Thursday, January 27, 2011

ADD SOME SPICE TO YOUR SEXPERIENCE?

Hahahahahahahaha direct copy paste dari FB en Syargoth Satariah. Heheheheh U made my day bro!!!! hahahahahahahahahahahaha

Wednesday, January 26, 2011

APA ADA DENGAN GITAR???

Tajuk entri ni takder kena mengena dengan blog Iaju D. Kecong... Aku saja nak sharing sesuatu ngan korang apa yang kawan aku Slyvester (Selamat Pengantin Baru Bro...)  share ngan aku. Info ni sebenarnya dari guitar101.com... So, mari sama - sama kita renungkan...


* Guitars don't whine... unless you want them to.
* You can share your Guitar with your friends.
* Guitars don't care how many other Guitars you've played
* Guitars don't care how many other Guitars you have.
* Guitars don't care if you look at other Guitars.
* Guitars don't care if you buy Guitar magazines.
* You'll never hear, "Surprise, you are going to proud father of a new Guitar" unless you go out to buy one yourself.
* If your Guitar is flat you can fix it.
* Your Guitar doesn't care if you never listen to it.
* Your Guitar won't care if you leave up the toilet seat.
* You don't have to be jealous of the guy who works on your Guitar.
* If you say bad things to your Guitar, you don't have to apologize before you play it again.
* You can play your Guitar as long as you want and it won't get sore.
* You can stop playing your Guitar as soon as you want and it won't get frustrated.
* Your parents won't remain in touch with your old Guitar after you dump it.
* Guitars don't get headaches.
* Guitars don't insult you if you're a bad player.
* Your Guitar never wants a night out with the other Guitars.
* Guitars don't care if you're late.
* You don't have to take a shower before you play your Guitar.
* If your Guitar doesn't look good you can refinish it or get new parts.
* You can play your Guitar the first time you meet it, without having to take it to dinner, see a movie, or meet its mother.
* The only protection you have to wear when playing your Guitar is a decent thumb pick.
* When in mixed company, you can talk about what a great time you had the last time you played your Guitar.

Thursday, January 13, 2011

APA KAH YANG DIMAHUKAN SEBENARNYA????

Monday, January 10, 2011

DEMAM "POST" ANUGERAH JUARA LAGU (AJL) 25

Hari kat fb dan blog ramai yang kecoh pasal AJL semalam... Frankly speak aku tak tengok sangat anugerah juara lagu ni... Aku cuma konsentrate tengok performance by A.P.I & Black. Kira dua ni pilihan aku semalam hehehe tapi champion Ana Rafali la plak ni adalah keputusan AJL 25 semalam...


Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Persembahan Terbaik
Faizal Tahir [ Lagu Hanyut]
Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Vokal Terbaik
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta]
Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Juara
Ana Rafali [ Lagu Tolong Ingatkan Aku]
Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Naib Juara
Meet Uncle Hussain + Black [ Lagu Drama King]
Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Tempat Ketiga
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta]
Aku tak kisah sangat sapa yang menang... aku rasa pemenangnya mmg layak dan mereka mmg dah all out buat persembahan yang terbaik.... apa2 pun lagu PELITA tu mmg layan hehehehehe

Friday, January 7, 2011

ROTI GARDENIA TIDAK HALAL???[UPDATE] 05/01/2012

Hari tu aku ada cerita pasal Pringles yang takder status halalkan? (klik SINI) Kini aku terdengar lagi desas desus mengenai Status halal akan Roti keluaran syarikat Gardenia. Desas desus tu kata roti tu telah dibatalkan / ditarik balik sijil halalnya. Ada sumber kata lagi yang berita ini dari JAKIM. Errr aku tak la ambik port sgt pasal jarang jugak aku beli roti gardenia ni.. ini kerana produk gardenia di Sabah tidak la seperti di Semenanjung.. beza rasa dia....

Nak di jadikan cerita semalam aku ngan wife aku p jalan2 nak cari barang makan sikit.. singgah aku di sebuah kedai runcit then usha2 barang.. then aku nampak selonggok roti Sandwich Gardenia tu.. then aku teringat balik pasal cerita yang roti tu tak halal. Then aku p la belek2 bungkusan roti tu nak baca kandungannya.. ic biasa jer takder la plak sumber bahannya yang haram.... tapi bila aku tengok kat logo halalnya telah pun di tutup ngan sticker warna putih (sorry takderamik gambar masa tu heheheh) aku belek lain bungkusan mmg semuanya (logo halal) tersebut telah di tampal sticker... ic betul ker berita tu then aku cuba google info dan terjumpala berita dari akhbar tempatan pasal roti gardenia ni. Dlm berita tu JAKIM menafikan bahawa mereka ada mengeluarkan kenyataan mengenai isu status halal roti keluaran syarikat Gardenia. Pihak Jakim menasihatkan supaya orang ramai pergi ke portal halal iaitu www.halal.gov.my untuk mendapat sebarang info mengenai status halal makan di Malaysia ni.

Bila aku pi portal halal tu aku cari la pasal gardenia then aku terjumpa INI . Sana mengatakan bahawa Gardenia ada tersenarai di dalam status halal mereka... tapi status halal tu di anugerahkan kepada kilang Gardenia yang beralamat GARDENIA BAKERIES (KL) SDN BHD, LOT 3, JALAN PELABUR 23/1, 40300 SHAH ALAM, SELANGOR DARUL EHSAN,MALAYSIA. Walaubagaimanapun, untuk di negeri Sabah Roti Gardenia dikilang oleh kilang yang beralamat Gardenia Beverages Sdn Bhd, Batu 6 1/2, Jalan Putatan, 88100 Putatan, Kota Kinabalu, Sabah. (sebenarnya kilang dekat ngan rumah aku heheheheheh) dan kilang ni tak tersenaraipun di dalam portal halal tu?

Ok kat sini aku bukan nak buat kenyataan plak... jangan nanti pihak Gardenia baca ni then saman aku plak heheheheh entri aku ni adalah utk membuat kepastian jer kalau ada statement dari drg lagi bagus.. boleh la menghilangkan segala keraguan.... dan aku rasa isu status halal dan haram ni hanya apply kat negeri sabah kot... since kilang produk mereka yangterletak di negeri Sabah.. Harap para pembaca sekalian dapat dapat memberi komen mengenai perkara ini. Sekian Terima Kasih.

blogger lain yang tulis pasal ni---> http://so-calledchloe.blogspot.com/2011/01/bread-gardenia-ada-lemak-babi.html 

---------

UPDATE TERKINI: MENURUT SUMBER TERBARU ISU INI SUDAH PUN DISELASAIKAN DAN STICKER PENUTUP TANDA HALAL PUN TELAH DIBUKA... WALAUBAGAIMANAPUN ANDA DINASIHATKAN SUPAYA BERHUBUNG DENGAN PIHAK JAKIM UNTUK PERKARA YANG  LEBIH JELAS.. SEKIAN TERIMA KASIH :)

Wednesday, January 5, 2011

MANGGAS OFFICIAL T - SHIRT... OUT NOW!!!!!!!

Official Tee MANGGAS. RM35 by hand, RM40 by post. Size available L (21inch pit to pit), XL (22inch) and XXL (23inch) only.
FOR ENQUIRY: SMS OR CALL 0195800760 (JOAD)
Artwork by: Ironwork Gravefixx
Printed By: Magenta Screen
Minta jasa baik tuan / puan untuk tolong promotekan...
P/S: kalau nak model model baju tu utk memperagakan fesyen anda sila kontek saya utk berunding.. harga yang kami tawarkan adalah sangat berpatutan.. hehehehehehehe sesuai utk busana2 yang bersaiz L dan ke atas... \m/

Monday, January 3, 2011

SESEKALI KU TERASA TERINGIN

selalu pekena ngan telur (kalau ada cikinwing kira bonus la) jer tapi kekadang terasa plak nak pekena ngan udang huhuhuhuhuhuhuhuhuhu tapi kalau takder....
kena ni pun jadi la hehehehehe

p/s: Ohhhh yah lupa plak.. SELAMAT TAHUN BARU untuk anda semua....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT