Friday, May 29, 2009

I'M GETTING MARRIED TODAY!!!

Aku pakai cincin yang tertera kat gambar di atas since year 1999. Seingat aku dari hari pertama aku pakai cincin ni aku tak pernah tanggalkan dari jari aku. Namun hari ini cincin ni bakal ditanggalkan dengan rasminya dan akan digantikan dengan sebentuk cincin hikmat yang digelar "Wedding Ring"... hahahah yup.. hari ni 29/05/09 bersamaan hari Jumaat aku akan bernikah dengan pasangan aku Liza. Upacara bersejarah ni akan berlangsung si rumah pengantin perampuan pada hari tu jam 4.00 petang (gmt +8). Hahahaha akhirnya kawin juga aku... Pada hari yang sama juga Zul pemain bass kepada band aku Mi Scusi juga nikah.. hahah satu kepala betul la hahaha tahniah utk Zul hahahah sorry pasal tak dapat attend majlis ngko!!!

Namun, tu majlis di pihak pengantin pompuan yang mana akan diadakan pada keesokkan harinya iaitu 30/05/2009 (sabtu) bertempat di Kg. Likas, Kota Kinabalu, Sabah... Majlis utk pihak aku plak akan diadakan pada minggu selepasnya iaitu 07/06/09 (Ahad)... Oleh itu semua rakan2 yang mengenali aku dan belum menerima kad dari aku.. korang dijemput hadir ke majlis tersebut.

Walaubagaimanapun, pada 05/06/2009 (jumaat) jam 9 malam aku ada buat sikit majlis ringkas yang berbentuk mini gigs kat rumah aku. Semua member2 yang berkesempatan utk hadir silalah ringan2kan kaki korang utk datang dan for the record gig ni adalah open air gig dan masuk adalah percuma termasuk makan dan minum....




Antara band yang bakal memeriahkan acara tersebut adalah tidak lain tidak bukan iaitu band kesayangan akuMi Scusi sebuah band Horrorock ala Balzac, Misfits & Murderdolls. Mi Scusi akan mempersembahkan semua lagu2 baru dan lama mereka pada malam bersejarah itu... Nantikan persembahan mereka pada malam tu!!!!



Selain Mi Scusi, kumpulan Manggas juga turut hadir utk menghiburkan para hadirin pada malam tersebut. Jika sebelum ni Manggas dikenali dengan lagu2 irama Death Metal mereka namun menurut daripada wakil dari pihak Manggas mengumumkan bahawa mereka akan memainkan lagu2 irama rock kapak 80 'an sebagai tribute kepada pengantin lelaki hahahahah thanx and advance kepada mereka....

Aku juga tunggu feedback dari sebuah band ska dari Kota Kinabalu samada mereka dapat turut serta pada majlis tersebut... belum ada pengesahan dari drg so, apa band tu aku taknak umumkan kepada korang semua.




Sebagai headline pada malam tu ialah kumpulan Jiaja juara Astro / HitsTV Blast Off utk musim yang kedua. Mereka ni agak mendapat tempat dikalangan pengemar muzik indie di sekitar Kota Kinabalu dan popular dengan singles terbaru dorang yang bertajuk KURA - KURA. Aku cukup berterima kasih kepada Jiaja kerana sudi datang untuk memeriahkan majlis pada malam tersebut.... Menurut Jie wakil dari Jiaja, para peminat mereka di sekitar daerah Membakut boleh datang dan mendapatkan demo terbaru mereka pada malam tu.. hahaha so, korang kat luar sana jangan lepaskan peluang keemasan ini... Apa yang pasti adalah mereka akan mempamerkan persembahan mereka yang bertenaga utk anda pada malam tersebut...



Kat atas ni adalah direction utk ke rumah aku... sila klik gambar utk paparan yang lebih jelas. Pada kawan2 yang mempunya kamera SLR, anda boleh la bawa kamera anda utk sesi photografi disamping menguji kreativiti anda utk menghasilkan photoshot yang cantik... So, mark kalendar anda utk majlis bersejarah ni... bagi kawan2 yang ada mengucapkan tahniah kepada aku sebelum ni aku mengucapkan setinggi - tinggi penghargaan dengan wish korang... korang mmg best.. keep on rockin' and last but not least.. wish me luck yeah... cheers see ya!!!!

Tuesday, May 26, 2009

SAMBAL TELUR "THE DAY CAUGHT ON FIRE" vs KARI IKAN PUTIH "BLAZE OF THE NORTHERN SKY"

Hujung minggu lalu, aku dengan adik aku buat join venture di dalam menghasilkan juadah untuk didesecrate oleh kami seisi keluarga. Ntah napa tetiba mood aku utk memasak pada hujung minggu begitu memberangsangkan dan tanpa direquest aku terus saja volunteer utk menjadi tukang masak yang tak bertauliah.

Aku jenguk2 kat dapur hahahaha aku terus dapat idea akan apa yang bakal aku hidangkan untuk ritual dinner ala2 viking pada malam tu. Juadah tersebut tidak lain tidak bukan adalah Sambal Telur dan Kari Ikan Putih. Aku dan adik aku yang menjadi dalang di dalam konspirasi ini berasa yakin dengan juadah ini. Kami yakin bahawa ianya akan mendapat sambutan yang menggalakkan daripada peserta2 yang menyertai upacara makan malam pada hari tersebut.

Ok mula2 kitaorang buat sambal telur... Errmm sambal telur ni sebenarnya satu hasil yang tidak sempurna memandangkan ada diantara bahan penting tiada di dalam stok pada masa tu. Tapi kitaorang teruskan juga modified resepi tu yang mana ianya berakhir dengan satu juadah yang diberi nama Sambal Telur "The Day Caught On Fire". Ok.. mari kita cerita pasal bahan2 utk buat juadah ni. Mula2 kita org prepare bawang merah dalam 5 biji dan 3 ulas bawang putih. dua bahan ni dikupas dan dibasuh lalu dikisar halus dengan blender oldskol mak aku.

Lepas dikisar, bawang tadi ditumis kat dalam minyak panas sehingga naik bauk... hahah kalau bawang kisar ni menumisnya lama sikit nak naik bau pasal ianya ada mengandungi air hehehehe ... kalau dah naik bau tu korang bubuh Cili Boh dalam 6 sudu besar (ikut suka hati korang).... pastu tambah sikit sos cili (tomato pun ok gak...) then tabur sikir cili padi utk kasi kaw.. hehehe tak best la kalau sambal telur tak pedas. Then simpan lagi sikit ajinomoto dan garam serta gula. kacau hingga sebati then tambah setengah (ikut korang) cawan air then biar sampai pekat... Oh yah sebelum kuah tu pekat korang simpanlah sikit air asam jawa (dalam proses kitaorang tak jumpa kat mana mak aku simpan asam jawa.. last2 kitaorg bantai ngan asam keping 1 keping) hahaha kira kamikaze... then aku simpan sikit santan segera utk kasi lemak hahahaha (kolestrol rulz!!!).

Oh yah satu lagik aku lupa nak mention bahawa.. telur ayam yang digunakan dlm juadah ni hendaklah korang rebus dulu then kupas pastu belah dua hahahahahaha... then kalau dah pekat kuah tu.. korang rasalah sikit... hehehe kalau ngam rasanya simpan telur yang dibelah tadi kat dalam kuah tu (ingat proses ni kena slow n steady supaya kuning telur tak hancur). Kacau perlahan2 hingga sebati.. stay dalam 2 - 3 minit then siaplah.. ready utk dihidangkan.. hahahah simple kan?


Lepas siap sambal telur tadi, kita terus proceed ngan menu yang seterusnya iaitu Kari Ikan Putih "Blaze Of Northern Sky". Bahan2nya... isi ikan putih... ikutla byk mana korang nak... then bawang putih, bawang merah & halia ditumbuk lumat. Pastu sebatang (kira2 3 inci) kayu manis, cengkih beberapa ketul, ketumbar... semua ni secukup rasa la... tumis bahan yang sudah ditumbuk tadi then lepas naik bau korang bubuh plak kayu manis dan rakannya. Bau wangi naik then korang simpan 3 sudu besar cili boh dan serbuk kari serta serbuk kunyit ikut selera korang... then tuang secawan air(pandai2lah korang adjust). Bila dah mendidih.. bubuh asam keping, garam dan ajinomoto secukup rasa kacau then bubuh la isi ikan putih tadi...



Korang bajet2 macam isi ikan tu macam separuh masak then korang simpan la santan (kalau nak kaw simpan santan ori punya bukan yang peket). Rasa kuahnya hehehe kalau ok korang biar utk beberapa ketika... tengok minyak santan tadi dah naik hehehe apa lagi jgn la malu2... juadah tersebut sudah sedia utk dimakan dengan nasi hahahahaha selamat menjamu selera.... Cheers!!!

Thursday, May 21, 2009

I'M GETTING MARRIED? <--- TAJUK WAYANG KER APA NI?

Oklah mula - mula aku nak kasitau korang.. Ini bukanlah entri yang berbentuk review... ataupun ulasan wayang seperti mana yang selalu aku buat. Tajuk entri ni adalah benar yup... aku nak kawin dah!!! Sebenarnya aku taknak kasitau dulu pasal berita ni. Bukan bermaksud aku nak rahsiakan.. ala aku bukannya artis sensasi yang semua orang nak ambik tau pasal kehidupan aku.. Lain la macam Datuk Siti ker.. fasha sandha ker... Erra ker sesapa la.. kalau boleh mereka ni para peminat nak tau pukul berapa si artis tu bangun tido.. pukul berapa dia berak.. berus gigi dia warna apa... dia lepas kencing flush tandas ker hahahaha itulah kalau dah pames mmg takder privasi... nasib baik aku tak pames.

Aku plan nak buat entri pasal aku nak kawin ni sebenarnya pada minggu depan.. kasi suprise sikit ngan kengkawan hahahaha tapi member aku En. BS pecah lubah hahaha dia umum plak pasal wedding ni di kalangan rakan forum sehinggakan en. catas minta aku buat announcement kat blog pulak... Hehehehe

Aku mmg nak buat announcement pun.. tapi bukan apa sekarang ni aku BZ@sibuk memanjang. Maklumlah nanti aku kahwin pas kahwin p cuti panjang lagi p honeymoon so, kerja - kerja di pejabat kenalah aku settlekan sebelum cuti supaya bos aku pun senang hati approvekan cuti aku tu.... 

Selain daripada sibuk kat opis .. cam biasalah bakal pengantin ni.. sibuk urus sana urus sini.. nasiblah dokumentasi semua aku dah settle awal. Kalau tak gerenti sekarang ni aku terkejar - kejar ke sana ke mari nak settlekan itu ini... isk isk isk isk isk Oh yah.. bila aku kahwin.. hahahah pasal tarikh tu nanti aku umumkan secara rasmi dlm entri akan datang pasal aku nak scan dulu map tempat kahwin aku tu supaya member yang nak datang boleh download mapnya hahahahaha... Pasal honeymoon kita orang p dekat2 jer... nantila lepas honeymoon baru la kasi tau kat mana. Hehehehehehehe.... 

Sebelum terlupa.. aku mengucapkan ribuan terima kasih atas ucapan tahniah dari kalangan rakan yang dah tau pasal ni... aku sangat2 menghargai greeting korang ni.. terima kasih sekali lagi. Oh yah selain aku Zul pemain Bass  band aku juga akan kahwin dalam tempoh terdekat ni. Dgr2 minggu depan dia dah nak p krusus kawin dah.. hehehe tahniah utk encik zul.... diharap selepas kawin nanti gentelan bass anda akan lebih mantap!!!!

Semalam aku terima panggilan dari geng Mi Scusi... Zul + Pancho... huh rupanya semalam adalah birthday si Pancho... Sorry la geng aku tak boleh join korang semalam... nanti hujung minggu ni aku jumpa korang kita p jamming + makan utk sambut besday ngko!!!! Nampaknya bulan ni banyak perkara baik yang berlaku di kalangan line up Mi Scusi diharap ianya juga membawa petanda baik kepada pergerakkan Mi Scusi... Yah masa wedding aku nanti Mi Scusi akan beraksi utk menjadi band penghibur hahahaha dan juga Jiaja turut dijemput utk memeriahkan suasana. Drg Jiaja ni adalah juara Blast Off musim Kedua anjua Astro dan Hitz TV.. hehehehe bangga juga aku drg ni menang... ex housemate aku drg ni!!!

K sekarang lain cerita plak tadi pagi aku baca UTUSAN MALAYSIA ONLINE , ada tajuk berita "Peragut wanita hamil didakwa" . Gambar kat atas tu adalah wajah peragut yang di dakwa... huhuhu aku mmg meluat + benci dengan berita kes ragut, rogol, rompak ni...  Kalau korang tengok muka dia tu hehhehe mmg muka penyamun... penagih dadah.. dalam berita tu ada tulis yang semasa dia ditangkap ni.. dia ada kes jenayah yang lain belum settle... Yang sedihnya mangsa ragutnya itu meninggal dunia.. (takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa). Aku rasa org macam ni baik kita bina satu kurungan besi pastu simpan kurungan tu sebelah kandang monyet kat dalam zoo... biar org datang lawat zoo tertanya - tanya binatang apakah gerangan dia ni... pastu part infonya tulis la nama binatang "PERAGUT"... Sial!!!

Saturday, May 16, 2009

HAPPY TEACHER'S DAY: Version I'm Fallin In Love With You

Happy Teacher's Day or Selamat Hari Guru utk semua guru di seluruh dunia... Hari ni sgt spesel pasal tanpa cikgu / guru aku takkan jadi macam ni. Walaupun cikgu yang pernah ajar aku rata2 benci kat aku pasal selalu pedajal kelas mereka aku tetap respek kat drg... kenangan paling manis + pahit aku ada kena lompat katak kat tangga asrama yang bilangannya lebih kurang 70++ anak tangga kalau ujian bulanan sejarah di bawah 70% dan juga kenangan paling extreme aku di tampar dengan buku teks sejarah form 5 kerana pedajal kelas sebelah punya sesi tv pendidikan SPM... masa tu aku ada jam tangan remote yang boleh on off tv... heheh masa sesi tv pendidikan tu aku off tv terus tepuk tangan sambil kata class is over.. huh.. selamber guru sejarah tu serbu aku tampar ngan buku teks!!!! thanx to her cikgu Faridah!!! tak lupa juga cikgu Awie yang ngajar math kat kelas aku hahahah tanpa makian korang aku takkan complete pengajian aku kat University Of Hert******** l....



Selain tu sempena Hari Guru ni aku nak ucapkan selamat Hari Guru utk Joad & Waimi rakan sekumpulan Manggas aku hehehee dgn ucapan semoga korang terus gigih di dalam mendidik anak bangsa kita. Yang paling istimewa utk teacher Norlizah... Utk Pengetahuan korang teacher Norlizah ni sorang cikgu yang aku selalu nak cuba ngorat dia tapi dia balik2 reject aku... dia kata aku ni tak sesuai utk dia isk isk isk.... Walaubagaimanapun aku akan terus cuba pikat hatinya tu.... aku kasitau korang aku takkan kawin dengan sesapa kecuali cikgu Norlizah ni... So, utk korang aku minta tolong korang wish aku agar dia terima or at least kasi response positive kat aku. Aku sangat berterima kasih dgn korang jika wish korang tu buat cikgu ni response baik kat aku.... Cikgu Norlizah tolongla terima nat rock yang kiut ini hahahahahaah.... gerenti tak menyesal!!! betulkan kawan - kawan2?

Friday, May 15, 2009

AIR NEW ZEALAND STRIPS STAFF DOWN?

Huh.. kalau dulu ada berita tentang video kita pramugara yang melampau... kini ada lagi pasal ni? isk... isk... isk... aku terjumpa benda ni kat youtube semasa aku nak cari video menarik mengenai tempat menarik di New Zealand. Sekilas pandang ekkk NZ air bogelkan staff? isk napa ni.. ngeri plak aku rasa nanti aku p sana pun turut kena bogelkan... Tak rela I auuuwww.... tapi kalau dia punya pramugari huhuhu sibuk la En. Wanwarlock menyambut kedatangan rakan2 ke New Zealand.. memandangkan band Morbid Angel yang bakal beraksi di New Zealand.

Sekali aku tengok video tu rupanya satu rangka promosi New Zealand Airlines tentang caj tambang syarikat penerbangan itu adalah merangkumi bayaran makan minum, bagasi, elaun dan beberapa perkhidmatan lain tanpa caj tambahan. We got nothing to hide hahahah tiada caj tersembunyi.. gitu la kiranya hahahaha.. Selain tu soundtrack untuk iklan ni best juga lagunya heheh tapi aku tak tau sapa penyanyinya... mungkin ada sesapa yang boleh kasi tau kat aku.. boleh lah request donlot daripada en. BS....

Wednesday, May 13, 2009

WEDNESDAY 13 - HAPPILY EVER CADAVER

Hari ni 13 Haribulan plak bersamaan hari Rabu.. Kebetulan ada satu band kegemaran aku yang bernama WEDNESDAY 13... So, dgn tak banyak cakap aku nak dedikasikan video ini utk korang... sebuah lagu Wednesday 13 yang bertajuk Happily Ever Cadaver... Cheers!!!

Tuesday, May 12, 2009

SESEORANG AKAN DAPAT T - SHIRT PERCUMA!!!

Ya, memang betul!!! Seseorang akan dapat t - shirt percuma dari aku. Errmm Bagaimana? T - Shirt Apa? Siapa? Hahahaha jap la aku cerita kat korang...

Hahaha mmg betul T - Shirt Slayer ni akan jadi milik seseorang... Kenapa aku nak kasi T - Shirt ni.. hahaha ceritanya begini. T - Shirt ni original under lisenced Slayer kepada Brockum tak caya korang boleh usha2 gambar yang aku upload sama.. heheheh mahal taw banju ni... Sebenarnya baju ni aku dapat di sekitar tahun 1998 hehehe lama dan masa tu mmg aku sayang giler kat baju ni. Masa tu belajar lagi.. mana la aku mampu selalu nak order2 t shirt ori yang mahal2 belaka ni. Gambar kat atas tu ada pandangan dari depan manakala.. gambar kat bawah ini adalah pandangan dari belakang. Hehehe kira depan belakang pun ada gambar.


Isk gila juga kan mahal2 beli then terus kasi kzat orang... hahaha ni lah yang hendak aku jadikan satu cerita. Aku tak tau la kenapa baju ni makin sehari sekamin mengecil... hairan betul aku... aku check badan aku steady jer.. hahaha mungkin masalah baju ni kot.. material dia kalau lama2 pandai mengecil... isk isk So, agak lama la juga terperap dalam almari baju aku... Last aku pakai kalau tak silap aku masa aku main ngan band aku.. masa tu tahun 2003... Aku perform ngan band Manggas dan kitaorang share stage ngan black metal sensasi dari Singapore yang bernama IMPIETY... Hehehe masa tu aku baru kembali ke bumi Sabah setelah lama merantau di negeri orang.


Oleh kerana baju ni dah lama so dia kelihatan agak lusuh.. walaupun lusuh itu rock namun di mata mak aku lusuh itu adalah kain lap.. hahahaha yes baju ni pernah hampir nak menjadi koleksi kain lap mak aku. Dasat jugak mak aku kan... kain lap pun pakai t shirt import!!!! Namun sempat aku selamatkan.. hehehe sebelum ni T Shirt Kreator aku dan beberapa lagi t - shirt dah menjadi kain lap sepenuh masa hahahaha...


Satu hari ada satu orang kawan.. kawan ni aku kat secara online jer tak pernah jumpa... pasal dia stay kat semenanjung nun hahahahah... Dia tanya aku sapa yang nak jual t shirt slayer murah.. hehehehe aku suruh dia order kat mana2 heheh dia ckp mahal dia nak cari yang murah2 jer.. second hand pun takper hahaha.. lantas aku terpikir tentang baju slayer aku yang pandai mengecil tu hahahahaah... tapi aku nak jual macam tak best plak... macam malu plak aku nak jual baju lusuh ni hehehe last2 aku decide nak kasi free je la kat dia. Kasi free asalkan belanja pos dia bayar hahahaha... dia dgn selamber setuju jer. Takper la kasi ni sebagai friendship jaga nanti aku datang semenanjung or band aku kena panggil main sana baru aku bodek dia nasi beriyani spesel kaw2 kat dia hahahaha (siapa yang berkenaan sila ambil perhatian.. anda mungkin sedang membaca entri ini) sediakan la duit utk bayar makan tu hahahaha aku ni kuat lapar tau hahaha.. hati2 k.. aku takut ada yang cuci pinggan kang.



Aku buat entri ni sebagai spesel tributela kepada T shirt aku ni yang bakal jumpa tuan barunya.. harap2 sipemilik baru ni tak jadikan dia kain lap.. herhehehe... harap2 masa tuan baru kepada baju ni pakai baju ni masa belanja aku nasi beriyani kakakakakakaka cheer... keep on rockin.... sesapa yang ucap terima kasih tu aku sedia jawab sama - sama!!!! So, jgn lupa klik iklan kat banner atas tu yer.. hehehe!!!!

Sunday, May 10, 2009

SELAMAT HARI IBU

Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....Mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....mak
Bila nak bermanja, aku dekati....mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak
Bila nakal, yang memarahi aku....mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak
Bila takut, yang tenangkan aku....mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan ....mak
Bila sedih, aku mesti talipon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku...mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku

Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....




Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.


Saturday, May 9, 2009

CARA MUDAH UNTUK MENINGKATKAN KADAR TRAFFIK BLOG ANDA!!!

Aku mula berkecimpung secara aktif di dunia blogging ini kurang daripada satu tahun lamanya. Mula - mula aku nak menyebarkan nama atau link blog aku ini aku kerap melawat blog - blog yang berkaitan ataupun mempunyai konsep yang sama dgn penyampaian blog aku. Dengan ini itu aku berharap aku akan dapat memperluaskan network aku dan mendapat kawan baru yang boleh dibawa bertukar - tukar pendapat mengenai minat kami. Selain itu, aku juga amat kagum dengan beberapa blog yang telah aku lawati yang mana mereka ni mempunyai jumlah traffik ataupun pelawat yang agak banyak.

Aku berfikir sendiri, bilakah aku akan mencapai jumlah traffik seperti blog - blog tersebut... huh... mungkin lama lagi kot.. mungkin setahun lagi ataupun mungkin lebih. Aku tak tau bila... Aku ada membaca beberapa panduan yang mana memberitahu kita bagaimana untuk mempertingkatkan jumlah traffik blog kita sendiri. Antaranya mempromosikan melalui email, messenger ataupun melalui kawan2 rapat. Disamping itu, nasihat yang aku baca ialah banyakkan melawat blog - blog yang ada dan tinggal komen dengan harapan tuan punya blog yang kita lawati akan membuat kunjungan balas ke blog kita. Namun, target aku bukanlah hanya sekadar mendapat lawatan balas yang hanya sekali sekala... apa yang aku mahu adalah kunjungan yang tetap daripada pembaca setia blog aku.

Errrm, ada satu buku yang ditulis oleh seorang blogger terkenal telah memberitahu di dalam bukunya bahawa sekadar bersosial di internet seperti menyertai forum2 dan chatting tidaklah dapat menjamin akan penambahan kepada jumlah traffik blog anda. Anda juga perlu menyediakan satu bahan bacaan yang boleh menarik hati bakal pembaca kita. Ini kerana apabila seseorang itu suka membaca hasil tulisan kita dengan automatik dia akan kembali untuk membaca hasil tulisan kita yang seterusnya. Aku sangat berbesar hati apabila hasil tulisan aku dibaca oleh orang lain dan pada masa yang sama aku mendapat maklum balas daripada para pembaca. Dari sini aku akan dapat bertukar - tukar pendapat dengan orang lain mengenai isu yang aku pertengahkan di dalam penulisanku. Bestkan? Tak tau plak korang lebih suka layan sendiri2 dan tak kisah sama ada orang baca blog korang ataupun tidak.

BannerFans.com

Aku cuba bermacam - macam cara namun jumlah traffik aku masih juga tidak berubah.. kalau bertambahpun hanyalah jumlah yang sangat kecil dan ianya mungkin tak sampai pun 10% peningkatan. Perkara ni telah menjatuhkan kadar motivasi aku untuk terus menulis. Hinggalah pada satu hari aku terjumpa satu laman sosial khas utk para penulis blog yang bernama BLOGGERUNITED!!! Huh!!! Mula - mula aku tak la menharap sangat dengan BLOGGERUNITED ni... Ini kerana sebelumnya aku dah pun mendaftar sebagai ahli di dalam sosial network utk blogger yang lain seperti My BlogLog, Youthsay, Technocrati.. err ntah byk lagi dgn harapan aku dapat kawan baru dan sekaligus meningkatkan kadar traffik blog aku.

Bloggerunited ni mempunyai ahli yang kebanyakkannya blogger yang berasal daripada Malaysia & Singapura. Walaubagaimanapun, juga terdapat ahli yang berasal dari negara lain seperti Australia, Amerika Syarikat, New Zealand dan banyak lagi. Keistimewaan BLOGGERUNITED ini adalah apabila anda mendaftar sebagai ahli baru.. URL blog anda akan disiarkan dimuka depan paparan BLOGGERUNITED utk beberapa hari dan sekaligus dapat memberitahu ahli - ahli yang sedia ada akan kewujudan anda. Errrmmm mungkin tempat lain juga gini kot? Ya anda mmg betul!!! Yang bestnya slogan mereka adalah "GET ON TOP EVERYTIME YOU LOG IN * BE POPULAR NOW" Errmm macamana ya? Ok.. Dalam BLOGGERUNITED ni setiap kali anda log in URL Blog anda dan juga entri terkini anda akan berada di ranking yang teratas. Errmm menarikkan? Bayangkan masa tu topik anda mmg best.. tak mustahil semua orang yang terlihat akan mengklik URL Blog anda utk membacanya dengan lebih lanjut. Di sinilah jumlah traffik anda akan meningkat selain anda akan bakal bertemu dengan rakan baru yang sekepala dengan anda? Anda berminat? Kalau anda berminat, anda hanya perlu klik ngan gambar di bawah ni dan terus mendaftar sebagai ahli BLOGGERUNITED. Proses pendaftarannya adalah sangat mudah dan pantas... Tak percaya pi la korang try!!!

BannerFans.com

Oppss bukan itu saja!!! Ada lagi info menarik utk anda setelah menjadi ahli... Jika blog anda berjaya menarik sebilangan pembaca daripada komuniti BLOGGERUNITED blog anda mungkin akan direview oleh ahli yang berminat dan ini akan memberi peluang kepada anda utk menjadi blogger of the month!!! Korang boleh juga bersembang dengan mereka di ruangan Lounge yang mana ianya satu section ala2 mini forum utk semua ahli bertukar - tukar pendapat masing - masing. Yang paling best adalah mereka ni semuanya peramah belaka tanpa diskriminasi bangsa, agama, mahupun jantina (of course awek cun lagi dapat perhatian lebih la) namun kalau anda dapat bergaul dengan baik tak mustahil anda akan bertemu ramai rakan disana dan mungkin anda akan jadi popular.

Korang mesti nak tanyakan apalah yang aku dapat dengan buat entri ni? Errmm rasa takder la monetary gain... Aku nak share kepada korang yang belum tau pasal BLOGGERUNITED ni kerana sejak aku sign up sebagai ahli yang aktif... Jumlah traffik aku meningkat sebanyak 2 kali ganda daripada sebelumnya. Apabila aku check referer aku BLOGGERUNITED adalah antara yang paling besar di dalam hits / traffik yang aku dapat. Hingga semasa entri ini dibuat jumlah traffik aku terus meningkat walaupun tak sebanyak seperti Blogger Terkenal Tanahair namun ianya satu jumlah yang sangat memberangsangkan. Alhamdulillah, buat masa ni aku dah pun tersenarai didalam TOP 100 BLOGGER di dalam BLOGGERUNITED. Biarpun aku masih berada ditangga yang di bawah, namun aku yakin dengan sokongan rakan diluar sana dan secara khususnya rakan di BLOGGERUNITED aku akan dapat meningkatkan ranking aku!!! Terima Kasih kepada semua yang memberi sokongan... Sokongan anda adalah sangat bermakna untuk aku terus menulis entri - entri yang menghiburkan kepada semua pelawat blog aku dari masa ke semasa.. cheers.. Have a nice day!!!!

APA KORANG TUNGGU LAGI? MARI JUMPA AKU DI BLOGGERUNITED!!! KLIK JER GAMBAR KAT BAWAH NI!!!! GOOD LUCK
BannerFans.com

DEDIKASI VIDEO: MONSTER MASH

Ok minggu ni aku nak dedikasikan sebuah lagu old skool kat korang... Lagunya adalah Monster Mash sebuah lagu lama yang dinyanyikan oleh Bobby Boris Pickettpada tahun 1962. Si Bobby Boris ni adalah penyanyi kumpulan The Cordials. Kalau korang nak tau, pada masa tu lagu ni number 1 kat carta Billboard Hot 100 pada October 1962.. fuh boleh tahan juga. Inspirasi lagu ni adalah daripada dari Hit "Alley Oop" yang mengisahkan tentang seorang ahli sains gila yang menjadi narator dlm lagu ni. Mmg straight foward liriknya citer camner monster2 tu boleh ada hahahaha so, enjoy la korang ngan video klip ni.. selamat berhujung minggu!!! Cheers!!!
Movie version: Monster Mash B - Movie
CoverVersion: Dr. Demento
Cover Version: The Misfits 
Original Version: Richard & The Young lions Featuring Bobby Boris
Original Version: Bobby Boris Pickett

Thursday, May 7, 2009

JANGAN TEGUR @ JANGAN TONTON... WAYANG SERAM MELAYU TERKINI ATAU TERAKHIR?

Sebenarnya aku tengok cerita ni pada hujung minggu yang lalu... Sementara tunggu tayangan Wolverine kitaorang sepakat nak layan cerita JANGAN TEGUR arahan Pierre Andre. Tahniah ke atas  Pierre Andre atas kejayaan anda mengarah cerita ini. Aku ni sebenarnya bukanlah anti ngan filem2 melayu. Kalau aku anti ngan filem melayu aku takkan tengok wayang ni kat panggung.. aku akan p cari DVD pirate jer hahahahah senang cerita kalau cerita tak best boleh la campak kat sungai or kasi kat member2 yang berminat. Sebenarnya sebelum aku layan wayang ni aku mmg dah terdengar komen dan reaksi rakan2 kaki wayang aku tentang wayang JANGAN TEGUR. Ada komen best dan tidak kurang juga ngan komen yang tak best... Antara komen yang best ada ... "Geng, bagus ngko tengok cerita JANGAN TEGUR... Ceritanya labih power dari Jangan Pandang belakang." itu kata seorang taulan... manakala ada satu member ni kata ... "Palui (palui ni kalau bahasa kitaorg maksudnya up 1 level dari bodoh) punya movie. Kalau aku tau gitu ceritanya baik aku tunggu hari raya jer.. mesti ada kuar kat TV.. Sayang jer duit aku beli tiket!!!" Fuh mana satu ni.. best ker tak best aku berfikir sendiri.. hehehehe pasal satu ni ckp best yang satu ni ckp tak best.. ataupun wayang Jangan Pandang Belakang tu yang tak best sehinggakan secara otomatik wayang Jangan Tegur lagi best.. isk isk isk tak best la macam ni... (aku belum tengok Jangan Pandang Belakang sebenarnya).

Ok tiket aku dah beli.. Ice Lemon tea Besar + Hot Dog 1901 aku dah beli sebenarnya kena belanja.. (sorry aku bukannya seorang vegetarian yang suka makan pop corn masa tengok movie.. meat is the best!!!). Then masuk la ke dalam panggung.. ceh masa aku melangkah masuk ke panggung tu hulur tiket kat gate bulu roma dah meremang dah.. ceh mmg power aura cerita ni.. tapi aku tak tegur... aku diam jer tak kasi tau org. Seram... gila palstik minum yang ku pegang tetiba rasa sejuk.. la aku check.. minuman tu kena bubuh banyak ais.. ceh hampeh!!! Bikin saspen jer... Ok wayang dah start intro yang best.. tapi permulaan ceritanya macam ada pengaruh wayang maut la hahahahahah naik keta eksiden then koma hahahahahaha cayalah!!! Tetiba cerita sorang gadis bernama Baizura punya scene kuar... babak menceritakan tentang kematian nenek si baizura ni.. dah lah dia tu cucu kesayangan tapi tak sempat jenguk neneknya yang sakit sebelum meninggal dunia.. tapi baik lagi si Baizura.. emak bapak si baizura batang hidung pun tarak... isk manalah drg ni? Aku ada 3 pendapat jer masa tu... Samada dorang dua2 dah meninggal dunia atau... si David Teo (producer) tak cukup bajet nak gajikan pelakon utk jadi watak ibu bapa baizura.. tak pun sipenulis cerita mmg tak sedar akan ibu bapa si baizura.. isk tak tau.. mana2 la.. janji korang happy.

Ok sebelum korang kata apa2 biar aku mengaku dulu.. yup gambar tu aku cilok dari budiey.com hahahahaha tapi tak la aku sampai nak removekan watermark drg macam Oh Bulan.com buat ngan gambar hasil dari kawan aku tempohari.. (F.O.A.D utk pencilok tak tau malu tu!!!) Babak wayang terus berjalan ngan aktiviti orang kampung membacakan surah Yassin di sebelah mayat nenek si Baizura tu... Part dah mula seram.. orang duduk kat sebelah aku dah mula berkelubung dlm selendang kegemarannya utk menutup mata kerana takut hahahah takper aku ada kat sebelah boleh kasi teman... namun selera aku utk melahap hot dog 1901 mula timbul hahahaha takper layan antu sambil makan hot dog pun best juga. pas abis baca Yassin terus semua orang blah... uiks, hairan juga aku... aku ni asal Sabah.. kalau kat tempat aku kalau ada orang meninggal saudara mara dan jiran terdekat mesti stay back kat rumah si mati dan bergilir - gilir menyedekahkan surah Yassin kepada si mati... Sehingga la waktu pagi yang mana urusan fardhu kifayah nak dilakukan. Isk tak sangka kat semenanjung drg terus blah jer macam tu.. or... benda ni tiada berlaku/ isk aku tak tau... (tak pernah hadir upacara seperti ini masa kat semenanjung... so.. kwn2 & pembaca dari semenanjung Malaysia sila beri komen pasal ni yer..)

Lepas blah ni... mayat nenek tu di biarkan baring ngan ditutup ngan kain tanpa di jaga.. isk power juga drg buat mayat nenek drg... apalah penulis skrip ni hati kering.. tak sensitif langsung... jelas sangat dia hanya fokuskan ke arah elemen seram dalam movie tanpa memikirkan faktor lain yang boleh membuatkan cerita lebih seram dan menarik. Korang tengok gambar kat atas tu.. hahahah mayat NENEK BANGKIT!!!! Serammmmm auooowwwwww (bunyi cam serigala menyalak) hahahah kat sini aku dah tergelak dah tengok antu dia tu.. sikit lagi tersembur ice lemon tea yang saku minum tu hahahahaha.. Tak macam hantu langsung kakakakakakakakakakakakaka. Macam nenek tu baru balik dari CUSTOME PARTY sempena Helloween adalah. Dia pakai baju Rabbit nak masuk tidur hahahah kain putih konon telinga rabbit kot hahahahaha (takder baju bajet nak beli baju kustom rabbit.. ) oleh kerana dia pandai menjahit lantas dia bantai buat sendir hasilnya? hahaha hantu tak siap... (produser sila pecat pereka custom tak seram ni utk movie seram yang akan datang).

Part paling seram (ni serius punya seram) part si Baizura p masuk tido. Apalah punya cucu.. dah lah sebelum nenek dia mati tak sempat jenguk sampai rumah terus dia layan membuta.. ceh patut p la sedekahkan bacaan ayat2 suci surah Yassin ker apa ker yang patut.. or watak Baizura ni adalah seorang yang tak pandai mengaji. Part tu hanya Pierre Andre yang tau. Masa tidur dia terbangun rasa nak minum air.. dia sempat lagi tengok mayat nenek dia dgn berwajah pilu.. ceh!!! part ni aku menyampah tengok muka dia. Mcm muka minah rempit tak cukup dadah pun ada. Masa ni part mayat bangkit ala2 pocong berlaku dan berjaya membuat satu panggung teriak tapi ada juga sekumpul mamat yang tergelak... Sejujur aku mmg terkejut masa tu pasal ada satu minah kat belakang kitaorang dia punya jerit seolah pocong tu ada kat sebelah dia. Terus ngan adegan sambung tidur si Baizura di mana kat bilik dia jam locengnya bergerak sendiri lalu terjatuh.. fuh suasana di dalam panggung sungguh hening seperti menantikan gelombang jeritan yang begitu jitu dari penonton... Baizura bangun nak amik jam loceng yang terjatuh lalu ternampak mayat terbujur kat lantai fuh jerit lagi macam jaringan gol masa kat stadium hahahahahaha tapi suasana seraya tenang kerana semua tahu akan ada gelombang jeritan kedua... yeearrrggggggggggghhhhhhhhhhhhhhh mmg tepat jangkaan ku kali ni mayat tu muncul sebelah Baizura baring... ala2 yang Ju - On... Hahahah pastu terus Baizura Histeria seperti kat gambar yang ada kat bawah ni...

Hahahaha abis part ni.. aksi seram tak habis dah.. tak seram lagi. Suasana hening tadi bertukar boring.. cuba dengar bunyi plastik org meramas popcorn sambil suara budak2 yang tak tahan duduk diam... Make antu kali ni (kalau dulu dalam filem maut aku kata make up macam pondan) mmg make macam antu tapi hantu kat fun fair la.. hahahahah mmg tiru make up wayang Exorcist versi Linda Blair.. tidak kurang dgn sikit touch up ala2 wayang Emily Rose...

Cuba korang tengok gambar antu kat atas tu, macam muka kucing thundercats pun ada hahahahahahahaha. Satu lagik yang aku sgt tergelak.. babak kat dalam hospital semasa Natasha (julia zigler) baru sedar dari koma.. kat hospital tu pun pakai jam loceng sama macam jam loceng si baizura yang terjatuh lalu ada mayat hahahaha.. mungkinkah ianya satu kebetulan? ataupun masa tu jam loceng jenis itu ada sgt popular sehingga menjadi kegilaan ramai... ataupun David teo tak cukup bajet nak sediakan prop.. utk movie.. ala recycle jer jam tu... penonton takkan perasan punyer pasal drg dah terlalu takut.. hahahahahaha pigi berak la!!!

Aku taknak komen byk nanti taknak la org p tengok wayang ni.. hahahaha walaubagaimanapun, bagi aku wayang ini adalah satu kerja baik utk (tak cemerlang) seorang pengarah baru seperti Pierre Andre. Mungkin kekangan kewangan menjadi sebab kenapa ada beberapa scene wayang menjadi hambar... Walaupun jalan cerita ni secara peribadi aku ianya takder originaliti namun patut diberikan kredit kepada crew yang mengendalikan kamera, penyataan cahaya dan sistem kesan bunyi .. Memang best kalau dalam part ni.. kalau bukan dari 3 faktor ni aku mesti dah blah dah dari panggung dan entri ini akan dipenuhi dengan ayat2  30SX haha pasti korang dapat bayangkan... Pada David Teo and the team sila pikir masak2 sebelum nak produce sesuatu movie tu.. mentang2 Jangan Pandang Belakang tu agak berjaya sampai ke Thailand korang terus stick dgn subjek yang sama.. cerita hantu... nanti kalau nak buat movie korang buatlah tajuk yang ada perkataan JANGAN seperti JANGAN ULANG LAGI KELEMAHAN INI!!!

Dalam wayang ni.. hahahaha tak banyak baju yang di pakai oleh si Julia Zigler hahaha baju tidur dia macam sama jer.. baju singlet putih dia tu hahahahah pastu scene - scene seram yang berlaku dalam babak si julia zigler mcm cerita org dah ketandusan Idea.. dalam part si Julia p tandas tengah malam semasa kat hospital tu.. tetiba ada suara orang mcm menangis... terus ada suara sumbang kat panggung tu kata ala kat dlm tandas tu ada orang berak taik dia keras macam batu bata tulah dia menangis dan merenggek kesakitan hyahahahaha... mungkin pesakit dari wad lain kot yang kena tahan pasal sakit buasir... hahahahahah!!!! So, apa korang tunggu lagi... pi la serbu panggung terdekat utk menonton wayang JANGAN TEGUR.. pasti lebih nilai utk wang anda...

p/s: pada sesapa yang ada PSP tu jgn lupa bawa sekali supaya kalau korang boring boleh layan PSP sementara tunggu babak seram tu muncul.. hahahahaha

Monday, May 4, 2009

X MEN ORIGINS - WOLVERINE: ORIGINALS KAH DIA?

Hujung minggu baru - baru ni sempat juga aku bertandang ke panggung wayang walaupun jadual aku agak ketat hehehe... apa boleh dah memang register sebagai kaki panggung tak sah la kalau tengok wayang pames kat dvd d rumah hehehehehehe. Sebelum aku tengok wayang aku membuat survey ringkas di kalangan rakan2 yang sudah menonton akan reaksi mereka terhadap wayang X MEN ORIGINS: WOLVERINE. Ternyata keputusan survey yang aku terima ni agak mengecewakan... bukan apa.. result dia 50 - 50... positif & negative berbeza... huh!!! bahaya ni... errrmmm tapi takper oleh kerana aku ni peminat x men aku nak tengok juga walaupun keputusan survey yang aku terima mengatakan sesuatu yang negatif.

Wayang ni diarah oleh David Gavin ekkk silap heheheh Gavin Hood... dgn salah seorang producernya hugh Jackman selaku pelakon watak wolverine dlm cerita ni. Bagi aku cerita or wayang ni best walaupun ada orang ckp cerita ni best. Ada aku terbaca review dari blogger2 yang lebih awal menonton cerita ni mengatakan castingnya tak begitu sesuai... errrmmm bagi aku kenyataan ni ada betulnya.. watak utama pelakon rasanya dah ngam dah cuma pelakon kat tepi2 tu isk macam kurang la.. walaubagaimanapun watak gambit dalam cerita ni cool.

Setelah abis tengok wayang ni baru la aku tau napa ada sesetengah orang yang memberikan komen yang negatif terhadap movie ni. Rupanya mereka itu adalah peminat tegar Komik X MEN. Maksud aku drg ni bukan sahaja follow movie malahan drg ni follow ngan komik2nya sekali. Aku pernah jadi pengikut "tumpang" komik x men di sekitar tahun 1996 - 1997. Room mate aku pengumpul komik X Men. So, aku pun selalu tumpang baca komik dia tu... memandangkan dia tak pernah miss maka secara otomatik aku pun tak miss la baca komik tu hehehe (ni la maksudnya follower tumpang). Kalau part komik X Men.. dari cerita X men trilogy pun dah byk yang tak kena.. isk.. namun bab X Men origin ni aku tak pernah baca.. tulah sebab aku rasa ok jer.. hehhehe aku faham perasaan drg.. ianya adalah  sama ngan perasaan aku semasa tengok wayang Dragonballs: Evolution tempohari isk isk isk isk.

Walaubagaimanapun, wayang ni mmg padat dgn aksi... tak boring menontonnya. kalau ada orang nak belanja aku tengok sekali aku masih sudi utk pigi tengok.. hehehe ada berani?Dgn kualiti sound system kat panggung yang berada di tahap maksima (bukan seperti panggung yang aku p kat growball CP Kota Kinabalu tempohari) panggung GSC di 1 Borneo, Kota Kinabalu mmg best la kali ni takder mamat tidur bedengjur kat sebelah aku. mmg excited tengok cerita ni lebih2 lagi bab wolverine yang bergabung tenaga dgn sabretooth di dlm menghadapi musuh mereka WEAPON XI a.k.a DEADPOOL. Mmg menarik la babak ni... effectnya mmg kaw kaw hahahaha.. jadi bagi aku secara peribadi berpendapat wayang ni masih layak ditonton di panggung wayang. Best wa cakap lu... Namun kepada pembaca setia komik X Men sila sedia utk berasa kecewa ngan jalan ceritanya. Cheers.. sekian terima kasih

Saturday, May 2, 2009

WHO KILLED BAMBI

Aku p outstation jap... will be back hari isnin ni... sesapa yangketagih nak baca entri terbaru aku sorry takde plak utk hujung minggu ni hehehehehehe nanti la aku buat entri yang comel2 utk korang... Sementara tu terimalah video clip lagu WHO KILLED BAMBI? nyanyian SEX PISTOL. Mungkin minggu ni minggu tribute to Sex Pistol utk aku kot hehehe cheers thanx for visiting my fukking blog... take care.. datang lagi yer jgn segan2...

Friday, May 1, 2009

SELAMAT HARI BURUH

Hahahahahah cuti plak hari ni.. So, aku malas nak memnyemakkan fikiran korang dgn entri2 aku yang mengarut.. apa2 pun manfaatkan la cuti ini dgn aktiviti - aktivi yang berfaedah or luangkan bersama dgn keluarga anda... cheers... hujung minggu ni aku nak jumpa awek la hahahahahahah pastu nak p jamming ngan band aku Mi Scusi.

Selain tu aku nak dedicatekan lagu SEX PISTOL yang bertajuk HOLIDAY IN THE SUN utk korang... hehehe sempena musim cuti rasanya ngam la lagu ni utk korang... utk en. wanwarlock.. hahaha aku belum dapat kasi postkan lagu die.. die my darling utk kau.. hahaha takut org ckp kita ada hubungan sulit plak.. apa2 hal pun cheers mate...!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT