Thursday, April 30, 2009

TOP TEN SONGS LIST YANG KITA ORANG COVER MASA JAMMING...

Dimasa permulaan munculnya band aku di sekitar tahun 1996, aku ngan kawan2 masa tu selalu jamming dihujung minggu... benda ni melarat sehingga tahun 1997 yang mana aku masuk kat ITM Sabah... masa tu la jejak permulaan penubuhan band Mi Scusi aku ni. Dulu sebelum guna nama Mi Scusi kita orang pakai nama Hysteria... Aku nak share ngan korang top ten song list yang kita orang wajib cover kalau perform or jamming... carta ni dari nombor sepuluh hinggalah yang pertama... rasanya lagu2 ni masih di cover (kalau berkesempatan) dalam mana2 sessi latihan or performance Mi Scusi... adakah antara lagu tu yang korang sukai?
10. Tajuk: Have Your Ever Seen The Rain
Artist: CCR (tapi kita orang selalu cover versi Ramones)
09. Tajuk:Liza & Louise
Artist: NOFX
(lagu ni best tapi tak jadi top 5 pasal aku tak berapa suka nyanyi lagu ni aku rasa mcm susah heheheh... suka dgr jak)
08. Tajuk: Listed M.I.A
Artist: Rancid
(lagu ni selalu aku jer yang buat silap.. heheh semput aku nak nyanyi.. plus english aku yang tunggang langgang.. bantai la bukannya aku nak ikut akademi pantatsia)
07. Tajuk: Runaway
Artist: Del Shanon
(ntah napa cover lagu ni.. sebelum The Pilgrims kuar lagu cover ni aku dah minat lagu ni... mmg cita rasa aku lagu2 oldies kot heheheh)
(live version)
(video clips version)
06. Tajuk: Ruby Soho
Artist: Ruby Soho
(hahahaha mmg taraf lagu wajib ni... sampai dua tiga kali main masa jamming.. all time fav)
05. Tajuk: Roots Radical
artist: Rancid
(ni jgn ckp la... cuma ngan genarasi kedua line mi scusi ni tak pernah cover walaupun semua line up dia sukakan lagu ni.. errmm tak tau la napa tak cover... mungkin pasal kami dah byk lagu sendiri kot...)
04. Tajuk: Journey to the End of the East Bay
Artist: Rancid
03. Tajuk: Angelfuck
Artist: The Misfits
(lagu ni sampai sekarang masih kita orang cover since 1996 till now... tak kira la masa jamming ker masa live.. kira mmg ada di cover punyer)
02. Tajuk: Some Kinda Hate
Artist: The Misfits
(lagu ni lagu wajib kita orang kalau buat warm up masa jamming ataupun masa sound check kat stage... juga di cover since 1996 & kami tak pernah bosan ngan lagu ni)
01. Tajuk: Astro Zombies
Artist: The Misfits
(all time favorite... sebelum tido pun dgr lagu ni hahahahahaha... lagu misfits yang pertama kita orang cover di sepanjang hayat band ni ditubuhkan.. jugakbermakna lagu misfits yang paling lama berada dalam playlist kita orang... sehingga kini juga jadi lagu kegilaan kami di pentas... begitu juga dgn crowd yang tengok show kami!!!!)
Baiklah sekian, terima kasih... itu saja utk hari ini...
p/s: video kat bawah ni.. Astro Zombies versi My Chemical Romance... Dedicated utk kawan mat emo aku Faust, Latios, Bijak Sinner, Lutfie, & En. Catas... korang layan la lagu ni sambil kelar lengan...
------------------------------------------------------
manakala lagu yang aku suka secara personal tapi tak gemar nak di cover oleh band member yang lain.... tak tau kenapa... lagu ni tak best kot?
lagu ni tajuknya SILLY THING dinyanyikan oleh kumpulan SEX PISTOL... kali terakhir cover lagu ni dalam tahun 2003 kot.. tak ingat dah lama tak main.. isk isk isk tapi aku masih ingat lagu ni sampai sekarang.

Wednesday, April 29, 2009

ADIK CAMELIA? HUH!!!!

Sebenarnya aku dapat gambar2 ni dari email seorang rakan yang suka memfoward email yang penuh dgn attachement yang ntah hapa2 ntah... gambar org putus tangan la, budak lahir cacat la.. org kena ragut la dan macam2 lagi la... kekadang tension juga aku ngan email yang di fowardkan tu kerana buat semak mail bok aku jer... tapi aku tak spam la kat dia.. pasal kekadang ada juga msg yang dia fowardkan tu berguna... heheheh salah satunya hehehe gambar2 ni.. ntah dari manalah dia dapat... mungkin dari laman web social networking kot hahahaha mmg hidup kita skrng sudah tiada privacy!!!! Kepada tuan punya gambar jangan lah meracau macam kena santau bila nampak gambar anda di siarkan... hahah berani buat berani tanggung... jgn la ngko nak meroyan nak saman sana saman sini hahahaha jaga dulu diri tu... dah tau sendiri tu ada kena mengena ngan org2 yang berprofile tinggi so, jaga2 lah heheheh org semua peratikan kita... itulah hakikatnya.

Bagi aku gambar2 kat attachment tu tak der la gempak sangat... ala gambar g party jer.. macam kata KAHUNA dalam entrinya yang bertajuk "Wah Paris Hilton La Ko Niii" yang menceritakan sorang minah yang bangga menyiarkan gambar2 party tunggang langgang dia kat profile di laman web social networking ni bagi memperlihatkan bertapa indahnya hidup kita seharian. Hahahaha aku bukannya alim sangat.. mungkin sesapa yang kenal rapat ngan aku mungkin akan tergelak besar bila aku menyatakan diri aku ni seorang yang alim... (walhal aku pun ikut tertawa di dalam hati). Dengan itu, kita kena terima hakikat.. yang yang kita rasa cantik tak semestinya cantik pada pandangan orang lain. Itu kita patut boleh pikir sendiri.

Ala gambar takder apa2 kita orang duduk saja pun nak kecoh.. hehehe aku sokong statement tu.. statement sapa? hahaha itu aku pun tak tau. Tak sapa nak larang.. itu hal kita la nak buat apa. Tapi benda ni akan jadi sesuatu yang BOOM kalau kita ni sorang yang mempunyai reputasi. Betul tak kata aku?

Lepas mandi2 kat pantai kita orang tangkap gambar jer utk kenang - kenangan... aku mmg faham situasi ini.. takder hal.. tapi tahukah anda.. satu gambar boleh buat seribu satu cerita tau... apa lagi kalau cerita tu dibuat oleh wartawan majalah gosip murahan yang nak kasi laku majalah lucah mereka!!! Cis.. aku mmg anti dgn golongan tu!!!

Cantik apa gambar kitaorang...  Seksi? isk mana ader seksi...

errr...

Minuman tu kawan I yang punya.. I tolong pegang pasal dia tolong snapkan gambar kita orang tengah party... hehehe tidakkah anda rasa jawapan tu tipikal ntah berapa orang celebreti yang dah guna... so, sila sediakan jawapan yang lebih bernas dan relevan.. jangan nak jawab no komen hahahah nanti orang buat spekulasi plak... tak pun ikut stail memey suhaiza selepas merampas Norman dari tangan Abby abadi dan terus gol terus sembunyi kat rumah.... hahahahaha

Ni pun kawan I punya.. I cuma tolong tonggang jak.. ala nak main2 pun tak leh ker... Hehehe sebenarnya botol carlsberg tu botol hiasan utk tujuan promosi yang di letakkan di bar mana disko yang korang lawati. takder isi... tapi tak semua orang tau perkara ni. So, ko sediakan la jawapan yang bakal diajukan oleh wartawan (terutamanya wartawan melodi) hahahahahahahahahahahahah.... Krew Melodi apa lagi.. start ur engine... vroooooooooooooommmmmmmmmmmm korang pasti suka benda2 macam ni kan? Kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi!!!! layan... zassss!!!!

p/s:

1. betulkah gambar ni gambar adik Camelia?

2. Tujuan entri ni adalah utk peringatan kepada korang semua .. jgn la upload gambar2 tak senonoh korang kat internet... nanti menyesal kemudia takder gunanya beb....

Tuesday, April 28, 2009

KEHEBATAN STREAMYX

Kelmarin masa aku buat kerja.. tetiba opis mate aku tanya pasal connection internet (streamyx) aku off ker. Untuk pengetahuan korang aku dipertanggungjawabkan  utk jaga hal ehwal it kat opis ni walaupun pengetahuan IT aku hanya cukup format komputer saja... so, sebagai IT man kat opis ni apa masalah IT mesti dorang report kat aku yang mana bidang terjun kekadang ambik masa aku yang sepatut nya aku blogging oppss silap ... sepatutnya aku buat kerja opis... semua drg report kat aku... tikus drg mati la, keyboard drg tiada kekunci huruf "S" la.. kad kredit dia ke fraud la isk macam2 la kekadang lucu pun ada seperti pop up dialog yang keluar nak bagitau "Your Scan Procees Sudah complete la.. tekan ok" tu pun drg panik terus panggil aku apa masalah...

Balik cerita internet a.k.a streamyx tadi, awal pagi kelmarin aku ada ber YM sekejap ngan En. Azman kontraktor a.k.a en Dark_Tern dan beberapa org rakan... masa tu tenet mmg laju gila... belum klik dah loading... (part ni saja aku kasi lebih2 hahaha) pastu aku tak surfing memandangkan aku kena settle sikit keja yang boss aku suruh komplit...  rakan aku ni nak hantar email kepada rakan sejabatan di Kota Kinabalu dgn ada attachement kat email tu... Member sorang ni komplain... Internet off tak leh masuk... uiks aku ckp moden + wifi mmg dah on sejak awal pagi... tadi surf laju gila ahhh ding dong. tak terkejar lajunya.. so, utk puaskan hati member aku.. aku terus buka opera (aku surf selalu guna opera) try masuk forum isk tak leh.. try google isk tak dapat... try p website lucah pun isk tak dapat... semua tak dapat...

then aku off modem restart connection isk sama juga... kawan ni dah tanya aku balik2 ok ka mcm la aku ni dukun yang boleh merawat pelbagai penyakit.. lain kata aku ni dianggap sebagai one stop IT solution bagi drg.. takper aku tak kisah.. aku akan tolong mereka setakat aku mampu... aku tau member tu nak antar email urgent. buat punya buat.. macam2 jampi aku guna streamyx tetap tak mau kasi connection.. last2 aku dial 103 nak buat aduan (sebenarnya number aduan adalah 100) saja jer aku nak ckp ngan operator pompuan TM yang jaga phone direktori tu.. talian tu di sambungkan kepada operator pompuan (tapi suara dia mcm makcik la) aku terus ckp aku nak tanya pasal streamyx... dgn sopan santun dia balas.. "encik boleh call Hotline 100 then tekan 1 then tekan number 2.." "Ok, terima kasih" aku jawab ringkas.

Aku dial la talian panas 100 tu harap2 dapat berckp ngan bahagian teknikal support TM. Panggilan di jawab dgn suara operator komputer.. dengan iringan musik dan iklan... aku rasa terhibur dgn musicxk dan iklan yang boring tu. lama juga aku tunggu mcm2 iklan drg sebut masa menunggu tu.. then tetiba ada seorang awek ckp... "minta maaf semua pegawai kami sedang sibuk.. anda akan di layan sebentar la" aku tunggun sambil korek idung... Then awek tu ckp minta maaf lagi.. isk... sibuk benar drg hari ni. then kali ketiga ada sorang awek bercakap ala2 pramugari MAS kasi instruction camner nak pakai jaket keselamatan kalau kapal terbang jatuh terhempas. "Panggilan anda amat penting bagi kami... kami mohon maaf kerana semua pegawai kami sdg sibuk.. sila telepon kembali.. kalau taknak call korang boleh email kita org..." begitula lebih kurang ayatnya ntah aku tak ingat sangat.... isk dah aku call nak buat aduan streamyx tak boleh online.. camner aku nak buat aduan via email... isk drg ni ada otak ker takder.... kesimpulannya TM NET STREAMYX IS SUCK!!!!

Saturday, April 25, 2009

DEDIKASI LAGU: DANZIG - SISTINAS

Hujung minggu ni aku nak dedikasi lagu Danzig ni kepada pelawat blog aku yang tak popular ni... Enjoy!!!!

Thursday, April 23, 2009

BALZAC - '1993-2007: Lives Archives' Special DVD

Video trailer: BALZAC - '1993-2007: Lives Archives' Special DVD

Antara projek aku yang akan datang... isk isk isk... harga aku tak nak mention kat sini hehehe yang penting boleh tahan juga harganya... korang boleh usha kat shocker kedai online drg. Kat bawah ni plak clip lagu Hikari Naki Sekai... errmmm rasa ni antara lagu balzac yang slow dan panjang gila ahh ding dong... tapi menarik juga musicknya enjoy la... errr Fiendish International Club... ada sapa2 berminat nak join?

Video : BALZAC - '光なき世界' ("Hikari Naki Sekai")

Monday, April 20, 2009

SEPETANG BERSAMA KUMPULAN MANGGAS

Photobucket

Sekadar Hiasan

Gambar kat atas tu adalah en. raem sedang tersengih apabila aku snap muka beliau ngan camera dslr canon 450d milik Joad.. (fuh member sekarang ni semuanya main dslr dah). Sebab utama beliau tersengih adalah disebabkan oleh Joad yang mengofferkan baju Balzac kat beliau dgn harga rm50 (henci)... Joad jual baju tu pasal baju8 tu bertaraf body fit ngan beliau hahahahaha.. aku tak tau samada baju tu kecil or badan dia yang besar... lain kat.. baju tu agak sendat utknya hahahaha. Sebenarnya entri ni sepatutnya dipost kan pada hari ahad yang lalu, namun aku rasa kurang sihat plak sihingga menangguhkan proses entri ini diselasaikan. Hari sabtu tu aku hanya sempat posting kat forum pasal promosi jualan official baju kumpulan Manggas yang baru diriliskan hehehehehe... utk detail pasal t shirt manggas korang boleh klik kat sini

Waimi still serius ngan Fender Stratsnya... Plan kita org hari nak praktis lagu baru selama dua jam. Sambil praktis adalah juga aku bawa kaset recorder utk merakam sesi latihan tu. Namun hasrat tu terbantut la plak akibat daripada kondisi amp (keduanya) waimi & en. Joad sound ntahy.. macam dah blow... adjust sana adjust sini mmg tak kena.. ingatkan masalah setting digital effect.. kita org try pakai metal zone pun sama isk.. aku dah suspek memang masalah dari amp ni. Lagipun kitaorg jamming ari tu adalah hari sabtu yang mana selalu pack ngan jammers sekitar daerah beaufort. kita masuk dalam jam 2 petang (mungkin sebelum kami datang bilik tu sedia dibelasah oleh band sebelumnya).. frust jugak la kita org.. dan last tak jadi nak praktis lagu baru.. jadi acara jamming suka2 plak. kita main beberapa lagu cover kegemaran semasa muda remaja dulu - dulu.. hehehehe antaranya adalah lagu Slayer - South of Heaven, I want out (helloween), kiowas (sepultura), Slave New World (Sepultura), dan Lagu favorite death Malaysian Detah Metal Satan's Cries (Suffercation)... Mmg mengamit kenangan lagu lagu yang di cover masa tu terutamanya lagu cover dari Suffercation... macam aku rasa kembali ke tahun 1993 di masa tu join jamming ngan band Deathrobe (Mr. Cimca main gitar ngan band ni la).

Sebenarnya aku nak ikut ekspresi wajah cam dalam t shirt Balzac yang aku pakai tu tapi tak jadi plak... Ni la baju Balzac yang baru sampai tempohari... ada free CDR heheheh pro printed cover. Masa ni aku curi masa bergambar masa mr. Waimi cuba find out masalah amp Joad yang humming sangat... Kalau Hirosuke nampak aku gambar pakai baju band dia huh mesti dia terharu punya la.. sampai dia berbaik hati kasi free kat aku CD boxsetnya.. minta2lah dia kasi kat aku. Tapi malangnya mamat jepun ni manalah faham cakap melayu.. isk.. nanti la kau belajar bahasa jepun.. biar aku sound direct kat dia.

Hehehe Joad juga turut berbangga dengan t Shirt Balzacnya.. di order sama2 ngan tshirt aku ni la... rupa hujung minggu tu kami mmg ada memasang niat utk menunjuk nunjuk tshirt balzac di antara satu sama lain!!!! Masa ni beliau tengah tension gara amp gitarnya yang humming!!! heheheh sabar.

Tup tap abis juga masa kita orang hahaha dgn tension kita orang packing barang masing - masing terus chow hehehehehehe... Raem mencadangkan agar kami menjalankan opration perut kat Restoran Al - Amin. Lalu kami sebulat suara setuju dengan cadangan bernas itu...

Fuh Waimi... dia punya GT8 sekarang ni dah ada soft case jenama gator.. hehehe sama plak dengan jenama hard case aku.

Seperti biasa, Raem adalah orang terakhir kuar dari studio memandangkan aksesori drum yang yang agak banyak jika berbanding dengan kami hehehehe...  Tapi lain cerita aku ada dengar kabar angin yang menyatakan Raem mau jual snare dia.. Snare dia tu jenama Pearl Joey Jordison signature series. Berapa harga dia jual.. hahaha tu nantila kalau ada berminat aku tolong korang usha ngan Raem.

Ceh ada lambang Slipknot lagi tu... Snare ni agak baru juga dia beli dan baru dua kali kita orang bawa jamming... sebab nak jual hehehe kerana dia ada agenda yang lebih grand kot.. itu aku tak ngapa.

Ni pandangan dari atas snare en. raem kita hehehehe.. aku suka sound snare ni... itu pendapat aku secara peribadi. kepada peminat slipknot sana lebih2 lagi peminat Joey jordison ni hahaha apa lagi tak slipknot la kalau takde signature series dorang hahahahahahaha.. Cheers!!!!

Wednesday, April 15, 2009

OPERA IX: LONG LOST ITALIAN PALS OR ANOTHER GREAT ITALIAN BAND?

Sekitar tahun 1994 dulu aku ada kontek sorang ngan mamat dari Italy namanya Alberto Gaggiotti masa tu aku masih lagi bergiat aktif di dalam pembuatan fanzine underground Skull aku. Masa tu si Alberto ni promote kat aku bandnya yang masa tu baru release ep The Triumph of the Death yang mengandungi 2 lagu... lagu the red death ngan born in the grave kalau tak silap aku... (EP tu rilis tahun 1993 sebenarnya)

Aku dengar demo dorang mmg aku tertarik ngan music drg hehe masa tu dia ckp drg main music atmospheric death metal (masa era tu byk term2 pelik music yang kuar). Secara dasarnya mereka main doom/death metal la... memandangkan ada selingan2 melancholy dalam lagu drg... aku masa tu kebetulan sedang mencari bahan untuk dimuatkan ke dalam isu kedua Skull Zine terus mengambil keputusan utk menemurah mereka. Dari situ la mula hubungan aku ngan Band OPERA IX ni berkembang di mana dari mereka juga aku mendapat byk pen pals dari belah2 negara Italy...

Tapi bila aku p futher study.. proses pembikinan zine aku terputus danb akhir terhenti secara rasmi pada tahun 1997 dan aku hanya mampu utk konsentrate ngan band... terus dari sana aku pun terlost kontek ngan drg ni... yang spesel masa tu band ni vokalis dia awek tau nama cavaderia ala2 Arch Enemy... tapi sekarang dia tak join band ni.. dia buat solo dah band Cavaderia dia sendirik... aku hanya sempat follow band ni hingga album The Call Of The Wood (1994) pastu lost.. kali aku usha drg kat tenet fuh dah jadik big band plak drg ni.. heheh ntah drg masih ingat ke tidak ngan aku.. rasa tidak la pasal byk lagi org yang kontek drg ni hehehehe... Kira posting ni tribute utk drg la hehehehe kalau nak info pasal drg p lawat drg kat SINI.

NI VIDEO CLIPS LAGU THE RED DEATH (FAV. AKU NI)

NI PLAK BAND SI CAVADERIA... ERRMM STAIL TAK TUKAR LA STILL SAMA

NI MASA OPERA IX COVER LAGU RIME OF THE ANCIENT MARINER (IRON MAIDEN)

Tuesday, April 14, 2009

BALZAC'S SHOCK & HORROR SET: BLACK SUNDAY + CD

Kelmarin Joad call aku nak pass tshirt yang kita org order sama... hehehehe dah sampai dah... kami kira2 tempoh perjalanan utk sampai ke tangan kitaorang adalah lebih kurang 10 hari dari tarikh ianya diorder. Untuk pengetahuan korang Shock & Horror Set ni ada 12 set ke semuanya dan yang aku order ni adalah yang pertama hehehe so, ada 11 lagi nak kumpul... Kalau korang ada ke semua set ni korang akan dapat lagi hadiah mystery dari Balzac. Ntah lah apa hadiahnya aku pun tak tau.. jgn si Hirosuke kasi Boxer second hand dia sudah la... aku tak cukup fetish utk semua tu.

Sebenarnya aku nak amik gambar t shirt tu tapi kamera plak takder hehehe tapi takper mr. Joad dah tolong snapkan aku (KLIK SINI KALAU NAK TENGOK).. korang p usha la di blog dia kalau nak tengok yang real.. gambar ni aku tablah dari site balzac japan version... pasal kat shocker worldwide gambar ni dah takder... kalau korang nak beli errmm kena beli kat japan site kot tapi harganya mungkin dlm 30% lebih mahal... 

Design dia mmg cun.. silk screen yang halus dan teliti... tak menyesal aku order.. puas hati dan yang bestnya aku bersetuju ngan pendapat en. Joad tentang kualiti kain utk t shirt ni.. mmg lebih baik berbanding ngan t shirt Balzac / Laiya yang aku order sebelum ni. Puas hati... extreme satisfaction hahahahaha kalau ada ongkos pasti nak lagi dong.. ahhh!!!

selain selain t - shirt, monthly set ni (aku lebih suka memanggilnya sebagai monthly set) di datangkan ngan sekeping CD... cuma ada satu lagu dalam CD ni iaitu lagu Black Sunday (rasanya lagu ni pernah di rilis sebagai single drg)... tapi mixing dlm cd ni spesel sikit la... kalau kira drg kasi free la cd ni.. tulah di berikan dlm bentuk CDR tapi covernya pro print. Lagu ni aku suka.. dan sememangnya aku lebih mengemari stuff Balzac yang lama.. yang baru ni errrmm bukan tak suka tapi agak kurang la bagi aku cuma ada beberapa lagu jer.. tak macam album CAME OUT THE GRAVE.. 1 cd lagu dia aku suka!!!! Mungkin En. Joad juga bersetuju ngan kenyataan aku ni... but fun fact is kitaorang masih minat ngan band ni.. isk adakah kami sudah menjadi fanatik? ntahlah biarlah korang yang memutuskan....

so, tunggu la bulan depan kalau2 ada org yang nak beli monthly set ni... hehehehe bagi awek2 yang baru nak berminat ngan Balzac ni hehehe drg ada juga riliskan Hello Kitty versi Balzac drg hehehehe mcm berminat? Hehehehe korang boleh check kat Shockerworldwide utk keterangan lanjut mengenai Hell.O Kitty ni...

Hehehe mcmana korang tergoda? Kalau tak .. kita orang ok jer hehehehe... Aku ada terdengar2lah orang nak beli Monthly Set yang kedua ni.. tapi errmmm jualan hanya dibuka pada setiap 13 haribulan... hehehe nanti kita tunggu dan lihat.. design dia dah kuar .. seperti kat bawah ni.. errrr memang cun la design dia!!! Sebenarnya kalau ada sen aku pun berminat juga nak angkat... err harganya? USD25 tak termasuk shipping.... tengok la.. errrmm juga kabar2 separuh sahih yang aku dgr recruitment for the next FIENDISH INTERNATIONAL CLUB hanya akan di buka pada bulan JUNE ni? errr betul ker? hehehe ada sesapa boleh tolong verify?

Ok lah rasa takat ni saja dulu karutan aku tentang Balzac ni hehehe nanti kalau ada stuff Balzac aku akan review lagi.. cheers!!!!

Monday, April 13, 2009

THE FAST AND THE FURIOUS 4: SIMPLE YANG SEMPOI

Hujung minggu baru2 ni barulah aku ada keluangan untuk p ke panggung wayang. Kali ni aku hanya sempat tengok satu movie jer... citer jackie Chan tu kira nak tengok but sayang tak sempat.. hehehe so ..tutup citer Jackie Chan. Nw kita citer pasal wayang PANTAS & GARANG 4 (ikut terjemaahan kat panggung). Part ke empat wayang ni menampilkan semula pelakon utama part pertama di mana iannya watak DOM, BRIAN, dan MIA...

Kisah berkisar semasa DOM yang di dalam pelarian beliau daripada ditangkap polis. Semasa dalam pelariannya DOM masih melakukan kerjanya merompak lori.. berbeza ngan di US dia yang melarikan diri ke Mexico merompak lori Minyak plak. Dia kata kat situ minyak tu macam emas isk mahal sgt la minyak kat sana... ntah aku tak pernah p sana. kat sini ada watak HAN (THE FAST & FURIOUS: TOKYO DRIFT) keluar. Rupa2nya HAN adalah partner si DOM sebelum HAN membawa haluannya sendiri ke Jepun untuk jadi kaki drift kat sana.

Job terakhir DOM & Teamnya ialah kat mana proses rompakkan tu agak messy hingga menarik perhatian polis dan pihak penguasa tempatan... Untuk mengelakkan dirinya ditangkap DOM mengambil keputusan utk membubarkan geng rompaknya kerana bimbang atas sebab dirinya yang wanted rakan2 yang lain akan turut di timpa musibah. Beliau bercadang utk meninggalkan mereka termasuklah girlfriendnya LETTY (aweknya ini juga termasuk dlm teamnya). Mmg la si Letty ni sedih sangat... isk apa nak buat kan DOM ni mmg keras kepala.. sedang satu2nya adik pompuannya pun di tinggalkan nikan plak aweknya isk isk isk... beliau melarikan di ke Panama!!!

Semasa kat Panama Dom menerima satu panggilan yang mengatakan bahawa LETTY telah mati dibunuh. Atas sebab ni la kenapa si DOM kembali p US untuk menjejaki pembunuh aweknya itu. Masa ni la dia terjumpa balik ngan si BRIAN FBI menyamar yang juga ex Boifren adiknya MIA. Si DOM telha dikenal pasti telah kembali ke US sehingga menyebabkan FBI menahan MIA untuk membuat siasatan. Hehehe nasib ada si BRIAN ni terus dia lepaskan MIA hehehe maklumlah awek lama la katakan... Tindakan BRIAN ni telah menyebabkan kemarahan rakan FBInya yang mengendalikan kes tersebut dan kemarahan itu berakhir dgn si rakan tu cedera di hidung dan muka akibat dihempaskan oleh BRIAN yang sedang panas hati...

Dipendekkan cerita dlm citer ni BRIAN & DOM berganding bahu lagi walaupun pada mulanya si DOM rasa tidak senang hati dengan perkara ni. Aku taknak la cerita secara detail tentang ceritanya korang p la panggung tengok.. nanti cerita semua tak syok plak korang nak tengokkan? Tak suprise plak jadinya. 

Walaubagaimanapun, secara peribadi aku suka cerita PANTAS & GARANG 4 ni walaupun durasinya hanya 1 jam 50 minit wayang ni jalan ceritanya agak sempoi walaupun ianya dibuat dengan simple. Simple2 dia pun jgn juga korang pikir tak baik.. fuh action packnya cukup utk buat korang kagum (hehehe sekurang2nya aku kagum la) penggunaan teknologi juga tidak ketinggalan di dalam penghasilan wayang ni.. heheheh kali ni drg pandu la sambil tengok gps plak hehehehehe... Cun la cerita ni... Cuma aku kecewa ngan kualiti panggung yang aku p.. aku p panggung wayang kat Center point Sabah.. panggung Growball p masuk cinema 6... panas la macam takde air con.. kenapa ntah.. air con drg rosak kot.. then ada satu mamat yang layan tidor nyenyak berdengkur kat sebelah aku sambil sikunya yang masuk kawasan.. potong stim betul la... mamat tu pun kalau nak tidor p la balik rumah... jgn la p tengok wayang.. cis bedebah!!! hahaha jgn risau cerita wayang tak terjejas!!! Aku masih puas hati.. Cheers!!!

Thursday, April 9, 2009

PORTAL HIBURAN YANG PENCILOK

Baru2 ni kawan kawan cyber aku merungut akan hasil kerja mereka dicilok oleh website hiburan ternama tanahair. Kengkawan aku ni kira geng photographer yang bergiat aktif disekitar negeri Sabah... mereka yang aku maksudkan ada en. Gidong & En. Benny Liew. Aku selalu masuk ke dalam blog mereka untuk menikmati hasil kerja mereka... mungkin en. gidong ni org baru tapi potensinya mmg tampak sejak dia memilik senjata nikonnya hahaha tahniah bro... En. Benny ni plak sapa yang tak tau.. hehehehe mmg fames juga di kalangan photobloggers dgn hasil kerjanya superb!!! 

Aku mmg berbulu ngan pencilok - pencilok yang tak tau malu.. dah la ambik hasil kerja org lain pastu dgn konfiden drg kasi tukar itu watermark p nama drg.. kunun drg punya photographer yang bikin... cis!!! pigi birak la!!!! dah pencuri.. penipu.. dari pengamatan aku rakan aku yang terbabit bukanlah demand nak minta bayar ke apa ker walaupun website or portal hiburan tu menjana duit dari penghasilan website rompakan yang tak bermaruah... 

sebenarnya, sebelum ni bukan member 2 org ni yang terkena ada lagi member yang kena seperti en Awang. Hahahaha tu lagi teruk hasil kerjanya jadi cover cd hahahaha. 

So, kepada org2 yang suka mencilok tu sila hentikan kegiatan anda yang tidak bermoral itu.. org dapat tau malu weiii..... sebaiknya korang minta la kebenaran dari tuan empunya gambar.. kalau takde reply kasi link ker or watermark tu jgn remove... ni selamber jer korang kasi remove... aku tau kalau si pemilik tu tak tau mesti korang tak kelam kabut minta maaf dan dgn selamba taik jak korang mengaku tu hasil kerja korang... korang tak tau ker proses editting gambar2 tu bikin berpeluh ketiak tuan empunya gambar? bagi portal2 hiburan yang besar2 tu... jgn la lokek.. kasi la duit sikit hasil daripada kerja mereka2 ni.. mana tau ada gambar best lagi tak mustahil drg lagi yang kontek korang nak share.. sapa tau kan? setiap titik peluh itu pasti ada harganya... pelacur pun kena bayar mahal inkan pula... 

Di sini aku nak list kan senarai web dan portal yang suka mencilok:

BEAUTIFULNARA - SINI

MY TALENTO.COM - SINI

OHBULAN - SINI & DI SINI

di fahamkan mereka dah minta maaf aku tak tau la ikhlas ker tidak... hentikanlah tabiat pencilok anda!!! namun masih ada bajingan yang menyokong sipencilok durjana ni seperti komen yang aku  petik dari portal pencilok:

+Jairo
  8 April, 2009, 14:06
  hahahahaha korang ni tau rembat hasil kerja orang lain jer!!!! fvck!@!!

-Ahli Mesyuarat Tingkap Reply:
 April 8th, 2009 at 2:19 pm
 Ape yg ko x puas hati lg ni….kang M dh xplen. & ngaku salah……Buat blog sndri la  wei……….siput sedut btul la….  <--- WOOOII ANAK ANJING AKU DAH ADA BLOG LA... DASAR PENYAMUN TARBUS!!!!

+Inspector Conan Reply:
  April 8th, 2009 at 2:27 pm
  Dah la tu woi..sian M..dia tak sengaja ar…

p/s: aku biasa juga cilok gambar org dari google tapi takla sampai aku padam watermark drg then tukar ngan aku punya malu aku eeehhhh...

Wednesday, April 8, 2009

DRAGONBALLS: 3 BOX SETS DVD COLLECTION + LIMITED EDITION ACTION FIGURE

Hahahaha akhirnya benda yang aku order sudah selamat sampai ke tangan aku... Thanx to Crystal taukeh kedai yang comel tapi bermuka serius. Aku order lama dah 1st order aku kena rembat org gara - gara tak letak deposit... isk then selepas tu aku tanpa segan silu kasi deposit kat kat kedai tu.. hehehe lantas diorderkan sekali lagi. Walaubagaimanapun ada 1 berita baik dan satu berita buruk dtg ngan order aku ni. Berita baiknya harga box set lebih murah.. dekat RM 100 bezanya ngan boxset yang aku order sebelumnya. Tapi berita buruknya itu packaging tarak cantik la... tak macam package box set yang memula aku order... kalau tak caya cuba korang tengok tengok gambar kat atas isk isk isk... kalau box set asal box set dia mmg cun!!! Tapi itu Crystal hah pandai pujuk sama aku... "Tapi bos u jgn risau la itu action figure limited punya still included" ceh kena ayat plak aku ... oleh kerana harga jauh lebih murah then aku rembat jer lah.

Korang tengok cun tak action figurenya? heheheheh walaupun aku ni bukan pengumpul action2 figure tapi aku bangga juga la ada benda ni hehehehe kalau nak kumpul ada 12 action figure semuanya tapi aku hanya dapat 4 (mmg setiap boxset ada free 4 biji limited edition action figure) Aku punya ni action figure yang ke 9 hingga ke 11. Kualiti movie dalam box set dlm tahap puas hati... tak super saiya punya level tapi kisah cukup utk memuaskan hati anda... sama kualiti ngan box set Master Cooking Boy aku hehehehe... cun dan layan!!!!

Aku belek - belek kotak action figurenya semua tulisan jepun... Ada sikit la perkataan English.. salah satunya ialah Action figure ini hanya utk japan market sahaja... isk... biar betul? kalau japan market sahaja napa boleh sampai sini... Seludup ker cetak rompak? isk aku tak tau.. ada sesapa master dlm bidang ni? please info aku.

SON GOKU

FRIEZA

PICOLLO

TRUNKS

Ni set masa Goku kecil

Ni masa goku dewasa dan part ni la yang paling aku suka!!!!

Ni kira drg punya overtime drama hahahah Goku jadi kecil gara2 Raja Pilaf.. then dia dalam misinya nak kembalikan badannya yang dewasa... hehehehehe aku tak berapa suka Dragonball GT.

aku belum layan abis boxset... Dragonballs Z baru jer di DVD yang pertama heheheh banyak lagi nak abis hehehehe .... chow... sekian dulu kisah dragonnballs dari aku... Cheers!!!

Tuesday, April 7, 2009

AYAM GORENG EMBAK - VERSI PERGH WA TAK KASI CAN!!!

Rasanya agak lama sudah aku tak berkongsikan resepi2 kult dan rock & roll aku... hehehehe kali ni seperti yang pernah aku janji disuatu masa dulu.. Di mana aku pernah mention kat korang pasal Ayam goreng ni.. hehehehe ayam goreng ni adalah evolusi dari teknik masakan ayam goreng KFC aku yang tak jadi... Timbul plak niat di hati nak copy resepi ayam goreng embak... Sebelum korang keliru.. aku nak declare awal2 ni bukanlah original resepi dari embak yang jual ayam tu.. tapi ini adalah versi buatan sendiri.. setelah mengamati beberapa round teknik penyediaan ayam kat premis mereka hehehehehe.

Aku perasan embak suka pakai tepung jagung biasa tu.. errmm aku nak lain sikit la.. taknak sama heheheh nak buat kelainan la kononnya. K aku guna tepung emak aku hahah tepung buat kek aku bantai hehehehe jenama blue key (kunci biru). 

Ok.. setelah sebungkus ayam (2 kg) tu dibersihkan(cis kata harga ayam nak turun tapi masa ayam ni di beli harganya utk 2 kilo adalah rm19.90 cis... mmg mahal la!!!). Korang rebus sehingga setengah masak. air rebus tu simple jer... korang bubuh garam (jgn banyak sgt nanti masin), & serbuk lada putih jer... Kalau korang rasa macam ok then korang toskan la hehehe macam gambar kat atas nun.

Ok korang dah tos kan apa lagi korang bancuh tepuk tadi ngan air (hati2 masa bancuh ni jgn terlampau pekat or terlalu cair... ) senang citer macam korang nak buat tepung utk cucur pisang. dah sebati korang amik sikit garam + Ajinomoto + lada putih + serbuk bawang putih (optional)+ sikit serbuk kari gaulkan lagi sampai sebati... (ingat bahan2 tu jgn simpan byk sangat nanti tak best rasa dia) Hasil bancuhan aku adalah seperti kat gambar di bawah ni...

Dah korang rendam kat tepung tu hingga rata hahaha apa tunggu lagi campaklah kat kuali yang dah ada minyak panas... pergh... Ilustrasinya adalah seperti kat bawah ni....

.

.

.

.

.

.

.

.Hasilnya?

.

.

.

.Camni?

Gambar kat atas tu masa ayam tu tengah tos kan minyak... heheheh minimumkan kadar minyak di dalam makanan anda!!!! Then gambar kat bawah ni hasil akhirnya sebelum abis kita orang makan seisi keluarga sambil tengok katun Hagemaru....


p/s: aku taknak hias2 masakan aku.. pasal tak sempat siap hias dah habis dah kena makan....

kalau nak tengok rumah sebenar gambar ayam goreng embak tu hahahah korang klik kat SINI

KISAH TEMAN SIPEMANCING: PESTA UDANG KEMBALI DI TAMAN FIRDAUS

Semalam aku jumpa geng pancing aku, dorang memancing di spot kebiasaan kita orang p memancing. Aku datang agak lewat dan tujuan datang pun bukan aku nak join memancing. Cuma sekadar lepak2 ngan dorang... kali aku tengok hasil tangkapan dorang fullamak mmg cun, besar dan banyak!!!! Memang dorang pesta Udang Galah kemarin... tangkapan total rasanya mencecah kepada jumlah 70 ekor... mcm masa aku mula2 terjebak utk memancing plak. Tapi kali ni ianya berbeza yang mana saiz udangnya agak besar dan gebu.. hehehehe sepit biru... fuh jgn ckp la... sayangnya aku tak bawa kamera masa tu... kalau tak mesti aku p tangkap gambar punya la... Sekian dulu laporan ringkas dari aku...
ahahahahahah sesapa yang tau lokasi ni meh datang kita p mancing sama.. hehheh bagi2 harta tuhan... jgn tamak cheers!!!!

Monday, April 6, 2009

HINDRAF: PI JAHANAMLAH KORANG SEMUA!!!

Saja jer nak share berita yang sudah di modify ni.. video ni bukan aku yang buat.. just cilok dari kongsian rakan2 di forum metal heheheheh macam2 la org sekarang ni kalau terlebih kreatif hahahahaha walaubagaimana pun... video clips ini aku tujukan kepada ahli - ahli HINDRAF sama org2 yang mengusung mayat si pencuri kereta tu... fuck u!!!! pigi mampus la korang semua... pi la berliwat ngan dewa anwar korang tu... celaka...

Sunday, April 5, 2009

BALZAC: DIGITAL REMASTER SERIES 6-TITLES BOX (6-CD SET)

Ada kawan aku komplen kat aku. Dia kata aku ni lagi - lagi BALZAC sana sini BALZAC nak pakai baju pun pakai BALZAC... isk aku nak buat camner kan dah aku minat betul ngan band ni... Ala aku lebih baik dari peminat fanatik MAWI la yang sanggup berabis beratus - ratus sebulan hanya utk mengundi sms beliau hahahaha... Kat sini aku nak cerita pasal rilisan dorang heheh kira boxset ni ada 6 keping cd.. hehehe actually ni rilisan lama cuma drg remaster.. heheheh maksudnya sound lagi mantap la kan... Sebelum aku ckp berjela - jela ni aku nak share ngan korang list cd2nya dan juga lagu yang ada kat dlmnya.

"DIGITAL REMASTER SERIES 6-TITLES BOX" 

"DEEP ~ TEENAGERS FROM MARS"
1. Psyche Dungeon
2. When The Fiendish Ghouls Night
3. Wall
4. The Human Blood
5. Legacy
6. Black Sunday III
7. Deep
8. Isolation From No.13 (Occulta Mix)
9. Space Vampire In Silence Noise
10. Violent Paradise
11. Monster I
12. Taste Of Fear
bonus tracks
13. When The Fiendish Ghouls Night (4th. Single version)
14. Devils Whorehouse (from the "MISFITS tribute" Compilation)
15. Horrorwood (Outtake version from the "Ghouls Night" 4th Single session)
16. Isolation From No.13 (version from the "DEEP" 12-inch LP)
17. Black Sunday II (version from the "DEEP" 12-inch LP)
18. Off The Wall (version from the Promotional Video Clip)
19. Isolation From No.13(version from the T.W.I.M BOX)
20. Monster I (Previously Unavailable Live versions)
21. Fiendish Ghouls Night (Previously Unavailable Live versions)
22. Isolation From No.13 (Previously Unavailable Live versions)
23. Day The Earth Caught Fire (Previously Unavailable Live versions)


"13 STAIRWAY - THE CHILDREN OF THE NIGHT-"
1. Atomic Age
2. Nowhere #13
3. Sad Nos.99
4. Legacy II
5. Tomorrow
6. The Slaughter House
7. Destruction Another Wall
8. The Bleeding Light
bonus tracks
9. The End of Century (from the "OLDEVILS" Split Album)
10. Fear -ソコニアルベキモノノスベテヲ- (from the "OLDEVILS" Split Album)
11. No Resistance 1968 (from the "OLDEVILS" Split Album)
12. I Must Do it Anyway (outtakes from the "OLDEVILS" Split Album session)
13. Into The Light Of The 13 Dark Night (from the "Into The Light Of The 13 Dark Night" Maxi-Single)
14. Long WAY -Before The Day Goes Over The Night (from the "Into The Light Of The 13 Dark Night" Maxi-Single)
15. ソコニアルベキモノノスベテヲ (from the "Into The Light Of The 13 Dark Night" Maxi-Single)
16. Sorrow 9 (from the "Into The Light Of The 13 Dark Night" Maxi-Single)
17. Neat Neat Neat (from the "Neat Neat Neat" Flexi distributed at live venue)
18. The End of Century (from the "Neat Neat Neat" Flexi distributed at live venue)
19. Nowhere # 13 (from the "Nowhere # 13" CD Single distributed at live venue)
20. Tomorrow (from the "Nowhere # 13" CD Single distributed at live venue)
21. Fear -ソコニアルベキモノノスベテヲ- (version from the "T.W.I.M BOX" Cassette)

"ZENNOU-NARU MUSUU-NO ME-HA SHI-WO YUBI-SASU"
1. While I Await My Second Death
2. Day The Earth Caught Fire
3. Unvarnished Facts
4. 全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス
5. Hands Of 9 Evils
6. Blood Bath = Blood Mind
7. Teenage Vampire 49
8. The End Of Century
9. To Kill Your Master
10. Break Fuckin' Yourself
11. Into The Light Of The 13 Dark Night
12. Maybe The Future
13. Season Of The Dead
bonus tracks
14. Hands Of 9 Evils (Limited Edition w/ KUBRICK BOX from the "Hands Of 9 Evils" 7-inch Single)
15. The Bleeding Light -The Children Of The Night- (Limited Edition w/ KUBRICK BOX from the "Hands Of 9 Evils" 7-inch Single)
16. 全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス (Outtakes from the "全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス" session)
17. Teenage Vampire 49 (Outtakes from the "全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス" session)
18. Break Fuckin' Yourself (Outtakes from the "全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス" session)
19. Unvanished Facts (Limited Edition from the "Unvarnished Facts" CD Single distributed at live venue)
20. When The Fiendish Ghouls Night 3 (Limited Edition from the "Unvarnished Facts" CD Single distributed at live venue)
21. Horrorwood 2 (Limited Edition from the "Unvarnished Facts" CD Single distributed at live venue)


"THE LAST MEN ON EARTH II"
1. Night Of The Blood Beast
2. Diabolos
3. 13 Ghosts
4. The Day The Earth Caught Fire
5. Long Way Before The Day Goes Over Night
6. God Of Mercy
7. Fiendish Ghouls
8. Night Tide
9. Vanishes In Oblivion
10. From Hell It Came
11. Psycho In 308
12. Monster II
13. Girl From Horrorwood
bonus tracks
14. Thirteen Ghosts (from the "Psycho In 308" CD Single for the Fiendish Club 2001)
15. Psycho In 308 (from the "Psycho In 308" CD Single for the Fiendish Club 2001)
16. The Silence Of Clows (from the "ABSTRUCT MADNESS" V.A. CD)
17. Day The Earth Caught Fire -2001 Noise Rock Version- (from the "ABSTRUCT MADNESS" V.A. CD)
18. Day The Earth Caught Fire (from the 2001 On Air East Live Performance)
19. Long way (from the 2001 On Air East Live Performance)
20. Monster I (from the 2001 On Air East Live Performance)
21. Fiendish Ghouls Night (from the 2001 On Air East Live Performance)


"TERRIFYING! ART OF DYING"
1. Thirteen
2. Out Of The Blue
3. Soko De Miteita Yami No Mukou No Subete Wo
4. In Your Face
5. The Silence Of Crows
6. Brazilian Horror Movie "In Your Face" Theme
7. A Day In The Darkness
8. Vanishes In Oblivion
9. Out Of The Blue(Reprise)
bonus tracks
10. The Silence of Crows (Previously Unreleased version from "The Silence of Crows" CD Single)
11. Vanishes In Oblivion (Previously Unreleased version from "The Silence of Crows" CD Single)
12. The Haunting - Don't Open 'Til Doomsday (from the "Don't Open 'Til Doomsday" CD Split Single with MISFITS)
13. Out Of The Blue (Extended version from the "Out Of The Blue " CD Single)
14. 闇ノムコウノスベテヲ (Extended version from the "Out Of The Blue " CD Single)
15. Beware of Darkness (from the "BEWARE OF DARKNESS" Maxi-Single)
16. Yami-No Mukou-No Subete-Wo - Remix Extra Digital Horror Version pt.2 (from the "BEWARE OF DARKNESS" Maxi-Single)
17. The Black Light Shines in '99 (from the "BEWARE OF DARKNESS" Maxi-Single)
18. The Pain(is all around) (from the "BEWARE OF DARKNESS" Maxi-Single)

"CAME OUT OF THE GRAVE"
1. The Grave-Dreizehn
2. 絶望ノアノ場所ヘ
3. Season Of The Dead
4. Inside My Eyes
5. 全能ナル無数ノ眼ハ死ヲ指サス
6. The Pain Is All Around
7. Came Out Of The Grave
8. Beyond Evil 308
9. Art Of Dying
10. The World Without End - The Pain Is Not Around
11. I'm Losing You
12. Beware Of darkness
13. I Know
bonus tracks
14. Gimme Some Truth (from the "GIMME SOME TRUTH" vol.1&2 CD distributed at live venue)
15. Taste Of Blood (from the "GIMME SOME TRUTH" vol.1&2 CD distributed at live venue)
16. Season Of The Dead (from the "GIMME SOME TRUTH" vol.1&2 CD distributed at live venue)
17. Eerie Night (from the "GIMME SOME TRUTH" vol.1&2 CD distributed at live venue)
18. Inside My Eyes (from the "GIMME SOME TRUTH" vol.1&2 CD distributed at live venue)
19. 絶望ノアノ場所ヘ (Outtake from the "CAME OUT OF THE GRAVE" session)
20. Came Out Of The Grave (Outtake from the "CAME OUT OF THE GRAVE" session)


Hehehe macam puas hati tak? Banyakkan? Hehehehe walaupun ada beberapa section dah ada di dalam inventori kita orang BOXSET ni juga adalah idaman kalbu para peminat - peminat fanatik BALZAC (FIENDISH CLUB & FIENDISH INTERNATIONAL CLUB)... Harganya agak mengecewakan aku.. hehehe tak cukup dana aku nak mendapatkannya iaitu USD100 belum masuk postage... kecewa.. nanti la kalau cukup aku pasti akan mendapatkan boxset ni heheheh macam t shirt drg pun dah abis kena pajak heheheheh.. kalau korang rasa2 banyak duit dan terlampau minat ngan band ni heheh apa lagi p la order kat shockerworldwide.com hehehehe.. dorang punya delivery cepat woooo... Cheers!!! huhuhuhu 

Saturday, April 4, 2009

ELIXIR STRINGS - STRING GITAR YANG NYAMAN...

Launched at Musikmesse Frankfurt 2005, the new Elixir anti-rust strings are the first full set of electric guitar strings providing a much longer tone life and feel of uncoated strings.
Every time you slide up to the top frets and tear off your favourite solo, you leave a trail of oil and dead skin in your wake. This not only leads to loss of tone but is also a major cause of broken strings. Having already redefined players' expectations with their Nanoweb and Polyweb coating for wound strings, Elixir Strings has now set its sights on the plain steel string. 
The secret behind the new anti-rust strings is the proprietary alloy plating that inhibits tone-killing corrosion.Elixir promises the new plain steel Elixir Strings to last up to three times longer, still maintaining the feel and sound of a dues-paying guitar string.with a crisp tone and comfort beneath the fingertips. 
The new sets encompass three wound strings with Nanoweb coating and three anti-rust plated plain steel strings available in Super Light, Light, Medium, Heavy and Baritone gauges.

----------

Ok abis dah baca sikit citer pasal tali gitar Elixir? Baru - baru ni aku tukar tali gitar aku... untuk pengetahuan korang sejak 3 tahun yang lalu aku pakai tali gitar jenama Ernie Balls saiz 10 - 52 heavy top hard bottom. Memang puas hati juga la tali ernie balls ni.. aku sangat suka tali ni yippie!!! Tapi tahun lalu aku ada terbaca mengenai Elixer String kat majalah gitar.. review yang di buat mmg macam terlampau2 baik la... aku hampir terpengaruh. Namun aku tak ambik pusing. Dalam dua tiga keluaran aku terbaca kat majalah gitar tu masih juga citer pasal ELIXIR ni isk tak puas hati aku aku p website dorang utk know more details. Then kat sana la aku dapat tau dorang punya tali ni ada dua jenis iaitu NANOWEB & POLYWEB... apa kebenda tu? hahaha ok aku copy paste sekali lagi dari website dorang perbezaan antara Nano & poly ni.... 

What's the difference between NANOWEB® and POLYWEB® coatings?

The difference between our coating ‘flavors’ is found in the tone and feel of the strings. NANOWEB® coated strings sound and feel like uncoated strings – they are bright and lively, and the coating is so micro thin that you can barely tell it’s there.

POLYWEB® coated strings have a balanced tone and smooth response – they sound like strings that have been ‘played in’. In addition, POLYWEB® coated strings feel comfortably smooth and help reduce finger squeak.

Hahaha dah dapat explaination? So, aku tak puas hati lagi.. aku p forum tanya kat kengkawan di sana. Then adalah satu mamat ni respon.. dia punya respon baik punya.. heheheh masa tu aku mula berminat utk mencuba. Aku p la kedai tpt aku selalu beli alat2 utk gitar aku, ala drg takder jual plak jenama tu... then aku minta taukeh dia order jenama tu hehehe oleh kerana aku ni customer tetap dorang madam amoi cantik tu tak banyak cakap terus kasi order utk aku... Beberapa minggu pastu aku dapat panggilan dari madam amoi cantik yang mengatakan string yang aku pesan dah sampai.. Tapi malang bila aku sampai kat kedai tu huhuhu saiz tali yang aku guna plak takder!!! Cis bedebah!!! Mau tak mau aku aku tangguhkan la pembelianku semenantara menunggu string yang betul sampai aku guna beli lah string Ernie Balls kesukaan aku tu.

So, baru - baru ni seperti yang aku kata tadi. Tiba masanya aku nak tukar tali (aku tukar tali ni sebulan sekali) hehehehe aku p kedai tu then nampak yes saiz yang aku hendak tu ada cuma kecewa sikit pasal asalnya aku nak pakai POLYWEB punya version. Tapi tarak.. NANOWEB jak... so, aku try la NANOWEB memandangkan saiznya dah ngam dan boleh la aku bandingkan.

Sekali siap pasang tali baru hehehehe p jamming ngan band Mi Scusi aku... Fuh... Mantap.. mmg sedap la tali ni bunyi dan tone mmg best. tak sekeras string saiz 10 Ernie Balls yang selalu aku pakai... best best best dan best... itu yang aku boleh cakap. Aku sengaja tak polish string tu sebelum jamming (selalu aku akan polish tali gitar sebelum jamming) utk tengok betul ka feature anti rust dia tu heheheh aku ni jenis yang kuat berpeluh (maklumlabadan sihat dan berat heheh) kalau selalu pakai tali baru Ernie Balls even aku dah polish mmg pas jamming warna tali akan berubah sikit.. boleh nampak punya la... then kalau lepas jamming korang tak lap dan polish balik fuh gerenti karat punya la. Elixir ni lepas jamming terus masuk dalam hard case tak payah lap... huhuh tiga hari lepas tu aku buka tengok balik hehehe tali gitar aku masih berkilat la hahahah cayalah...  kalau gini la punya tali gerenti sampai 3 bulan tak payah tukar tali punya.

Cuma satu jer yang tak bestnya pasal tali ni.. heheh Harganya mahal berbanding ngan tali gitar Ernie balls yang selalu aku pakai tu. kalau ernie balls saiz 10 - 52 harganya dalam rm23 string Elixir saiz 10 - 52 ni berharga rm50... kalau betul sampai 3 bulam takperla juga.. hehehe kalau sampai kira murah la string ni... jimat aku satu set strings. tzpi kita tunggu la hasilnya selepas tiga bulan aku pakai string ni yer... chow!!!!

Friday, April 3, 2009

VIDEO KLIPS RETRO PENGHIBUR HATI DIHUJUNG MINGGU

Dedikasi lagu dihari Jumaat ni nyanyian artis brutal pilihan ramai MONA FANDEY... dan juga enjoy beberapa buah video clips utk tontonan anda di hujung minggu ni
semua klips ni aku rembat kat youtube channel abgcantik.... enjoy....

Thursday, April 2, 2009

SQUIDOO: SIGN UP & REFER KAT KAWAN DAPAT $5

Ni aku ada cerita best untuk sapa2 yang suka tulis blog... Aku tau pasal Squidoo ni dalam setahun yang lalu. Tapi aku tak berapa hiraukan sangat... Apa menatang squidoo ni? Sotong ker? Makanan? Hahahahah Mungkin ianya boleh dibuat makanan!!! Ok bagaimana ianya boleh jadik makanan? Ok ni aku explain sikit pasal squidoo ni... Ianya webpages seperti blog di mana anda boleh menulis tentang sesuatu perkara yang anda minat atau tahu dan anda mahu ianya dikongsi bersama semua orang di seluruh dunia. Seluruh Dunia? Fuh!!! Banyak tu!!! Squidoo ni ditubuhkan pada tahun 2005 oleh bestselling author, noted blogger, speaker and Original Squid, Seth Godin. 

Tujuan dia buat squidoo ni adalah untuk membuat satu portal percuma utk membuat pages seakan blog ( dipanggil lense) bagi seseorang itu berkongsi minat dan pengetahuannya. Apa yang bestnya kalau tulisannya tu baik dia akan dapat duit... Hahahah kat sinilah ianya boleh dijadikan makanan!!! Ada satu mamat tu dia cerita pasal minatnya pasal tranfomers... tup tap... bagus plak hits nya hasilnya dia memperolehi ribuan ringgit dari lensenya itu... Bunyi macam best kan?

Walaubagaimanapun, ianya bukanlah satu jalan mudah untuk dapat duit... kita kena la usaha dan cari idea creative utk membina sebuah lense yang bermutu dan bermanfaat kepada pembacanya. Korang masih blur? hahahah ala contoh lah anda sorang mat metal... apa lagi korang boleh share knowledge korang pasal metal kat sana. Or seorang ahli music... anda boleh katakan tentang brand kegemaran anda... apa2 lah.. tidak ketinggalan juga mungkin anda seorang tukang masak... anda boleh berkongsi pengetahuan anda mengenai selok belok dan petua di dalam dunia masakan... Pilihan di tangan anda. Tapi aku nak kasi tau awal2 la... aku galakkan korang tulis dalam bahasa English. Bukan taknak guna bahasa Melayu... cuma target kita kan seluruh dunia... ermm guna la bahasa yang sepatutnya. Bayangkan korang jumpa info pasal band kegemaran anda tapi ditulis dalam bahasa Sepanyol... Frust jugak kan? Then terus tak jadi nak baca... lain la korang tau bahasa Sepanyol. So, jgn biarkan perkara itu berlaku kepada lense anda!!!

Korang kurang mahir dalam bidang IT? Hahahaha itu bukan masalahnya... Untuk membuat lens ni mudah jer.. ada template drg sediakan seperti anda membuat blog... cuma perlu isi info yang hendak kita kongsi then publish!!! Lagipun drg ada kasi tutorial ringkas dan mudah utk difahami agar korang dapat menghasilkan lense korang sendiri. Selain daripada tu, drg juga kasi korang tips2 utk menghasilkan lense yang bermutu lantas berupaya kasi duit utk kita.. heheheheheh...

So, apa korang tunggu lagi pi la sign up ngan Squidoo hari ini dan hasilkan lense anda dan kongsikan minat dan pengetahuan anda kepada semua. Bonusnya, bagi yang ada blog.. korang juga boleh meningkatkan traffic pada blog anda dengan menghubungkan blog anda dgn squidoo ni. hahaha kira menyelam sambil minum air then terus dapat tangkap sotong hahaha... Best tak? kalau tak best.. lantak korang la hahahaha ... aku cuma nak share kat korang. Kepada sesapa yang berminat boleh la mendaftar kat squidoo dengan mengklik banner kat bawa ni.

BannerFans.com

Opss nanti dulu.. bukan tu saja... lepas korang sign up dan buat lense korang... korang boleh la kempen ngan kawan2 yang lain utk turut serta... Setiap referal yang sign up dari anda anda akan diberi duit sebanyak $5... menarikkan? So, apa lagi meh la join sama!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT