Thursday, April 22, 2010

SALAH SIAPA SEBENARNYA???

SALAH SIAPA? ADAKAH SALAH CIKGU MATHS? CIKGU BM?? OR MEMANG ORANG NI TAK PI SEKOLAH????

BAHASA JIWA BANGSA.....

Thursday, April 15, 2010

MASALAH TIDAK HIDUP & TIDAK KUAT HISAP???

Korang pernah alami masalah barang tidak hidup dan tidak kuat hisap? Kalau korang menghadapi masalah ni korang jangan panik. Sila bertenang, tarik napas dalam - dalam... Then, cuba korang recall kat mana korang letak resitnya? Bukan apa kalau takder resit camner nak claim waranty??? Then resit service pun jangan hilang pasal kalau benda tu dah hidup dan dah kuat hiap nanti korang tak leh plak ambik balik pasal takder resit.. lagi la naya....




Isk apa korang merepek ni?? aku cakap pasal Vaccum Cleaner la.....

Monday, April 12, 2010

MINYAK ANGIN UTK SAPA???

Aku takder niat pun nak ckp politik kat sini cuma kebelakangan ni sejak KU LI datang ke Sabah penulis blog politik kat Sabah rancak menulis pasal entri royalti MINYAK ni utk sapa... So, aku pun tak nak ketinggalan jugak la nak buat entri pasal minyak ni .. err tapi minyak angin la.. k.. layan... cheers.....

Saturday, April 10, 2010

MI SCUSI : CIRCA 1997.... [HYSTERIA DALAM KENANGAN]

Nama asal Mi Scusi adalah Hysteria... masa tu Hysteria telah ditubuhkan kat ITM (kini UITM) Sabah pada tahun 1996 dipelopori oleh aku sendiri, MawiPoka, Stone, dan Kai.... Masa tu zaman era post kematian Kurt Kobain di mana byk versi unrilis Nirvana keluar kat pasaran dan semua terus nak main lagu Grunge termasuklah kitaorang ni... Tapi aku muak dgn Nirvana pada masa tu pasal aku sgt suka Misfits!!!! Kai plak giler kat RANCID & RAMONES (pastu semua line up giler Rancid). Mawi plak suka kat Green Day. & NOFX.. Stone plak minat kat Stone Temple Pilot (mungkin pasal ni la namanya Stone) kekekekeke kami masa tu ambik masa hujung minggu untuk jamming lagu2 cover dari MISFITS, GREEN DAY, RANCID, RAMONES, SEX PISTOL, NOFX, dan tidak lupa NIRVANA.... kekekekeke sesekali pandai tersasul cover lagu Rotting Christ... kekekekekeke....


Hysteria adalah antara band yang paling aktif kat ITM Sabah masa tu... sampai ada line up yang sanggup tuang kelas gara2 nak p jamming kakakakakaka. Walaupun Hysteria hanya pernah sekali join kat gigs tapi tu cukup untuk dijadikan kenangan manis untuk kami berempat... kalau ada masa nanti aku up video nya.. ntah kat mana aku simpan DVDnyer isk....

Namun lepas abis Diploma line up Hysteria  bertaburan gara2 p melanjutkan study kat bidang masing2 masa tu aku sendiri jauh terpencil.. ngan hanya Kai yang tinggal kat Sabah.. Mawi kat Sarawak... Stone plak ngan encik Takilala kat Shah Alam.... hinggalah sorang2 dari kami grad.... (rasanya aku yang paling last grad pasal banyak kantoi paper..) kekekekekek...

Kini Hysteria hanya tinggal kenangan... ada yang jadi Big Boss kat Bank dan ada juga yang join Perkhidmatan Awam.... 

(gambar kat atas Mi Scusi semasa badan masi steady.. kekekekek kalau sekarang tak leh nak buka baju.. lucah sangat permandangannya kekekekek)

Masa lepas kejatuhan empayar Hysteria.. aku terkontang kanting nak cari rakan jamming... gian wooooo.. kalau asyik nak main ngan band manggas malas gak aku pasal muzik metal ni terlalu ganas untuk aku kekekekekeke kena juga ada sentuhan punk kekekekeke masa ni aku mmg trip jadik Jerry Only kekekeke sampai la aku jumpa ngan Zul & Mie yang kebetulan dah takder band (band lama drg pun berpecah) then jumpa Cho... then aku ajak drg main lagu MISFITS & RANCID tak sangka drg pun rupanya layan band ni.. arrgghh terus jadila formation baru. Masa tu aku dah taknak guna nama Hysteria la.... even konsep kitaorang adalah sama.. aku ambil keputusan utk mengabadikan kenangan Hysteria itu sebagai band Kolej zaman muda remaja aku.... kekekek gambar kat atas tu gambar kenangan kami kat bilik KAI di ITM Sabah di snap oleh member baik kita orang en. Ramzul Ihsan.. napa botak? ni gara - gara lepas tengok citer Romper Stomper kekekekekekekek Oleh itu... untuk formation baru ni kami taknak guna Hysteria lantas sepakat pilih nama Mi Scusi sebagai pilihan kitaorang.... Cheers....

(ni masa Mi Scusi main kat Mobsterfest Ranau, Sabah... gambar bersama line up Crown Ov Horns & Jesseltonez)

(ni masa Mi Scusi share stage ngan Negation dan Farasu kat Kota Kinabalu, Sabah)


p/s: aku tak abis pengajian kat ITM kekekekekek


Friday, April 9, 2010

War Against The Troll

Baru - baru ni aku ngan beberapa member facebook berperang ngan sekor troll nama Cik Siti Wan Kembang...

Kitaorang ni ada satu group kat facebook group pasal kumpul pengguna facebook utk orang sekampung ngan kita orang.... ntah dari mana datang tetiba sekor troll masuk yang kononnya nak komen kasi ubah orang2 kampung supaya baik kononnya ingin tegur budak2 yang tak semayang , p minum arak la berjudi ker... begitu la konon matlamat asalnya.. tapi dlm matlamat sucinya itu dia selitkan plak niat jahat dia dengan selingan caci maki dan kata - kata lucah ceh..... Apa ni konon nak berdakwah tapi abis bebudak kat group tu dia maki dan hamburkan dgn pelbagai tuduhan... pada mulanya aku malas nak ikut campur bila dah semakin serius apa lagi aku join la sekaki pasal dah jadi huru hara group tu dikerjakan oleh troll sekor ni.. kekekekekeke pastu pihak admin amik langkah drastik dgn kick troll tu keluar.. oleh kerana tak dapat nak meroyan.. dia buat blog plak.... kekekeke aku tak kisah la kalau dia nak buat blog ker apa ker tapi aku tengok blog dia tu ada unsur2 fitnah.. aku tak la teruk sangat kena kekek dia masa pasal aku photoshop profile FB dia kekekekeke. Yang lebih teruk beberapa rakan la yang kena... 




So, aku nak kempen sikit kat korang supaya report abuse kat blog troll ni dgn klik kat SINI . Penyelamat dunia konon kakakakakakakak pigi berak la......

errrr group kita orang plak kat SINI hehehehehehe

Wednesday, April 7, 2010

CLASH OF THE TITANS [ANTARA SUKA DAN BENCI...]



Ni adalah antara movie (re - make) yang aku tunggu - tunggu selepas melihat thillernya dimainkan kat panggung beberapa bulan yang lalu. Kali pertama aku tengok movie ni pada zaman aku kanak - kanak dulu.... kalau tak silap sekitar hujung tahun 80'an (dibuat tahun 1981). 1 April 2010 movie tu ditayangkan aku dah booking tiket sehari awal (takut jadi kes nak tengok transformer ari tu plak....)

Hari yang di tunggu pun akhirnya tiba aku p panggung satu jam lebih awal pasal nak cari makan... aku usha kat kaunter jualan tiket, show utk COTT ni dah sold out next how pun aku tengok selling fast gak.. fuh... rupaya ramai jugak orang yang tunggu movie ni.... mmg layak la pasal kalau dulu movie ni box office mesti sekarang pun camtu jugak kan?

Terus terang aku katakan masa aku tengok COTT versi lama dulu ak tak la begitu faham sangat citernya.. yang aku ingat org lawan monster ngam pompuan rambut ular. Masa tu aku tak faham bahasa english lagik so, layan gambar jerlah kekekekekeke. Kebetulan masa tu aku minat giler ngan citer2 cam Sinbad, Conan , dan yang berkaitan. Masa tu perasaan aku tengok movie ni mmg excited giler la. Jangan kita nak bandingkan teknologi dulu dengan sekarang la itu mmg sgt jauh berbeza tapi malangnya excitment yang aku pernah rasa dulu tader plak masa wayang tu start.Aku tak pasti kat mana silapnya wayang ni tapi tak la WOW sangat bagi aku. Dah la watak Zues tu macam gay jer aku rasa then bab actionnyer macam tengok citer 300 tak siap.... tapi tak la buruk sangat.... Kalau korang tengok bab dorang kena kejar Kala Jengking raksasa mesti korang ingat satu babak transformers yang askar amerika kena kejar kat padang pasir (tapi kasi downgrade la sikit).

Walaubagaimanapun, masih terdapat watak yang kool dlm citer ni seperti watak DJinn ngan Hades... Aku rasa kalau bukan pasal drg mmg mata aku akan berasa pedih kerana mengantuk. Pujian ini juga untuk watak Io mmg cun (tapi tak leh nak lawan peranan megn fox dlm transformers). Io cun secukup rasa tak over sgt hingga tenggelamkan watak lain.

Biarpun banyak komen negatif yang aku kasi pasal movie ni aku masih rasa berbaloi untuk tengok citer ni kat panggung. Tapi kalau nak layan kat panggung sampai dua kali taknak la.. Secara peribadi wayang ni patut di tonton sebelum aku tengok wayang Percy Jackson and The Lightning Thief tempohari.. tak tau la napa... apa2 pun korang p la layan movie ni. Mungkin aku expect banyak sangat kat movie ni...

p/s: kalau aku tau gini jadinya baik aku p beli tiket wayang How To Train Your Dragon.....

Tuesday, April 6, 2010

SIKIT INFO DARI NUFFNANG....

Dear Nuffnangers,

As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

Thank you for your attention.

Cheers
Blogger Relations Department

Aku rasa rata2 ahli nuffnang dapat berita ni.... so, kepada geng klik2 nuffang watch out.. they are watching u kekekekekeke..... So, kepada pelawat blog aku... korang still boleh klik banner iklan aku kalau betul2 interested ngan produk yang di iklankan.. kalau ta ksuka just ignore la k... Cheers

P/S: Geng Klik2 Nuffnang = Who know who u are.... :)

Monday, April 5, 2010

RANCID - RED HOT MOON


Semenjak 2 - 3 menjak ni aku kerap layan lagu2 Rancid.. ni band fav aku ni selain daripada Balzac, Misfits, & Murderdolls....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT