTRI2 AKU PASAL RAMADHAN SILA KLIK KAT SINI

9 comments:

Ijau D. Koceng said...

agak2 27hb masih bisnes lg kah?

JAIRO said...

27 stop udah mau kasi bersih rumah heheh tau2 la ni bisnes bukan mau cari untung punya.. sekadar hobi hehehehehe

JAIRO said...

datang raya la ke rumah.. harap2 ada termasuk dalam menu... pasal ajk sambutan belum bermesyuarat lagi untuk menentukan menu juada raya. masa tu ndak payah bayar.. makan saja sampai puas...

Korawk said...

ada brader A tak singgah beli? time time bulan posa ni brader A nampak ceria haha

jairo said...

brader b ada la singgah.. siap minta diskaun buy 1 free 1 lagik... brader A sibuk niaga kat baazar ramadhan kat pekan

Dr. Ben said...

sedap tu bro... kesian kat aku...

JAIRO said...

doc: kesian2 ngko kurang2 ada gitar baru then insyallah dapat lagi sorang cahaya mata... tapi mmg sadis jugak la kalau puasa jauh dari isteri ni.. mkn minum mmg tidak terbela huhuhuhuhu kena lagi wifey yang cun masak perrgghh apa2 pun bersabar jer bro.. mesti ada hikmahnya....

berteromber said...

takder special delivery eh?

JAIRO said...

berteromber: ada tapi lepas raya ke 27 baru sampai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT