Tuesday, October 25, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME....



YUP ARI NI AKU HARIJADI...


TERIMA KASIH KEPADA SEMUA RAKAN2, CIKI2, DAN BLOODBROTHER & SISTER YANG MENGUCAPKAN/ANTAR SMS, KOMEN & MSG VIA FACEBOOK HEPI BESDAY KEPADA AKU.... TAK SANGKA BYK UCAPAN YANG AKU TERIMA TAHUN NI... KORANG TAK PAYAHLAH SUSAH2 NAK KASI AKU HADIAH MAKLUM LA SEKARANG NI EKONOMI KITA PUN BUKANNYA BAIK SANGAT. CUKUP LA SEKADAR DOA KORANG SETULUS ATI.... WALAUBAGAIMANAPUN AKU MENGALU - ALUKAN SUMBANGAN IKHLAS DARI KORANG UNTUK MENGISI TABUNG DANA GITAR BARU AKU SUPAYA BESDAY TAHUN LEBIH MERIAH DARIPADA SEBELUMNYA... TABUNG AKU TU MASIH SHORT RM6999.00.. MARILAH KITA SAMA2 MENCUKUPKAN DANA TERSEBUT HEHEHEHEHEHEHE THANX!!!!!

 P/S: tahun ni agak spesel besday aku pasal ada orang baru yang memeriahkan suasana.... dan tolong jangan tanya gitar apa yang aku mau beli......

Friday, October 21, 2011

MAIN DRUM



Aku dulu pernah bercita - cita hendak jadi pemain drum. Setelah beberapa bulan struggle mencuba mencari feeling untuk bermain drum aku masih tak jumpa perasaan tu. Selepas itu barulah aku sedar bahawa tempat aku ialah di posisi gitar. Walaupun tak sehebat mana tapi I GOT THE FEELING... Macam mamat kat forum metal terus pernah kata "ikhlas cara permainannya" hehehehehehe (aku tak ingat sapa yang keluarkan statement ni hehehehehe).

Walaubagaimanapun, aku masih menyimpan hati untuk menjadi seorang drummer dan jikalau ada masa terluang sesekali aku akan berbincang mengenai anatomi sebuah drum, teknik & tips, ataupun gosip2 sensasi drummer tersohor tempatan mahupun antarabangsa. Namun, ianya tidak sekerap aku berbual mengenai gitar... mungkin diblog ni jarang jugak aku citer2 / review pasal gitar & effect.... (kalau nak baca review gitar dan berkaitan anda boleh lawat SINI & SINI  dorang banyak gitar) tapi kalau kat dunia nyata or org kampung kata face to face aku boleh cerita pasal gitar dan yang berkenaan sehari suntuk...

Berbalik kepada kisah bermain drum tadi, kebelakangan aku sering berbicara tentang drum bersama salah seorang rakan yang juga adalah pemain drum band metal tersohor dari Kota Kinabalu yang mana nama band tu tak payah aku nak mention kat sini. Aku kenal dia lama dah tapi baru2 ni jer agak sedikit rapat. Seawalnya aku kenal dia ni sebagai seorang gitaris yang mana pernah main satu band ngan bassist band aku Mi Scusi. Beliau ni memang mempunyai pengetahuan yang luas dalam hal ketuk mengetuk drum ni. dari aksesori drum hinggala ke teknik mengetuk. Aku rasa dia jer la yang boleh buat aku cerita pasal drum sepertimana keghairahan aku bercerita perihal bermain gitar.

Kat video bawah ni aku share sikit gaya permainan beliau....
amacam menarik tak???

Untuk pengetahuan korang beliau juga seorang guru muzik / drum yang bertauliah. Dia memang ada buat kelas belajar bemain drum. Kalau korang yang berada di sekitar area Kota Kinabalu dan ingin belajar bermain drum mungkin anda boleh cuba berguru dengan rakan ni. Korang kontek jer dia dari FB beli (klik SINI). Sedikit testimoni untuk meyakin korang aku sertakan satu lagik video yang memaparkan anak didik member aku ni beraksi dengan drum beliau.

Amacam? Meyakinkan? Masih Tak yakin lagi? Nak bukti lagi???? Ic korang ni jgn la demand sangat hehehehehehehe

Sebenarnya entri ini bulanlah entri iklan berbayar, akan tetapi sebagai entri tribute for him kerana banyak tips dan info dia share ngan aku. Apa yang aku dapat simpulkan ialah its all about Passion, Knowledge & Attitude. Untuk member yang aku maksudkan aku ucapkan Terima Kasih Banyak for Your Great Sharing... (mau juga engko layan aku punya soalan2 walaupun ngko dah tau aku ni bukannya seorang drummer hehehehehehe)

Thursday, October 13, 2011

TRIBUTE TO I.T,M : USAHA JAYA MARA


1. Sejak kebelakangan ni aku tengok agak banyak trafik ke blog aku datang dari area Kota Kinabalu... selalunya trafik tu dari semenanjung memandangkan kebanyakkan network aku kat sana.. then kalau dari Singapore plak aku boleh agak dah sapa.... hehehehehe

2. Takder kena mengena dengan point kat atas... Terus kita ke tajuk utama.... bagi yang baru kenal aku ni aku nak kasi tau yang aku ni drop out dari I.T.M hahahahahaah tapi walaupun drop out (dkt nak masuk final year) aku rasa kat I.T.M banyak memberi pengajaran dan pengalaman untuk aku.

3. Aku masuk kat I.T.M Sabah batch JANUARI  1996. Number matrik plak 96330980.. hahahaha agaknya kalau student I.T.M (sekarang U.I.T.M) apa la number matrik drg hahahahaha....


4. Masa Kat I.T.M ni la tertubuhnya band aku... more detail klik kat sini.

5. Sepatutnya dulu masuk I.T.M patut aku amik jurusan music pasal kerja aku siang malam main gitar.. orang pigi kelas aku pigi studio. tu yang kantoi tu hehehehehe... Masa tu aku taksub sangat nak jadi sorang rockstar.!!!! Last - last rock tak ke mana study pun ntah ke mana (in case ada student U.I.T.M yang baca ni harap ini boleh dijadikan tauladan)

6. Semangat aku main musik masa kat I.T.M masa tu tambah membara apabila dapat tau  kat I.T.M Shah Alam banyak band yang bagus.. perrgghhhh patut masa tu aku tengok banyak graduan yang bagus hahahahaha tapi sayang semuanya  sudah terlambat akibatnya aku terpaksa cari uni lain utk kasi abis study aku hehehehhe masa aku dua tahun di I.T.M abis begitu saja.

7. Untuk pengetahuan korang, masa kat I.T.M aku takder awek... pasal masa tu awek jadi distraction kepada aku... aku nak focus sepenuhnya... kat GITAR (patut focus kat study)

8. Mamat yang paling baik dan sudi mengajar aku main gitar masa tu ialah saudara Yazid budak Johor amik diploma sains... aku tak ingat nama penuh dia tapi kalau tak silap dia ni ada pertalian ngan salah sorang line up band rock otai Zabarjad. Yazid ni cool giler orangnya tak macam kebanyakan gitaris jadian kat I.T.M masa tu. Sebenarnya tak ramai tau pasal kehebatan dia ni. (patut aku belajar math ngan dia ni hehehe)

9. Walaupun drop out ... I.T.M tetap dihati ku....

10. Satu fakta menarik ialah walaupun aku takder awek masa kat I.T.M tapi tak tau la kebetulan kot bini aku adalah student I.T.M gak dan paling best satu batch ngan aku cuma lain kursus jer hahahahahaha.. mungkin inilah contoh untuk ungkapan kalau ada jodoh takkan ke mana ... hehehehehe So, pesanan aku utk para pelajar yang baca entri ni.. jgnlah korang taksub sangat ngan pasangan korang (awek ker balak ker... or gay couple ker lesbo couple ker) pasal banyak gak aku tengok orang2 yang masa study macam belangkas ke hulu ke hilir tak dapat dipisah tapi last2 tiada kesudahan jugak (sebenarnya kesudahannya ada tapi bukan kesudahan seperti wayang hindustan happily ever after) bukan tak boleh couple2 masa study tapi biarlah berpadah padah... jgn nak buat2 innocent aku tau korang paham apa maksud aku.

11. Akhirkata, kenangan di I.T.M bagi aku adalah satu kenangan manis yang mengusik jiwa (ceeehhh wah macam lahanat plak ayat aku ni hahahaha) walaupun aku tak dapat apa2 sijil dari sana tapi pengajaran dan pengalaman dari sana aku rasa jauh lebih berharga.... Terima Kasih I.T.M ....


nota tambah: masa kat I.T.M dulu aku pernah ikut talentime masa tu drg panggil malam matrik kegemilangan... tak menang... dapat number dua jer....

errr sekali dapat cek dari nuffnang tetiba byk plak idea nak tulis hahahahahahahaha

Wednesday, October 12, 2011

3 KEJADIAN YANG BEST PADA BULAN NI.....



1. Dapat Cek Dari Nuffnang.. tak sangka blog yang jarang update ni ada jugak duitnya huhuhuhuhuhuhuhu terima kasih kepada pelawat2 yang datang kat sini terutamanya pelawat tetap.. no need to mention u know who u are.....


 2. Beberapa bulan yang lalu aku ada ikut kontest kat internet.... sebenarnya aku dah lupa dah pasal kontest tu.. ntah kontest apa aku tak dapat recall yang aku ingat masa tu hadiah utama dia Ipad... masa tu aku kemaruk sangat nak guna Ipad.. nak beli tak mampu so, join kontest la.... aku tak la mengharap utk menang.. sekadar mencuba jer. Lepas join kontest tu aku buat donno jer tak buat follow up. tetiba jer kena kontek kata aku menang kontest. Masa tu gabra jugak la aku ingat syarikat mana nak jual barang yang trick konon.. kata barang tu free tapi last2 minta number kad kredit.... hahahahahahaha walaupun aku tak menang Ipad dapat GPS Navigator pun ok la.. konon kalau nak beli benda ni harganya boleh dapat pick up seymour duncan.... isk... dari beli gps baik aku beli pick up gitar tapi kalau dah free amik jer la. Cuba la aku dapat benda ni masa bulan FEB yang lalu.. tak la kitaorang sesat masa tu hahahahahahaha

3. Yang paling best... brader kat bawah ni umurnya dah masuk 3 bulan.. syukur kepada Allah kerana dia dikurniakan kesihatan dan senyuman yang manis.....

 korang rasa2 mana satu aku dalam gambar kat bawah ni??


Saturday, October 1, 2011

INSTALLATION HUSBAND..! MUST READ..!!!


Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a distinct slow down in overall system performance, particularly in the flower and jewelry applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.
...
In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as
Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as

NBA 5.0,
NFL 3.0 and
Golf Clubs 4.1.

Conversation 8.0 no longer runs, and Housecleaning 2.6 simply crashes the system.

Please note that I have tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,
Desperate.
DEAR DESPERATE,

First, keep in mind,
Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while
Husband 1.0 is an operating system.

Please enter command: ithoughtyoulovedme.exe, try to download Tears 6.2, and do not forget to install the Guilt 3.0 update.
If those applications work as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewelry 2.0 and Flowers 3.5.

However, remember, overuse of the above application can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0, or Beer 6.1.
Please note that Beer 6.1 is a very bad program that will download the Farting and Snoring Loudly Beta.

Whatever you do, DO NOT under any circumstances install Mother-In-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all your system resources.)

In addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0-program. This is an unsupported application and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly.. You might consider buying additional software to improve memory and performance. We recommend
Cooking 3.0 and
Hot Lingerie 7.7.

Good Luck!
Tech Support

credits to: Miss Beverly Tam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT