Tuesday, June 30, 2009

TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN (*sigh* Berbaloikah ianya ditonton?)

Akhirnya keluar juga movie yang aku tunggu sejak dari kecil.. hehehe setelah tengok Transformers yang pertama tu dalam hati mmg excited la nak tengok sambungannya. Hehehehe tambahan plak aku ni mmg membesar dengan katun transformers walaupun aku ni bukan peminat fanatik tapi aku tetap teruja bila tahu ianya akan ditanyangkan dilayar perak.

Walaubagaimanapun, pengalaman untuk melihat Transformers: Revenge Of The Fallen ini adalah amat berbeza jika dibandingkan dengan pengalaman aku tengok movie boxoffice yang lain. Hehehehe seperti yang anda sudah sedia maklum movie ni kuar panggung pada 24 June 2009 bersamaan pada hari rabu yang lalu. Hehehe aku tak berpeluang nak tengok movie masa tu dan hanya boleh berbuat demikian pada hujung minggu atas sebab jadual kerja aku yang amat ketat. Napa berbeza? Hehehehe mmg la aku selalu tengok wayang hujung minggu.. apa yang membuatkannya berbeza adalah bagaimana aku nak dapatkan tiket nak nengok wayang tu... K... mula misi ngan hari Jumaat ... Isteri aku (ceh dah ada bini hahahahaha) nak ajak tengok wayang pada malamnya tetapi misi tu gagal berikutan keadaan aku yang sgt penat sampai tak larat nak jalan. Aku kata esok jerla kita p tengok... hehehe isteri aku ok jer.... then esok mula misi kami nak tengok pada hari sabtu.. hehehehe dengan konfiden kami p 1Borneo usha tikit kat sana.. tup tap tup tap... ada 4 show serentak... tapi malang full house hingga jam 1 pagi.. isk isk isk... seingat aku tengahari tadi p Growball kat centre point Sabah pun penuh jugak satu hari... Aku nak bawa tengok jam satu pagi wife aku plak taknak hahahahah lagi pun esok kitaorang nak pigi kenduri kahwin rakan kami en. Jojo.... kalau dah tengok movie sampai subuh alamatnyatak terpigi la majlis si jojo tu. Then misi gagal lalu kami akhiri hari itu dengan makan malam pekena nasi goreng + Lamb Chop + Butter Prawn!!!!

Esok Pagi masa on the way ke kenduri Jojo, aku sound wife aku supaya kontek GSC utk buat booking hehehehe supaya tak melepas lagi. kali ni kita orang call GSC 1Borneo sekali lagi.. huhuhuhu kali ni whole day punya show dah sold out ... isk isk isk.... terus kita call GSC kat KK plak.. situ lagi tragik... ikut kata amoi yang jawap panggilan tu.. "hali ini semua show utk Transformers saja wooo.. tapi semua sudah penuh.. kalau kamu mau book utk besok lor..." isk isk wife aku dah tarik muka masam dah.... terus call growball... call punya call mau 20 kali baru kena angkat.. kat situ katanya ada kosong jam 3.30 pm hahahaha terus kami nak booking.. lagi la malang.. drg kata takder booking.. walk in saja pasal too much people nak tengok itu wayang.... Isk isk isk masa aku tengok wayang Lord Of The Rings (masa tu 1Borneo belum ada lagi...) GSC KK satu2nya panggung masa tu takder sampai sesak macam ni... then kita orang rush p growball... sampai sana aku tengok notis tikit full house till 5.30 ptg... arrrggghhh full house lagi. Mahu tak mahu kita orang bantai la beli tiket jam 5.30 petang tu... akhir kami dapat tempat yang agak strategik iaitu row paling belakang bahagian tengah... mmg center abis la.... nasib la... kita balik rumah dulu chill then jam 5 dtg balik masa balik situ aku tengok tikit dah fully book till jam 8 malam isk barisan manusia masih panjang beratur nak beli tikit hehehehehe....

Engkorang tengok... bertapa panjangnya cerita transformers ni... (2 jam lebih) Belum apa2 lagi aku dah tulis berjela - jela.. heheheheh dengan tak banyak cerita meh kita proceed ngan ulasan wayangnya...

Kalau korang tengok kat poster atas tu ada tagline yang tulis "More Alien Robots, Bigger Explosions, and much much more Megan Fox.." ceh wayang ni pasal decepticon ngan autobot tapi megan fox jugak la jadi highlight. Ok aku taknak cerita in detail kisah transformers ni. aku rasa korang dari lebih tahu dari aku.. mungkin cukup aku katakan mengenai pendapat aku tentang movie ni...

Ok dari pengalaman aku yang penat jerih nak dapatkan tikit wayang ni... aku rasa agak kecewa dengan wayang ni... Nampaknya si Micheal Bay ni benar2 mengunakan Teknologi CGI & MEGAN FOX dengan sepenuhnya... sebenarnya part ni aku tak kecewa hahahaha tapi part ceritanya.... Patutlah kat dalam forum ada review yang bercampur baur yang lahir daripada kalangan member2 kat sana hehehehehe. Wayang ni 13 PG ratingnya tapi masa aku tengok kat dalam panggung tu banyak plak budak2 bawa umur melihat wayang ni.. isk isk isk camner drg boleh kena kasi masuk.. hehehe mungkin pasal negara kita ni demokrasi hehehe tulah drg tu boleh masuk kot. Bukan apa part si Megan Fox yang berlari masa di kejar oleh robot jahat lalu dimontajkan dan di zoom ke arah dadanya mmg berjaya menonjolkan hayunan daging segar yang membuat semua penonton senyap.. abis part tu baru bising balik hahahahah terpause panggung sekejap... 

Part CGI nya mmg tip top la.. biasalah drg tu kan banyak bajet.. hehehehehe mestila hasilnya pun kaw2 dari cicak man heheheh. Sound effect mmg tip top... aksi letup2, terbang mmg macam makan buffet la ...  kenyang mata dan telinga kita dibuatnya. Namun seperti adik aku mention kat aku.. isk isk isk... kata dalam movie tu ada scene recycle dari movie pearl harbour & indiana Jones.... betul ker... hahahahaha kalai  aku tengok la masa kapal tenggelam tu.. hehehehe mmg cam pearl harbour hahahahaha nasib macam pearl harbour.. kalau si Micheal Bay tu recycle babak dalam Titanic (Steven Speilberg juga producer dlm criter ni) lagi la naya hahahahahaha abis org kat panggung nangis kerana kesedihan....

Bab indiana Jones.. mmg lagi real haha cuma bezanya yang kejar tu decepticon jahat hehehehehe korang perasan tak? hehehehe kebetulan dua - tiga miggu sebelum ni aku ada layan DVD indiana Jones heheheh tambah la segar babak tu kat dalam ingatan.... Nasib la ada crispy popiah ngan air tebu yang wife aku beli kat palm Square before movie main hehehehe so, aku alihkan fokus aku kepada popiah tu... abis babak tu.. popiah tu pun habis hehehehehe berbaloi - baloi kata amy search...

Satu lagi yang frust.. seperti biasalah kalau katun2 , anime , manga di moviekan susah kita dapat sama sepenuhnya seperti karya asalnya.. mmg dah ada watak2 dan jalan cerita yang dimodified. Hehehehehehe part tu rata2 rakan yang fanatik transformers mmg kecewa... aku? errmm akut tak fanatik sangatso, aku masih boleh terima seadanya.. Adakah ianya berbaloi untuk dilihat... errmmm kalau ikut experience aku nak dapatkan tikit wayang.. rasa berbaloi tu agak kurang namun aku masih puas hati dengan ceritanya... tapi bagi aku part 1 lagi best dari movie ni... kalau takde megan fox pada movie kali ni mungkin cerita ni akan fail hahahahahha.. hail Megan Fox.. tapi Megan Fox masih tak boleh lawan watak Bumblebee... hehehehe Bumblebee Rulz!!! LULZ.... hahahahahaha


p/s: aku tension masa tengok wayang ni pasal org kat dlm panggung ni asyik keluar masuk lalu kat depan aku.. isk isk kacau la.... kalau nak tengok movie sambil jalan2 jangan tengok kat dlm panggung.. p tengok kat dalam bilik bapak korang... ntah.. makan apa sebelum p panggung sampai cirit birit sampai balik2 nak p tandas... lain kali kalau cirit birit pakai lampin dewasa... bangang!!!!


Friday, June 26, 2009

RESTORAN CITARASA: CITARASA ANTARABANGSA SELERA TEMPATAN

Hehehehe aku kembali setelah sekian lama menyepikan diri di alam siber ni. Lepas kenduri kawin aku tempoh hari sangat banyak kerja - kerja yang tertangguh berikutan uruasan yang on hold dan terpaksa di selesai apabila aku kembali bertugas. Nasiblah bos aku sporting giler yang mana beliau dgn tak byk tanya approvekan cuti aku dgn lengkap ucapan ikhlas selamat pengantin baru dari beliau. Cayalah!!! Respek abis ngan dia... terima kasih banyak2!!! hehehehe.

Sebagai pembukaan entri aku selepas cuti yang amat panjang ni aku nak cerita pasal satu restoran. Hehehehehe baru ni aku telah dijemput untuk menghadirkan diri ke majlis perasmian Restoran Citarasa yang terletak kat daerah Beaufort yang mana lokasinya adalah lebih kurang 20 km daripada rumah aku. Hehehe excited juga bila dapat invitation macam ni heheheheh lebih2 lagi ianya dianjurkan semasa tengah - tengah bulan gerhana bagi golongan yang makan gaji. Alangkah baiknya jika majlis seperti ini ada dibuat setiap musim bulan tua a.k.a tengah bulan yang mana sipembeli tengah sengkek tak berharta.

Untuk pengetahuan korang, Restoran Citarasa ini adalah dimiliki oleh En. Ahmad Yakub iaitu mantan Yang Dipertua Majlis Daerah Beaufort yang mana baru mencapai tahap persaraan bagi penjawat awam. Minat yang mendalam terhadap bidang perniagaan adalah satu pendorong bagi beliau untuk menceburkan diri di dalam bidang ini.

Dengan menampilkan konsep elegan pada penampilan imejnya, Restoran Citarasa sebenarnya menonjolkan sesuatu suasana yang unik bagi memikat para pelanggan yang bakal datang ke Restoran Citarasa. Penetapan kadar harga yang berpatutan, Restoran Citarasa amat yakin untuk bersaing secara sihat dengan barisan kedai - kedai makan ataupun restoran yang sudah sedia ada di kawasan Pekan Beaufort.

Kedudukan Restoran Citarasa yang strategik di mana ianya terletak bersebelahan dengan tapak Bank Simpanan Nasional yang baru. Dengan ruangan tapak letak kereta yang luas, Restoran Citarasa pasti menjadi pilihan yang selesa bagi para bakal pengunjungnya.

Pada majlis pembukaan ataupun perasmian Restoran Citarasa, pihak pengurusan menganjurkan majlis Doa selamat yang serba ringkas bagi memberkati permulaan operasinya. Para tetamu dihidangkan dengan buffet juadah makanan Melayu Sabah yang mana ianya menampilkan menu istimewa Restoran Citarasa bagi mempromosikan "specialty" dan keunikan masakan mereka. 

Ermm abis baca doa selamat para jemputan pun dijemput makan oleh krew - krew Restoran Cita rasa yang bertugas pada malam tersebut. Menurut salah seorang krew yang ditanya, Restoran Citarasa akan beroperasi setiap hari bermula seawal 6.30 pagi dan hingga ke pukul 7 petang. Aku tengok juadahnya errmm memang mencabar perut aku yang mmg lapar dari tadi hehehehe mula - mula aku tengok cucur pisang hehehehe aku try seketul.. pergghh panas - panas mmg rangup la heheheh starter aku pada petang tu  sementara menanti barisan para jemputan yang mengambil makanan surut. hehehehehe Sambil - sambil tu aku ambillah peluang ini untuk mengambil gambar secara kandid hehehehe mcm seorang photographer profesional pun ada lagak aku malam tu hakikatnya aku hanya guna guna setting auto yang ada kat kamera aku hahahahahah. Kat Bawah ni adalha beberapa snap gambar yang telah aku ambil sepanjang penantian aku untuk mengambil makanan.

Hahahaha sayur kat atas ni di masak ikut chinese stail la lebih kurang.... sayur yang dicelur kat dalam air panas lepas tu di bubuh ngan sos tiram dan bawang goreng... Ni target aku yang paling awal aku sambar hehehehe then next...

Gambar kat atastu bukan tangan aku yer.... hahahahah target kedua tak lain tak bukan Sotong Goreng Tepung.. heheheheh lama aku tak pekena sotong tu pasal la jadi second target... Pastu aku tambah sikit ngan tauhu jepun yang masak ngan udang. then aku terus la cari kerusi utk hinggap hahahaha


Sebenarnya , banyak lagi pilihan juadah lauk pauk yang dihidangkan pada malam tu hehehe aku saja  jer tak nak reveal tahap pelahap aku ngan org ramai hehehe so, dengan kontrol aku amik tiga jenis masakan jer hehehehe walhal terdapat pelbagai masakan ayam dan daging yang boleh aku desecrate pada petang yang syahdu itu wakakakakakaka.



Masakan malam tu mmg best la rata - rata pengunjung yang datang menyatakan rasa puas hati dengan juadah yang dihidangkan. Bagi aku personally, Sotong, Sayur, Tauhu dan sikit sambal belacan mmg kena ngan selera dan "Citarasa"aku. aku berharap pihak Restoran Citarasa dapat mengekalkan prestasi mereka pada malam itu bagi membina satu nama yang berjaya di perut pelanggan mereka kelak. Apa - apapun aku mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menjemput aku untuk makan free pada malam tu (kalau ada jgn la segan panggil lagi hehehe) last sekali aku nak ucapkan selamat maju jaya utk mereka.. cheers...  


P/S: utk korang hehehe enjoy la photo kandid yang aku amik ni manalah tau ada muka korang kat dlm gambar tu hehehehe



Wednesday, June 17, 2009

DEDIKASI VIDEO: ZEE AVI - KANTOI

Kalau sekarang ni org sibuk layan Yuna.. errr aku plak sibuk layan lagu Zee Avi.. hehehe aku rasa lagunya lagi sempoi la.... korang layan la lagu ni yang bertajuk "Kantoi" sementara tunggu review bergambar majlis kawin aku.. hehehehehehe sorry delay sikit pasal sibuk la... heheheh enjoy....

Ini Lirik Lagunya...


Semalam I call You, You tak answer
You kata You keluar pergi dinner
You kata You keluar dengan kawan You
but when I called Tommy he said it wasn't true

So i drove my car pergi Damansara
Tommy kate maybe You tengok bola
tapi bila I sampai…u, u tak ada
Lagi la I jadi gila

So I called then called sampai You answer
You kata sori sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain

Sudahlah sayang, I dont believe You
I’ve always known that your words were never true
Why I’m with You?
I pun tak tahu
No wonder la my friend pun tak suka You

So I guess thats the end of our story
Akhir kata she accpeted his apology
Tapi last-last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex-boyfriend's best friend - Tommy

  

p/s: tahniah utk Takilala kerana isterinya baru selamat melahirkan cahayamata yang kedua....

BannerFans.com

Monday, June 15, 2009

I'M BACK!!!!

Hahahaha akhirnya aku kembali ke ruang cyber... 3 minggu aku cuti atas urusan wedding aku.. errmmm banyak message yang aku terima nak review dan photo pasal acara wedding tu.. errr... k la kasi aku sikit masa nak buat pasal byk kerja aku yang tertinggal semenjak tempoh cuti aku tu.. heheheheheheh tunggu kan update aku  yer... cheers!!!!







errr... gambar pengantin pompuan boleh la korang tengok kat flickr jurugambar rasmi kitaorang.... klik jer kat sini ... heheh photo by: Azman Jumat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT