Sunday, September 18, 2011

BAKAL PROTEGE KU???


  • Dia ni telah menunjukkan minatnya terhadap gitar sejak dia baru pandai berjalan. 
  • Dia akan rasa gembira bila aku minta dia memetik IRONBIRD ku yang tersayang...
  • Masa umurnya 3 tahun minat tu makin menyerlah bila dia request aku nak pegang IRONBIRD aku seperti mana yang sepatutnya tapi malang gitar tu terlalu besar untuknya.
  • Dia minta bapanya untuk dibelikan gitar tapi malangnya gitar yang dibeli adalah gitar mainan...
  • Namun beberapa bulan yang lalu emaknya belikan sebuah gitar mini murahan (ukelele kot) dan dia sangat gembira lantas gitar mainan ditong sampahkan.
  • Tapi ada satu isu yang ditimbulkan setelah mendapat gitar baru... dia takder picktrum / pemetik gitar macam aku lalu sudu dijadikan pemetik sementara.
  • Dia ajar aku kalau nak kasi kuat bunyi gitar pusing yang warna putih tu (sambil tangan memusing ke tuner gitar).
  • takat ni belum pandai main gitar tapi cara pegang dah ada stail then kalau dia balik kat kampung gitar berdarah aku la menjadi mangsa adjust volumenya heheheheheh (nasib ada locking nut).
  • Boleh menyanyi
  • Baru - baru ni dia ada teman practice yang sangat garang yang juga jadi part time protege aku heheheheheh (yang part time ni tak payah la reveal sapa...)
  • Bakat terpendam yang lain adalah bakat seorang entomologist kerana suka mengumpul serangga dan kumbang dan ini mungkin terpengaruh daripada teman practicenya yang juga seorang cikgu taxonomy.
  • errrr taxonomy pasal TAX & ECONOMY ka???
 Photo Kredit: Partner In Crime @ Cheyah
  •  Adakah brader baju kuning sedang baring tu jugak bakal mengikut jejak langkah protege aku ni???
  • Nama band kat atas tu.... FIRST CHILD CLUB
  • Sekian Terima Kasih...

4 comments:

Ijau D. Koceng said...

anak buah aku (yg jd pengapit waktu aku kawin) pun dah start main gitar kapok... tp dia main kidal

klu dia dah terer main, mungkin aku tgglkan satu gitar karan aku di kampung

Dr. Ben said...

Dia tak selalu tengok videoklip Zee Avi ke?

berteromber said...

kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi briyani power la kan....

tapi anak aku takder satu pun yang "ghrock" (sebutan pelat anak bongsu aku)

JAIRO said...

doc: aku rasa mmg dia ada layan zee avi
berteromber: aku dah tak layan nasi beriyani.... ni time posa jer ehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT