Tuesday, September 23, 2008

KENYATAAN TERESA COCK - ULASAN PERIBADI AKU

Kat bawah ni adalah beberapa petikan berita yang aku baca di Utusan Malaysia tentang berita anjing yang paling sensasi di Malaysia. Aku ni sebenarnya tak suka nak menulis sesuatu yang berbaur politik.. akan tetapi tindakan si anu ni menyebabkan aku ingin menulis..... Skrng nie aku nak review setiap headline yang aku baca....

------------------------------------------------------------

Transkrip penuh sidang akhbar Teresa Kok semalam

SAYA cakap dalam PC (sidang akhbar) itu bila wartawan tanya saya macam mana layanan saya di lokap di pusat tahanan. Saya cakap, bilik kecil 6x8 kaki dan saya kata, "aiya, makanan tidak sedap slightly better than dog food. Utusan tulis 'makanan anjing'... sekali lagi putar belit kenyataan saya lagi... ini description sahaja. klik utk teruskan

ULASAN:

Dari kenyataan beliau di dalam transkrip ini, jelas menunjukkan bahawa Teresa adalah seorang yang angkuh... Dia tak tau kah ada sesetengah org nak makan nasi kosong satu hari satu kali pun susah.. tak caya? tak payah gi jauh tengok jak kat dalam TV3 di rancangan BERSAMAMU (aku malas nak komen panjang pasal rancangan ni). Ni dia kena kasi makan nasih dengan kuah campur telur pun dah maki2... tak kena kasi sudu dah maki2 buat statement!!! Inikah namanya pemimpin berjiwa rakyat? Pigi birak la!!!... Katanya dia seorang aktivis!!! Aktivis kepala hotak atuk dia baru kena sikit dah meraung sana sini... Cis ada hati nak jadi aktivis.. aktivis najis adalah!!! end bahagian pertama....

--------------------------------------------------------

Teresa nafi ‘seperti makanan anjing’

SHAH ALAM 22 Sept. – Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok hari ini menafikan pernah menyamakan makanan yang disediakan kepadanya ketika ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) ‘seperti makanan anjing’.

Sebaliknya, wakil rakyat DAP itu mendakwa beliau hanya mengatakan makanan tersebut ‘lebih baik sedikit daripada makanan anjing’ (slightly better than dog food) ketika ditanya pemberita pada sidang akhbar sejurus dibebaskan daripada tahanan 19 September lalu. klik utk teruskan

ULASAN:

Haiya moi.. ngi kong makai woo? Sekejap itu, sekejap ini.. u hah memang pandai main itu kata - kata.. apakata lu jadi pelakon walauuuweeeiii itu Dato' Michell Yeoh pun boleh kalah woooo...

Memanglah you ckp u tak samakan makan tu dengan makan anjing but u kasi compare itu makan with dog food.. .wei.. leng lui... wut the different? Beginilah sebagai org yang berprofail tinggi a.k.a celebriti u patut jaga u punya mulut jangan sampai jadi busuk macam parit sebab what u say is not important but what people think about u said is most important (adeii speaking english lagi aku ngam ka aku punya grammar tu?) ... So, Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa...

---------------------------------------------------------------------

Terpaksa makan guna tangan
Oleh TARMIZI ABDUL RAHIM

KOTA BHARU 22 Sept. - Punca utama Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim menyifatkan makanan yang diberikan kepadanya ketika ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) seperti makanan anjing ialah kerana terpaksa makan menggunakan tangan. klik untuk teruskan

ULASAN:

Woooii amoi cakap siang pandang - pandang, cakap malam dengar - dengar!!! Kau tau ka di Malaysia ni makan guna tangan? Kalau anjing baru la makan tak guna tangan (ehh anjing ada tangan ka?) tak pun babi pun tak guna tangan.. main sondol jak... Isk nenek kebayan ni celupar sungguh mulut kau tu.. nanti aku sumpah kau jadi ikan kembung baru tau!!! Ngko tuduh org putar belit kenyataan kau .. tapi sebenarnya ngko la yang terbelit dengan kenyataan kau... pigi mampus la kau di sana!!!

-------------------------------------------------------

Kesimpulan:

Teresa ngko ni mmg bangang!!! taknak aku ckp banyak cukupla lagu di bawah menyatakan maksudku pada mu!!! 2 Lagu dari Wednesday13!!!

 "Your Mother Sucks Cocks in Hell"

I heard a story just the other day,
A story that I could not believe.
A story about your mother,
How she goes down on her knees.
And the guys downstairs say she
can do it really well.
How does it feel, to know your
mother sucks cocks in hell?!

Oh how you cried,
The day that your mother died.
She didn't get into heaven.
She's gone to hell giving suckies at the 7/11.

I know her soul will never rest,
'Cause she's in hell doing what she does best..

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

WOAAAAAHHHHH !!!!!!!!

I'm hearing things,
[ Find more Lyrics at www.mp3lyrics.org/ONzX ]
Things that I did not know.
How you mother could suck a basketball
through a Garden Hose (??)
And the guys downstairs say she can do it really well
How does it feel, to know your
mother sucks cocks in hell?!

I know her soul will never rest,
'Cause she's in hell doing what she does best..

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

WOAAAAAHHHHH !!!!!!!!

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.
Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.(yeahhhhh)

[ she - she, she is a filthy tramp, she
she, she sucks... 

----------------------------------------------------

I Want You.. Dead (Wednesday13)

Goddamn here we go, off to the graveyard, go, go, go
Give 'em to me decayed, give 'em to me anyway
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

Hey ho, let's go to hell, I've got a room reserved
And I'll see you there, make me die slowly, butcher me and hold me
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

Fuck yeah, it's understood, necro-feelin' great, necro-feelin' good
Give 'em to me decayed, give 'em to me anyway
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

KAD RAYA


Kad raya yang di berikan oleh Akak Suzi dari Adelaide, Australia... Terima Kasih atas kad yang cantik dan pure D.I.Y ni... Untuk para pelawat blog ni.. aku ingin ucapkan selamat raya aidilfitri hehehehehehe sorry takder kad raya nak di berikan aauuwww...

MUTU LAYANAN PELANGGAN JABATAN KERAJAAN SUCK?

Petugas Jabatan Imigresen Kuching kena laksana piagam pelanggan

SAYA terbaca keluhan ‘Guru Semenanjung’ yang berkhidmat di Daro, Sarawak dalam ruangan ini, pada 15 September lalu mengenai kerenah membabitkan Jabatan Imigresen di Sarikei. Saya juga pernah mengalami situasi sama apabila bertukar dari Kuala Lumpur ke Samarahan, Sarawak pada awal 2003. Oleh kerana isteri saya berasal dari Semenanjung, saya terpaksa memenuhi kehendak peraturan imigresen berkenaan... klik untuk teruskan

---------------------------------------------------------------------------

Petugas kaunter tak mesra pelanggan

MERUJUK tulisan `Pelanggan Low Profile’ mengenai layanan mengikut status di bank, dalam ruangan ini, minggu lalu, saya ingin berkongsi pengalaman serupa yang dialami di sebuah jabatan kerajaan. Ia juga berkait dengan layanan kurang mesra kepada pelanggan yang tidak bertali leher atau berpakaian segak. Baru-baru ini, saya mengunjungi Pejabat Tanah dan Galian Perlis untuk urusan carian persendirian hak milik. Sampai di kaunter, saya menyatakan niat saya dan bertanyakan bayaran yang dikenakan kepada kerani yang bertugas. klik untuk teruskan

Sumber akhbar berita harian di ruangan surat pembaca keluaran 23/09/08

-------------------------------------------------------

Huh baru jak aku terbaca satu post di http://scanteen.blogspot.com pasal komplen ngan mutu kualiti perkhidmatan awam tup tap aku baca surat kabar Berita Harian hari ni 23/09/08 adalah dua org yang menulis surat untuk memberi tindakbalas terhadap surat yang di hantar sebelumnya(rupanya dua tiga menjak ni org selalu hantar komplen mengenai mutu perkhidmatan awam)

Aku adalah seorang yang pro kerajaan dan juga penyokong kuat kerajaan yang sedia ada, walaubagaimanapun, aku bersetuju dengan pendapat yang di luahkan di dalam surat pembaca tu. huhu macam dalam scanteen.blogspot.com baru gred17 dah poyo!!! sama juga ngan kes abg yang pigi ke pejabat Tanah dan Galian perlis.. baru jaga kaunter dah poyo.. nasib baik bos dia (aku rasa paling koman pung gred 44) kool dan ada meminta maaf atas perbuatan org bawahannya (ini baru la pemimpin)... mmg banyak kes begini telah berlaku golongan gred rendah ni selalunya besar kepala (mungkin gred bawah kerana IQ nya pun rendah?) tapi tidak mungkin la pasal aku ada beberapa rakan yang berada di dalam lingkungan gred 17 ni aku rasa drg ok jak...

aku punya hipotesis cuma org2 yang dikomplen ni ada penyakit ego dan tak sedar diri. Cadangan aku la kepada badan2 kerajaan yang terlibat di dalam peningkatan mutu perkhidmatan awam seperti MAMPU pikirkanla silibus baru seperti kelas bersopan santun dan budi pekerti, atau kursus senyum kepada semua pegawai kerajaan di semua peringkat.. ini adalah penting untuk meningkatkan imej dan mutu perkhimatan awam.

Monday, September 22, 2008

MAKANAN ANJING TERESA KOK?

Tadi aku tengok tv rancangan kegemaran seisi keluarga "Buletin Utama" di channel TV3... adalah dalam berita tu citer pasal berita sensasi masakini iaitu mengenai kisah Y.B yang ditahan di dalam Tahanan ISA.. wkakakakakakak lawak la berita tu... Dia cakap dalam sidang media sebelumnya akan beliau diberi makan makanan anjing... mula2 dengar citer ni mati2 aku ingat makanan anjing pidegree (aku tak ejaannya pasal aku tak suka makan heheheh).... dalam hati aku adei lebat la bulu di pemakannya itu.. (pasal aku pernah terbaca dlm iklan ia menguatkan tulang dan melebatkan bulu wakakakakaka tak payah minum susu anlene.

tup tap tadi berita beliau menyatakan di dalam sidang media yang berlainan bahawa kenyataan beliau telah di putar belitkan hehehehehehe mula2 aku percaya pasal wartawan media ni bukannya boleh di harap sangat (mcm dulu zaman black metal abis musik kami di kecam oleh fakta putar belit wartawan)... then tv3 kasi replay rakaman sidang media sebelumnya (berapa sidang media la).. dia sana aku dengar dia ckp lebih kurang (bukan exact word) yang menyatakan bahawa beliau telah dihidangkan makanan yang lebih kurang sama dengan makanan anjing.. then bila di tanya apakah menu yg dihidangkan errrmmm dia kata.. telur rebus 2 biji (nyum nyum), nasi putih dengan kuah, cucumber (cewah cakap english lagi aku) dengan air teh... (fuh lumayan jugak makan anjing dia nasi pun ada kuah ceh caya la)

then , dengan kenyataan ni, adalah timbalan menteri (Senator) dtg bertemu dgn si Y.B yang kena tangkap ni utk meminta penjelasan utk siasatan seterusnya.. heheheheh dgn gelabah dia menjawab kat tv heheheheh dia di hidangkan dengan telur goreng ayam goreng 2 keping, ikan kembung dan nasi dengan kuah... (advance rupanya anjing2nya ni suka makan daging ayam sama ikan kembung)

uiks mana satu yang betul ni? weii amoi lu punya statement sudah tukar2 la wei!!! mmg u punya hobby tukar statement ka? Tapi itu anjing jgn tukar hah pasal nanti tiada yang akan makan itu lu punya ikan kembung!!! wakakakakakakaka aku nak tengok surat esok.. mana la tau dia ada tambah menu pulut panggang ngan cendol.... takpun ayam percik hehehehehe nyum nyum... so, di sini aku ada pop kuiz utk korang...

BERAPA EKORKAH ANJING YANG DI BELA OLEH TERESA? 

p/s: Kalau sesapa dapat jawab dapat hadiah makan malam (menu ikan kembung) dengan uncle LIM di rumah pakcik Khalid...

DI MANA SHARLINIE? PART 2


Berita ni mmg dah basi but memandang di bulan ni aku tersentuh plak bila memikirkan nasib ahli keluarga Shalinie (adik kita yang hilang di larikan penculik) tak dapat aku bayang perasaan keluarganya beraya tanpa org yang tersayang... Oleh itu, aku post kan lagi poster suspect mana la tau para pembaca yg budiman ada ternampak.... poster ni aku donlod dari laman web utusan malaysia .. so, marilah kita bersama - sama berdoa supaya Adik Sharlinie selamat kembali ke pangkuan keluarga... 

Wednesday, September 17, 2008

GILA!!! ADAKAH DORANG SANGGUP BUAT BEGITU?

Mangsa culik dibakar
Oleh: Azida Shaharuddin
azida@nstp.com.my


Remaja dibunuh walaupun keluarga serah wang RM33,000
JOHOR BAHRU: Seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ditemui rentung dalam semak di Taman Putri, Kulaijaya di sini, pagi semalam, selepas dipercayai diculik dan dibunuh sekumpulan lelaki yang dikenali keluarga mangsa.
Mayat Lai Ying Xin (gambar) ditemui selepas polis menahan empat lelaki berusia antara 16 hingga 22 tahun yang dipercayai meminta wang tebusan RM33,000 daripada keluarga mangsa selepas membakar remaja itu malam beliau diculik.


Gila betul org2 sekarang ni... Takde keja p culik anak org dan minta wang tebusan.. tak cukup dgn tu dorang p bakar lagi mangsa... Psycho gila la penjenayah ni... Di harap pihak berkuasa dapat memberikan hukuman yang paling berat kepada penjenayah ni...

LOGO + MASKOT BARU MI SCUSI?

Utk maskot Mi Scusi ni mmg dah comfirm dah but untuk logonya kami belum dapat memutuskan mana yang mau dipakai pasal logo yang sedia ada ni tak original la.. aku buat main amik font kat msword jak.. pasal mmg aku tak pandai melukis.. utk pengetahuan korang juga, maskot ni di reka oleh sorang rakan aku yang berbakat utk tengok artworknya yang lain boleh la melawat ker? Ironwork Gravefix

Saturday, September 13, 2008

KISAH TEMAN SIPEMANCING PART 2

Hari ini 13/09/08 utk menunggu waktu berbuka puasa, aku ngan member aku AZA, Chin Chong (kazen aku), & Tompel (bukan ar tompel) gi memancing... dari pagi hingga la ke petang tah satu ekor ikan sembilang (lupa ambik gambar) jak kami berjaya pancing tak tau udang galah hari ni p mana kot - kot dorang sedang berpuasa.. hanya tuhan yang tahu....

Dalam jam tiga ptg kami dkt2 nak balik dah dah dgn nada putus asa AZA bersiap nak packing balik dia ternampak sekor anak ular sawa... pa lagi kami trip la jadi animal planet punya org p tangkap.. dgn keamaturan kami akhirnya kami berjaya tangkap anak ular sawa tu.... hehehehehe tak dapat ikan dapat ular pun jadik la.. (dgr2 org ckp daging dia rasa cam daging ayam) tapi tak la kami tangkap plan nak makan jz nak pelihara...  anak ular tu aku bawa p rumah si capci (teman sipemancing) kebetulan di rumah dia ada satu aquarium kosong heheheheh terus la aku dan AZA dgn kerjasama anak si Capci yang kami panggil si Ah Chai bersatu padu memasukkan anak ular tu dalam aquarium.. malam ni kami udah plan nak p cari tikus or katak utk santapan si anak sawa hehehehe video proses penangkapan anak ular ni akan aku upload di youtube very soon... check it out at : www.youtube.com/sexxtion514




Friday, September 12, 2008

MY GEARS II - Kronologi pertemuan dengan Laney

Sebelum korang baca post ni pastikan korang baca MY GEAR yg mula2 pasal ini adalah sambungannya.... hari tu aku tak sempat nak tulis... gambarajah di atas adalah amplifier yg sedang aku gunakan sekarang ni... nak biodata dia? errrmm tengok kat bawah ni:

NAMA PENUH: LANEY EXTREME LX35D

Power RMS 30 Watts
Inputs 1x Jack
Channels 2 (Clean and Distortion)
Equalisation Global Bass, Mid and Treble
Reverb DSP
Line Out No
Footswitch FS2 (Not Included)
Speaker connections No
FX Loop(s) No
Drivers 1x10" Custom Driver
Cabinet Design Black metal corners, gloss metal grille and rubber feet
Master Effects Level Controls Yes
Effects DSP
Headphone Socket Yes
CD Input Yes (Phono)
Kick Proof Metal Grill Yes
Weight 12.25 Kg
Dimensions (mm) Width 403 x Height 368 x Depth 278

Seperti Ironbird, Laney jugak bukannya apa yang aku mau pada mulanya.... Sebelum tu aku mmg benar2 suka dengan Crate Amp. Sebelum aku meneruskan cerita ingin aku perkenalkan dulu sapa Crate ni....

NAMA PENUH: CRATE FLEXWAVE (FW) 65

The envy of all weaker amps, the Crate FlexWave65 is a mid-sized combo amp utilizing our now-legendary FlexWave™ Evolution 5 preamp and patented Sequential Cascading Gain™ technology to pump 65 watts of mind-boggling rich, articulate tone through a single 12" speaker. Variable 3-channel operation lets you switch between clean, dirty and saturated channels with the included remote footswitch. Don’t pass out yet, because it includes a whopping 18 DSP effects to add separate delay, modulation and reverb to your sound. Crate’s legendary Channel Tracking™ technology automatically stores your effects settings for each channel and recalls the settings as you switch between channels using the footswitch we include—it’s a dance that can only be described as "beautiful." Dial in the perfect tone by tweaking the overtly musical onboard 3-band EQ, and for even more punishing leads, the Solo channel features our proprietary Shape Control circuit, which, if we told you how it worked, we’d have to kill you. 
65 watts RMS
1 x 12" speaker
3 channel operation
DSP with separate controls for effects, including delay, reverb
CD/MP3 input
Built-in tuner


Kalau korang nak tau macam mana aku boleh suka dengan Crate.. ok lepas aku beli aku punyer B.C Rich N.J Series Ironbird (pokai aku di buatnya) aku terpikir plak nak dapat kan sebijik amp yg boleh di pasangkan ngan Ironbird ni. Aku ni selain daripada meminati irama Horror Punk aku layan gak muzik Death Metal terutamanya band Cannibal Corpse (minat sgt ngan band ni hingga lirik lagu Mi Scusi - Extreme Satisfaction adalah sambungan tajuk2 lagu mrk) dan juga band2 yg sewaktu dengannya. Aku minat ngan sound dorang yang berat dan bertenaga, terus terang aku katakan aku mau sound camtu la yg di adaptasikan kepada sound Horror Punk Mi Scusi (berat sangat yek? hehehehe tapi unik kan bagi band punk?). Kebetulan gitaris drg ni menggunakan gitar B.C rich but lain model la sama jenama ngan gitar aku hehehehe aku check plak amp yang di gunakan oleh mereka.. huhuhu masa tu apa yang aku dapat tau mereka guna amp CRATE (tak tau la kalau skrng drg tak guna crate lagi). Then aku wondering di mana aku nak cari Crate ni then aku p la surf Crate Official website utk mendapatkan info product mereka. Then aku tersuka la Model FlexWave 65 (masa ni harga dia aku lum tau lagi). Dengan pengalaman semasa aku menagih cinta daripada Kelly aku gunakan sepenuhnya pada masa ini... Duit dah ada dlm tangan then aku mulakan pencarian... Mula - mula aku p tempat aku beli Ironbird pasal masa tu 2 - 3 sebelumnya aku ternampak kat kedai tu ada amp Crate. Tapi malang lagi aku sekali apabila taukehnya memberitahu aku bahawa mereka no longer menjual jenama Crate berikutan harganya meningkat 2 kali ganda (taukeh tu pun tak tau kenapa ia berlaku) dengan kesimpulan amp tu terlalu mahal utk di jual berdasarkan market yang wujud kat tempat aku ni... kira dorang taknak ambil risiko utk rugi... Harganya masa tu mmg di luar kemampuan aku.... kali ni aku benar2 hampa.... walaupun pada hakikatnya aku tak tau pun performance sebenar Crate yang baru aku kenali ini... kalau takat Peavey & Marshall biasa la saja bagi aku...

Bimbang fund utk amp aku ni terpakai dengan aktiviti yang tak berfaedah aku terus kan usaha mencari gantinya... 

Masa ni aku terlibat secara langsung dengan proses rakaman album ketiga Kumpulan Black Metal tersohor kepulauan Borneo iaitu Mantak. Owner studio tpt kami merakam adalah Mr. Roger Wang yang juga sorang artis yg aku suka + artist yg endorse product gitar Yamaha...  aku round kat studio ni terdapat satu section barangan utk di jual.. kat sinilah aku terjumpa ngan Laney tetapi masa tu LXD belum ada lagi still MXD hardcore series. Aku test power dulu amp ni masa tu aku guna Mx65D puh kencang jugak amp ni dalam hati aku... walaubagaimana pun aku belum tergerak utk membelinya... aku nak round dulu cari tempat lain sehingga aku puas hati...

Sebulan sudah berlalu, pencarian tetap hampa.. dari survey yang aku collect rakan2 terdekat aku termasuklah anggota band Mantak.. memberi feedback yang baik kepada brand Laney ni. Then aku tekad kali ni nak dapatkan Laney la untuk bergandingan dengan Ironbird aku... Aku kembali ke Studio Rakaman utk angkat MXD yang sku test tu.. tup tap tup tap.. sampai sana rupa2nya stock sudah habis kena pajak oleh someone.. adei melepas aku... walaubagaimanapun aku sampai tepat pada masanya yang mana ketika itu LXD model selepas MXD menyerang pasaran. Tapi masa tu baru kuar of course harganya mahal.. pasal aru kan jadi aku kena la aku tambah sikit lagi duit utk mendapatkannya.. (pandai juga drg buat marketing)

oleh itu, hingga sekaranglah aku masih guna LXD series ni performance dia boleh tahan dan menepati apa yang aku mau... boleh main direct amp pun mmg sedap bunyinya.. dan yg paling best ianya tahan pukul punya amp.. aku pernah test main kat org kawin volume level dalam 6 aku main more than 3 hour performancenya masih maintain....  buat masa ni aku rasa aku masih akan menggunakan amp Laney ni kecuali la ada org nak sponsor aku amp Randall KH2 stack hehehe then i'll switch to Randall....

Nama Penuh: Randall KH120RHS
Introducing the new KH120RHS stack and the smaller but mighty KH15 practice amp. Kirk made it very clear from the start that he wanted to develop a full line of amplifiers that would provide fans his signature tone at any price point. Built using the same tone circuit as Kirk’s MTS head, the new KH120RHS half stack includes the 120 watt KH120RH head and KH412 cabinet with Celestion 50 watt speakers. A perfect stack for the serious up and comer, the KH120RH head has dual Gain stages for added versatility and has enough power to cut thru any mix. 

KH120RHS
INCLUDES KH120RH & KH412
PREAMP CHANNELS
2 Channel/3 Mode
Mode 1: Hammett Clean
Mode 2: Vintage/Hammett Overdrive
Mode 3: Modern Hammett Overdrive
EQ CONTROLS
Bass • Middle • Treble • Contour
MASTER CONTROLS
Volume
POWER AMP
Solid State
POWER OUTPUT
120 Watts
FEATURES
Spring Reverb
Series EFX Loop
Tape/CD Input
Footswitch Included

KH412
SPEAKERS
4 x 12” Celestion Rocket 50’s
POWER HANDLING
200 Watts RMS

Banner kat : RandallAmp.com



Thursday, September 11, 2008

HADIAH HARIJADI

Lawak cerita ni.... kawan aku post kat forum metal terus....

Suatu kisah di sudut KL ..  

HADIAH HARIJADI

Hasan Jendul nak belikan hadiah harijadi untuk kekasih barunya, Mek Ayu. So si Hasan ni pun ajaklah adik perempuan sepupunya untuk temankan dia shopping kat Sogo.
Oleh kerana Hasan Jendul dan Mek Ayu baru dua bulan berkawan jadi si Hasan Jendul membuat keputusan untuk membelikan Mek Ayu satu topi kain fesyen baru saje, supaya taklah nampak dia beriya-iya sangat. Adik sepupu Hasan pulak pegi beli satu seluar dalam hitam berbunga-bunga baru, sebab ada sale hari tu.

Masa membayar, dengan tak sengaja cashier dah tertukar kotak topi kain hitam tu dengan seluar dalam hitam adik Hasan Jendul! .. Selepas membayar, Hasan Jendul pun terus pergi kaunter hadiah dan suruh diorang bungkus hadiah2 tu tanpa check dulu.
Kemudian dia balik ke rumah dan tulis surat untuk Mek Ayu serta mengeposkannya bersama hadiah yang dah tersilap tu (Dan surat yang dia tulis tu berbunyi cam nie);

Istimewa untuk kekasihku Mek Ayu, San pilih
hadiah nie kerana Ayu tak pernah pakai bila kita keluar
jalan-jalan dan selalu mengadu sebab panas. Kalau
bukan sebab pasal adik sepupu San, San dah nak
beli yang lagi jarang supaya kalau berpeluh tak la lembap
sangat.


Tapi San tengok adik sepupu San pakai yang ada
bunga2 tu nampak cantik pulak.San pilih warna
hitam tu supaya tak nampak kotor. Promoter yang jual tu
tunjuk dia punya dah seminggu tak basuh. Nampak
elok saje. San suruh dia try Ayu punya sebab saiz
promoter tu lebih kurang Ayu je.

Memang cantik dan menarik! Harapnya Ayu suka
sebab San rasa memang sesuai dengan Ayu. Tak sabar rasanya
nak tengok Ayu pakai depan San. San harap Ayu akan
pakai untuk San hujung minggu nie. Salam sayang untuk
kekasihku, .. Mek Ayu ..

Yang amat menyintai dan menyayangi dirimumu,
Hasan Jendul


P/S : Kalau Ayu nak pakai, San nampak stail terbaru ialah dengan melipat bahagian depan dan menampakkan 
sedikit rambut..

SESAPA PUN YANG BUAT CERITA NI HEHEHEH MEMANG BEST LA

Wednesday, September 10, 2008

IRONBIRD LIMITED EDITIONS!!!

Specifications:
Construction: bolt on 
Body wood: nato 
Top style: bevel top 
Tuners: B.C. Rich® die-cast

Fretboard: ebony 
Frets: 24 jumbo 
Scale: 24 5/8”

Special Features: Pearl White body and headstock, silver metallic bevels and special lightning white pearl fretboard inlay
Bridge: Floyd Rose original tremolo
Pickups: Two black Rockfield® Mafia humbuckers
Controls: 1 volume, 1 three-way toggle and 1 tone 
Click to see control diagram 

Color: Pearl White

_________________________________________________________________________________

jeng... jeng... jeng... chentaku sudah kembali setelah lama menghilang dari senarai laman rasmi B.C RICH ... mmg udah lama aku menantikan come back ini.. dulu aku tertanya - tanya adakah model ini tidak akan dikeluarkan lagi... spec nya lebih kurang ngan ironbird aku kecuali warna, control (aku punya 1 volume, 1 selector, & 2 tone)  dan fretbord inlaynya (aku punya diamond shape inlay) jak berbeza.. yang lain sama.. hehehehehehehehe utk melihat model yang lain sila la klik di -----> sini

Bodoh Sangat Ka Remaja Kita Ni?

ARKIB : 09/09/2008

Gadis dirogol lima lelaki
KUALA LUMPUR 8 Sept. - Gara-gara mengikut teman lelakinya yang baru dikenali ketika makan di sebuah restoran, seorang gadis berusia 17 tahun dirogol bergilir-gilir oleh lima lelaki termasuk teman lelakinya di sebuah rumah di Kepong dekat sini Sabtu lalu.
Dalam kejadian kira-kira pukul 12 tengah malam itu, setelah makan di restoran tersebut, mangsa telah dibawa menaiki kereta oleh teman lelakinya ke rumah berkenaan dengan alasan dia mahu menukar baju.
Ketika menunggu di ruang tamu, muncul empat lelaki lain dipercayai rakan kepada teman lelakinya itu dan mereka berlima bertindak tidak senonoh terhadap mangsa.
Difahamkan, setelah enggan mengikut arahan teman lelakinya supaya menuruti kehendak mereka, empat suspek tersebut bertindak .... teruskan pembacaan di Utusan Malaysia (
Klik Sini)
Pagi ni aku membaca arkib berita kelmarin 09/09/08 di Utusan Malaysia Online terbaca la berita... Aku hairan remaja sekarang ni bodoh sangat dan mudah tertipu dengan perangkap remeh temeh seperti ni... Yang dia ikut lelaki yang baru dikenali mau balik rumah tu apasal? Nah kan dah free2 kena gang bang... Lain cerita aku mmg bengang la dengan kumpulan - kumpulan perogol ni... Dorang ni takde adik beradik pompuan ka sampai tergamak melakukan perkara terkutuk tu? Sempena bulan ramadhan ni aku doa kan supaya mereka ni akan di bakar di neraka yang ke tujuh kelak.. Amin...

Tuesday, September 9, 2008

MY GEARS - Kisah Cintaku Ngan Kelly

Ni adalah battleaxes yang aku selalu guna dlm setiap siri gig band aku or session mana2 band... kat gambar di atas tu korang leh nampak my B.C. Rich N.J Series Ironbird, amp Vantage, amp Laney LX35D Extreme Series, and last but not least Jackson Dinky... Sebenarnya Jackson Dinky tu adalah gitar angkat aku... tuan punya ialah Mr. Joad dan oleh kerana aku sessionist guitarist (kekadang bassist) untuk band death metal dia MANGGAS so, kekadang aku guna Jackson untuk beraksi... Untuk pengetahuan korang, pada mulanya aku ni mmg fanatik ngan gitar jenama Jackson. Aku punya angan2 untuk memiliki gitar Jenama Jackson ni sejak dari bangku sekolah lagi. Kebetulan aku minat ngan Marty Friedman (ex- guitarist Megadeth) dan masa tu masih pakai lagi gitar Jackson Kelly dia.. fuhhh mmg time tu masa nak masuk tidur pikir Jackson Kelly jak awek pun aku tak pikir dah hehehehehehe (mungkin juga inilah sebabnya kenapa awek aku blah tinggalkan aku). Takpe aku tak kisah yang penting Jackson Kelly.... kelly... kelly ... kelly.. makan tidur mandi segalanya kelly. Tapi apa kan daya masa tu aku tak mampu untuk memilikinya atas faktor kewangan aku yang mmg di bawah paras negative (takder keja kan mana la ada duit.. sekolah lagi). 

Sampailah satu masa, aku sudah mempunyai pekerjaan dan pendapatan sendiri.. situlah aku tekadkan azam aku utk mengumpul dana Kelly aku.... kumpul punya kumpul akhirnya amaunnya mmg cukup utk mendapat Jackson Kelly ni... punya la aku excited.. then aku p la ke kedai menjual peralatan music kegemaran aku. kat situ aku tanya la taukeh kedai tu ada jual gitar jackson ker? malang menimpa aku Gitar Jackson sememangnya amat sukar untuk di dapati di negeri Sabah... kira kat Sabah ni org yang pakai gitar Jackson ni boleh di hitung ngan jari... pa lagi aku minta la taukeh tu order Jackson Kelly untuk aku. fuh punya la bertanduk aku tunggu .. mau dekat tiga bulan order tu belum dapat di tunaikan... aku semakin gelisah kerana dana kelly aku mungkin akan terpakai untuk perbelanjaan yang lain. aku cari merata kedai2 kat sabah ni mmg takder la yg jual gitar Jackson. isk isk isk isk ...


Pro Series KE3 Kelly™

Sampai la satu ketika aku putus asa ngan menunggu Kelly ni di ibaratkan pungguk rindukan bulan... kat sini la aku bertemu ngan sorang otai di dalam arena underground Malaysia (aku taknak sebut nama dia) dan aku citer kat dia la akan kisah aku ngan si Kelly ni... korang tau apa dia punyer komen heheheh mmg sungguh menyakitkan hati hehehehehe adakah dia ckp "Bro, aku rase la kan ngko ni tak sesuai la pakai Kelly. Tak padan langsung pasal Kelly ni ngam untuk guitarist yg macho + handsome jak." "adus tak hansome ka aku? tak macho ka aku? yalah mmg la badan aku berbentuk bulat.. tapi takkan satu pun tak sangkut?" aku jawab kat dia. dia menerangkan lagi kat aku,"bukan gitu maksud aku... untuk ngko ni i mean dari segi image kau ni , ko lebih sesuai guna gitar B.C. Rich terutama model explorer" (explorer ni nama lain utk Ironbird). Time ni aku tak berapa ambik pusing tentang perkara ni....

Satu hari yang indah si Joad ni call aku nak bawa jumpa... kalau dia call aku comfirm dia nak kasi playlist lagu nak di main dlm gig yg bakal kami sertai. Masa tu selain daripada lagu sensasi Manggas "Batin Keramat", Joad ada request supaya aku cari salah satu lagu band Immortal album Battle of the North utk di cover masa gig. Kat situ la aku ternampak gitar Ironbird ni.. cover dia menunjukkan bassist Immortal  guna gitar Ironbird cis cantik juga dlm hati aku... hehehehe mcm cinta pandang pertama la ni. tapi masa tu belum lagi berputik, bibit2 cinta mula timbul apabila aku tengok video konsert band J- Rock Judy and Mary.. huh bassist dia pakai Ironbird juga... cis cantik juga aku tengok. mcm kebetulan plak masa selalu ternampak Ironbird tengok video clip band Benediction huh gitaris dia pakai Ironbird pastu tengok Dimmu Borgir Ironbird lagi... adei.... masa ni lah bayangan Kelly mulai pudar daripada kotak fikiranku... tiap malam Ironbird plak yang datang menganggu mimpiku... sampai peringkat kritikal aku kembali ke kedai peralatan muzik yg aku minta order Jackson Kelly utk bertanyakan status tempahan ku... tup tap tup tap tengok tersadai dalam cermin huh B.C. RICH NJ SERIES IRONBIRD ... dapatkah anda bayangan reaksi aku masa tu? apa lagi... tanya taukeh tu harga brapa... tup tap ngam then terus aku p bank withdraw duit dan hari tu juga Ironbird menjadi milikku. Rupanya aku mmg takde jodoh ngan Kelly dan akhirnya aku bersama Ironbird.


B.C Rich Ironbird Limited

Masa mula2 pakai Ironbird aku terasa satu aura or chemistry antara kami... masa tu barula aku sedar akan maksud kata2 kawan aku tadi tu... mmg serasi ngam gaya permain aku gitar ni isk isk tak menyesal.. makin lama makin syok aku rasa bila berdampingan dgnnya. Ditakdirkan ada satu hari aku berpeluang bertemu dgn Kelly situ aku ada cuba main nah.. ia menguatkan lagi hujah kawan aku tu... Gitar Jackson dan B.C. Rich mmg sangat berbeza dari segi fizikal drg... Neck Jackson adalah sgt nipis bagi aku dan itu membuatkan aku tak berasa selesa terutamanya semasa aku menggunakan power chord semasa bermain. Dengan itu, ianya telah membuatkan aku sangat sayang ngan Ironbird... tamat bab pertama...  pasni babak pertemuan aku ngan Laney plak...  tunggu yek... cheers terima kasih kerana sudi membaca...

TOP 5 MI SCUSI BEST PHOTO DURING MOBFEST #5 2008, RANAU, SABAH





Monday, September 8, 2008

KISAH TEMAN SIPEMANCING

Perhatian aku tak terlibat di dalam operasi penangkapan ikan haruan ini, ianya di simpan di sini hanya atas tujuan ilustrasi sahaja. wakakakakakakakakakaka.

Sejak kebelakangan ni, aku sering ketandusan idea untuk menulis ataupun mencipta lagu untuk stuff band kesayangan aku Mi Scusi . Di sini aku mula terjebak ke dalam satu kancah ketagihan yang terbaru iaitu memancing. Ini semuanya gara - gara perasaan bengang dan boring aku yang tak dapat di bendung sehinggakan aku join lepak ngan kengkawan aku sekampung (selalunya aku berkurung di rumah lepak ngan gitar dan komputer aku). Untuk pengetahuan ngkorang kengkawan aku ni mmg kaki pancing ikan air tawar. Pantang ada masa lapang gerenti dorang pi memancing punyer... Spot kegemaran dorang untuk aktiviti ini ialah kat kawasan tanah perkuburan orang Islam kat kampung aku.... (kat sana ada satu batang sungai yang banyak udang).  
Gambar kat atas tu adalah first catch aku guna pancing sendiri... Pancing Sendiri? Camna aku boleh ada pancing sendiri? heheheheheheh ceritanya begini.... Semua berpunca dari rakan aku yang bernama SADAM (bukan Saddam Hussien tau). Masa tu hari mmg best, tangkapan mereka mencecah hingga ke 80 ekor udang yang berjaya di pancing (jumlah pemancing = 4 org iaitu SADAM, ONDONG, JACKIE, CAPCI). Dorang mmg tak cukup tangan nak melayan udang galah yang menyentap umpan di pancing. So, oleh kerana aku hanya jadi penonton dan pemakan udang yang sudah dimasak (udang yang di tangkap terus dimasak di tempat kejadian) pada masa tu dan tidak membuat apa - apa kerja melainkan hanya duduk kekenyangan sambil mencungkil gigi. Kawan aku si Sadam ni minta tolong aku pegang pancing di sementara dia mengendalikan salah satu pancingnya yang lain. Tidak semena - mena pancing tu di sentap... punyalah aku panik tak tau apa nak buat... So, Sadam suruh aku gulung jak kili joran tu.. then aku gulung la.. tup tap naik menantang kat gambar dibawah ni (1st catch aku guna pancing pinjam). Punyalah aku excited... yang pasti ianya memberi aku satu inspirasi baru... apa inspirasinya hehehehe tak lain tak bukan malam tu aku balik rumah ambik gitar aku buka tali polish badan lap kasi kilat dan spray wd-40 kat volume & tone knobnya. pastu kasi masuk dalam softcase bag aku.... hahahaha gantung gitar... mulai esoknya aku ambil mc daripada bermain music mulalah bergelar sebagai pemancing amatur.....


Keesokan harinya aku pigi cari kengkawan aku (Sadam, Jackie, Ondong, & Capci) di tempat biasa dorang iaitu di tanah perkuburan orang Islam Kg. Pimping, Membakut (ni la nama kampung aku). Sampai ke sana aku terus sound si Jackie then bawa dia pi pekan untuk beli pancing heheheheheheh untuk pengetahuan korang sumer pancing pertama aku hanyalah berharga RM25.00 (lepas si jackie dengan muka garangnya tawar menawar ngan taukeh kedai). complete satu set. Apa lagi pancing dah ada terus la p sungai hehehehehehe tak sabar dah.... Walaubagaimanapun, aku terpaksa tunggu lebih kurang setengah jam barulah pancing aku mengena... tapi malang aku tak pandai lagi ndak handle akibatnya pancing aku tersangkut.. petang itu aku hampa dengan pancing ku yang baru.... Untuk menghilangkan rasa kecewa aku tu, aku bawah dorang stay sampai malam sikit akhir baru la aku berjaya hehehehe kengkawan aku pun menarik nafas lega kerana dorang dapat balik rumah ehehehehe aku cakap ngan dorang selagi aku tak dapat selagi tu aku tak nak balik heheheheh terpaksa la dorang tunggu pasal dorang tumpang keta aku hehehehehehehe



Yang baju biru ni la SADAM... hehehehehe
Oh yah.. untuk pengetahuan korang sekarang ni aku masih gila memancing hehehehe dan pancing aku sekarang ni dah ada 2 btg hehehehehehe nanti aku plan nak beli satu lagi... satu lagik aku dah kembali pegang gitar aku dan sekarang banyak plak idea nak buat lagu.. kalau bukan pasal aku p memancing tu tak mungkin lagu I NEVER CAST A SPEEL ON YOU & lagu SUNDAL BOLONG dapat di siapkan hehehehehe 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT