Tuesday, May 25, 2010

HAPPY HARVEST FESTIVAL – KOTOBIAN TADAU TAGAZO DO KAAMATAN

Tema sambutan Pesta Kaamatan Tahun 2010 adalah "Pogisuwaian Koubasanan Poimpowon Piunungan" ataupun kalau kat dalam bahasa Malaysia " Kepelbagaian Kebudayaan Teras keharmonian". Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan kepada kawan yang berbangsa Kadazan, Dusun, & Murut yang menyambut perayaan ini. Bagi rakan2 yang bukan beragama Islam tu kalau minum tapai tu jangan la sampai overdose nanti tak dapat balik rumah kekekekekekeke dan kalau dah pening - pening tu jgn la memandu kereta.... Ingatlah orang yang tersayang.... Bagi member yang tak tau pasal perayaan ni.. Pesta Kaamatan ni adalah pesta tahunan yang di sebut setiap hujung bulan Mei iaitu 30 & 31 Mei untuk lebih lanjut korang boleh klik kat sini. photo credit to elvin chin

p/s: tak lupa juga untuk kawan2 kat sarawak.. selamat hari gawai heheheheheheheh

Thursday, May 20, 2010

DALLABNIKUFESIN - N.B.F BY ANTHRAX


NFB (Dallabnikufesin)

We fell in love at first sight
I can't explain the feelings
When I first saw you
We were so so happy
A life of love sweet honey child
You'll always be mine
But then I played the fool
I never meant to hurt you
Or sleep with all your friends
We reconciled we found ourselves
Our love was meant to be
Oh baby can't you see
You left me standing in the mud
Crying to myself
A heart so full of pain
But we fell in love again
This time forever
True love prevails over all
She got hit by a truck
Lagu ni mmg cukup memori kat aku... tapi korang jgn silap bukan pasal memori ngan awek... dulu2 aku ni rock abis takder nak main awek2 kekekekekekeke.... masa lagu ni kuar aku stay kat hostel... sampai la aku masuk kat ITM pergghh lagu ni jadi lagu wajib kalau kitaorang jamming lagu ni secara akustik... mmg layan la lagu ni... aku rasa korang semua pun layan lagu ni kan.. aku tau walaupun korang dengar lagu brutal death metal macam Cannibal Corpse tapi kat dalam hati korang ada taman bunga.... so, layan jer.....
ni semua mawi (hysteria) punya pasal... terus aku teringat semula kenangan masa kat hostel dulu
p/s: lagu ni tak sesuai utk didedikasikan kepada awek yang kita nak tackle......

Monday, May 17, 2010

BACK FROM THE DEATH

AWAS ENTRY INI BOLEH BUAT SAKIT PERUT!!!!! KLIK READ MORE UTK TERUSKAN PEMBACAAN!!!!!




Di Kg. Toradja (Indonesia) terdapat satu ilmu mistik yg luar biasa di mana mereka boleh menjadikan mayat kaum keluarga mereka pulang kerumah sendiri...kejadain ini hanya berlaku apabila acara mengingati si mati dan hanya berlaku di daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau....huhuhu..."ada siapa yg sanggup tgl arh kg ani???... Demikian lah deskripsi yang di tulis di note gambar ini. Ok Photo kredit untuk Pehin Sri (member facebook) kerana memberi kebenaran kepada aku utk ambik gambar kepunyaannya... Menurut beliau gambar ni diambil sendiri olehnya.... bagi yang tak tau pasal Toradja sila pigi sini..

Untuk pengetahuan korang aku ada sorang kawan yang jugak mempunyai pengalaman seperti ini cuma dia tiada bukti bergambar tapi aku rasa member tu ckp betul... Dia ni di ajak oleh bapanya utk pergi melawat jiran sekampungnya yang meninggal but dia tidak tau bahawa simati yang bakal di lawati ini adalah dari bangsa toradja.. Di pendekkan cerita bahawa dia hampir terkencing diseluar apabila mayat yang terbaring itu tiba - tiba bangun dan berdiri... Kalau korang la masa tu ni aku tanya khas utk member2 aku yang tersenarai dalam kategori wicked blogger kat blogroll aku... err korang rasa camner la??? aku tak la tau sangat pasal Toradjanya or bangsa drg ni  but aku ada kazen yang kawin ngan org dari kawasan sana... aku pernah ckp ngan bini kazen aku tu.. kononnya neneknya sudah beberapa tahun meninggal dunia tapi belum lagi dikebumikan disebabkan kos pengkebumian di sana adalah sangat mahal... kerbau nak kena sembelih mengalahkan org nak kawin.... kat sini aku jugak share video yang aku ambik dari youtube pasal funeral ni....


Friday, May 14, 2010

HYSTERIA REVIVAL?

Sebul tu korang kena rujuk kembali link ini utk mengenali apa itu Hysteria... Semalam aku dapat panggilan dari Mawi bassist Hysteria yang tiba - tiba ajak aku pigi jamming... "err Stone (drummer Hysteria) yang ajak jamming" katanya ringkas... isk tetiba plak dorang ni ajak jamming kekekekekekeke playlist macam arituh kata mawi lagi.. kekekek lama sudah aku tak main lagu rancid ni.. dulu - dulu kitaorang selalu cover lagu rancid, sex pistol, ramones dan semestinya The Misfits kekekekekekekeke ni playlist yang di rancang....

Misfits:-
1. astro zombies
2. angel fuck
3. static age
4. she
5. last caress
6. Recsurection
7. Forbidden Zone
8. Some Kinda Hate

Rancid:-
1. roots radical
2. ruby soho
3. sidekick

p/s: sejak ngan Mi Scusi sebenarnya aku sgt lama dah tak main lagu cover.. isk.... kena dgr balik la lagu2 ni....

Tuesday, May 11, 2010

TUKANG BESI FOR HIRE!!!!

Wednesday, May 5, 2010

KALAU MAHU ROMPAK BANK SILA BUAT RESEARCH TERLEBIH DAHULU

Tuesday, May 4, 2010

CONTOH KARANGAN BAHASA MELAYU: SURAT CUTI

diambik dari forum MTM ....

Monday, May 3, 2010

MALAM MINGGU YANG LALU

Mungkin ada diantara anda yang pernah baca notes aku kat facebook pasal cerita Malam minggu yang lalu.... Kalau kat note tu versi teks.. ni plak versi gambar......





Opppppssssss iklan plak..... klik tajuk untuk teruskan....









.....
Bagi yang tak pernah baca note aku tu.. ni plak versi teksnya....

Seorang wanita telah mengajak teman lelakinya ke rumahnya supaya dapat berdua-duaan di malam minggu. Jadi teman lelakinya bersetuju. Tau-tau sajalah apa yang dia orang buat di malam minggu tu berdua-duaan di dalam bilik wanita tu.kira malam minggu tu milik dia oranglah.

Selepas selesai melakukan adengan yang dicensoredkan, si lelaki ni pun berehat sambil mengambil rokoknya tapi mancis takder. Bertanyalah si lelaki ni kepada teman wanitanya; Darling! ada mancis tak?. Ada kat dalam laci sebelah katil tu, jawab si wanita tu. Masa buka laci tu,terpandanglah si lelaki tu sebuah potret lelaki di dalam laci tu.

Bertanyalah si lelaki tu pada teman wanitanya; Gambar siapa ni yang? Gambar suami sayang ker? Bukan jawab si wanita tu. Kalau bukan gambar suami sayang, gambar tunang sayang ker?, Bukan jugak jawab wanita tu lagi. Kalau bukan jugak, habis gambar ni gambar siapa? tanya silelaki tu untuk mendapat penjelasan lanjut Yanggg! Gambar tu adalah gambar saya sebelum saya menjalani pembedahan jantina jawab si wanita tu dengan penuh manja.
....

p/s: cerita (teks &gambar) kat atas adalah hasil aku cilok kat internet dan 100% bukan karya aku kekekekeke saja jer aku nak share for fun kekekeke

PERKHIDMATAN TAYAR DAN SERVIS KERETA

PHOTO KREDIT: diupload oleh en. Darkburuj kat forum Metal Terus....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT