Thursday, October 13, 2011

TRIBUTE TO I.T,M : USAHA JAYA MARA


1. Sejak kebelakangan ni aku tengok agak banyak trafik ke blog aku datang dari area Kota Kinabalu... selalunya trafik tu dari semenanjung memandangkan kebanyakkan network aku kat sana.. then kalau dari Singapore plak aku boleh agak dah sapa.... hehehehehe

2. Takder kena mengena dengan point kat atas... Terus kita ke tajuk utama.... bagi yang baru kenal aku ni aku nak kasi tau yang aku ni drop out dari I.T.M hahahahahaah tapi walaupun drop out (dkt nak masuk final year) aku rasa kat I.T.M banyak memberi pengajaran dan pengalaman untuk aku.

3. Aku masuk kat I.T.M Sabah batch JANUARI  1996. Number matrik plak 96330980.. hahahaha agaknya kalau student I.T.M (sekarang U.I.T.M) apa la number matrik drg hahahahaha....


4. Masa Kat I.T.M ni la tertubuhnya band aku... more detail klik kat sini.

5. Sepatutnya dulu masuk I.T.M patut aku amik jurusan music pasal kerja aku siang malam main gitar.. orang pigi kelas aku pigi studio. tu yang kantoi tu hehehehehe... Masa tu aku taksub sangat nak jadi sorang rockstar.!!!! Last - last rock tak ke mana study pun ntah ke mana (in case ada student U.I.T.M yang baca ni harap ini boleh dijadikan tauladan)

6. Semangat aku main musik masa kat I.T.M masa tu tambah membara apabila dapat tau  kat I.T.M Shah Alam banyak band yang bagus.. perrgghhhh patut masa tu aku tengok banyak graduan yang bagus hahahahaha tapi sayang semuanya  sudah terlambat akibatnya aku terpaksa cari uni lain utk kasi abis study aku hehehehhe masa aku dua tahun di I.T.M abis begitu saja.

7. Untuk pengetahuan korang, masa kat I.T.M aku takder awek... pasal masa tu awek jadi distraction kepada aku... aku nak focus sepenuhnya... kat GITAR (patut focus kat study)

8. Mamat yang paling baik dan sudi mengajar aku main gitar masa tu ialah saudara Yazid budak Johor amik diploma sains... aku tak ingat nama penuh dia tapi kalau tak silap dia ni ada pertalian ngan salah sorang line up band rock otai Zabarjad. Yazid ni cool giler orangnya tak macam kebanyakan gitaris jadian kat I.T.M masa tu. Sebenarnya tak ramai tau pasal kehebatan dia ni. (patut aku belajar math ngan dia ni hehehe)

9. Walaupun drop out ... I.T.M tetap dihati ku....

10. Satu fakta menarik ialah walaupun aku takder awek masa kat I.T.M tapi tak tau la kebetulan kot bini aku adalah student I.T.M gak dan paling best satu batch ngan aku cuma lain kursus jer hahahahahaha.. mungkin inilah contoh untuk ungkapan kalau ada jodoh takkan ke mana ... hehehehehe So, pesanan aku utk para pelajar yang baca entri ni.. jgnlah korang taksub sangat ngan pasangan korang (awek ker balak ker... or gay couple ker lesbo couple ker) pasal banyak gak aku tengok orang2 yang masa study macam belangkas ke hulu ke hilir tak dapat dipisah tapi last2 tiada kesudahan jugak (sebenarnya kesudahannya ada tapi bukan kesudahan seperti wayang hindustan happily ever after) bukan tak boleh couple2 masa study tapi biarlah berpadah padah... jgn nak buat2 innocent aku tau korang paham apa maksud aku.

11. Akhirkata, kenangan di I.T.M bagi aku adalah satu kenangan manis yang mengusik jiwa (ceeehhh wah macam lahanat plak ayat aku ni hahahaha) walaupun aku tak dapat apa2 sijil dari sana tapi pengajaran dan pengalaman dari sana aku rasa jauh lebih berharga.... Terima Kasih I.T.M ....


nota tambah: masa kat I.T.M dulu aku pernah ikut talentime masa tu drg panggil malam matrik kegemilangan... tak menang... dapat number dua jer....

errr sekali dapat cek dari nuffnang tetiba byk plak idea nak tulis hahahahahahahaha

5 comments:

Ijau D. Koceng said...

"orangnya tak macam kebanyakan gitaris jadian kat I.T.M masa tu"

apa yg dimaksudkan dgn gitaris jadian tu jai?

JAIRO said...

gitaris jadian masa tu di definisikan sebagai main gitar gara2 nak takle awek jer.. supaya nampak cool konon hahahahaha.. kali dah dapat awek takder la main gitar lagi pasal sibuk dating...

JAIRO said...

uiks tadi macam ada komen dari encik berteromber hehehehehe mana tah menghilang....

berteromber said...

aik...penat2 aku taip hilang pulak...

JAIRO said...

berteromber: tulah tadi aku nampak notification lu komen kali wa tengok dah takder hehehehehehehe

ni wa tolong retrieve dari email wa
komen berteromber:
"kad matrik pun simpan lagi tu...dasat...aku pun produk ITM...tapi batch no depannya 89...batch orang muda...haha...

tapi ITM memang banyak rockers...heheh... "

89?? huh mmg utk orang muda tu.. rare tu kalau kat ebay ntah berapa la harganya hehehehehehe aku ingat ngko produk UTM hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT