Monday, November 9, 2009

JANGANLAH EMO: KARENAH BIROKRASI



Hahahaha gambar ni aku cilok dari Lati0s punyer FB.. siot adakah ditagnyer nama aku sorang kat gambar ni hahahahahaha faust , BS, dan dia sendiri takder plak di tag sedangkan drg ni jugak adalah ahli - ahli persatuan budak emo Se - Malaya...


Semenjak dua menjak ni aku mmg sikit emo... emo mengalahkan My Chemical Romen... Nasib baik aku dah jual pisau toreh aku kat ebay kalau tak huh mesti aku kelar / toreh lengan sambil layan nangis wakakakakakaka. Bagi yang berperasan sejak dua menjak ni aku banyak menyentuh tentang perihal karenah birokrasi... hahahahaha aku ni eventough boleh di kategorikan sebagai gomen opiser tapi aku sgt2 lah anti ngan karenah birokrasi ni... mmg macam sial la...

Ni sambungan cerita karenah birokrasi aku ngan hospital... errr operation dah dah siap.. syukur la semuanya ok walaupun yang kena bedah masih terlentang sakit tapi progressnya amat baik. tup tap tup tap dah seminggu lepas operation then check appointment isk sabtu ni kena p spital balik utk bukak benang jahitan tu. Then pigi la.. kali ni tak banyak karenah.. sampai jer terus masuk then kerat2 siap complete.. tapi lucu jugak aku tengok doktor tu.. terhegeh - hegeh nak buka benang tu... sampai nurse yang bantu dia tu geram.. then nurse tu tak tahan sound doktor tu.. meh la biar aku yang bikin... then doktor tu tersipu - sipu kuar dari operation room heheheheh nampaknya nurse tu lagi experience hehehe org yang kena potong pun mengakui akan fakta ini hehehehehe... isk biar betul doktor ni... dia dapat jadi doktor pakai lesen terbang ker? ataupun p beli sijil medical kat Indonesial? tutup cerita doktor selesai buka benang then aku tanya la nurse tu.. "err mc dah nak abis isnin ni tapi tengok ngan keadaan org yang kena potong ni errr rasanya tak dapat nak perform kat tempat kerja... nak bergerak ke pintu pun terhenjut - henjut isk.. then aku tanya.. boleh tambah ker cutinye ni nurse (aku panggil nurse tu amoi pasal nampak masih muda lagik hehehehehe) then amoi tu jawab .. drg tak boleh kasih MC kalau nak MC hari isnin nanti kena p wad kecemasan then periksa kat situ then minta extent MC tu.. hehehe

Aku bukan nak ngada2 utk tambah cuti... kalau ikut hati aku p beli jer MC tu... tapi ni betul2 punya sakit la... kalau aku jadi majikan then tengok org bawahan aku sakit gitu p kerja  gerenti aku suruh balik rumah berehat.. buat susah jer kat opis.. kalau ada apa2 mmg kalut jadinya... tapi apa boleh buat majikan org yang kena potong ni adalah seorang perampuan sihir yang di sumpah oleh nenek kebayan kena tinggal laki.. So, korang faham2 la perangai dia. Ngko kena demam cikinpok pun boleh dia persoalkan napa tak datang kerja ni kan plak kena kerat2.. ari tu kalau boleh lepas kena kerat esok mesti masuk p kerja kakakakakakaka macam hanjing....

Tersebut la kisah hari isnin.. (hari ni..) hehehehe p la wa kecemasan seperti yang di suruh oleh amoi nurse masa sabtu yang lalu.. hehehehe masuk kecemasan then sini drg kata isk u tak boleh pigi sini la... kalau nak p klinik kat Luyang or klinik kesihatan Inanam (please someone tolong aku mentionkan jarak antara kedua klinik ni kepada org yang tak tau kat mana lokasi sebenar) ic... dah beratur tunggu gitu jer dia kata? bukan ker kes tu start dan di diagnose kat sana? semua file dan maklumat ada kat sana? kan ker senang nak rujuk? nak pass p tempat lain apa ker jadah nyer tak ker kena check dari awal semula.. kecuali la doktor2 tu ada ilmu sihir ataupun kalau nak moden sikit hikmat telepati.. isk isk isk... rupanyer terjumpa lagi karenah BIROKRASI....

mau tak mau p la klinik kesihatan Luyang.. ambik number balik tunggu then jumpa.. seperti biasa mmg kena check la nasib ada bawa discaj note senang drg nak rujuk kalau tak silap2 boleh kena potong balik.. macam sial... last2 dapat la top up seminggu lagi cuti heheheh harap2 seminggu lagi yang kena potong ni bertambah sihat then terus boleh p makan steam boat kat taman tun fuad.... aku masih tak faham kenapa doktor kat emergency tu tak boleh kasi MC... aritu boleh la plak.... tu nasib yang ada keta sendiri pigi hospital... kalau yang kurang mampu bnak beli keta.. p ikut bas.. takkan lagi parah.. terhenjut - henjut p tahan bas pigi luyang rasanya kena tukar dua kali bas hahahahahahahah parah... wooiii PM dah kata Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan... Korang kena berusaha jangan nak kejar markah penuh korang kat SKT tu jer.. pelanggan tu jangan diabai nanti free kena maki.. jahanam!!!!

3 comments:

wanwarlock said...

kesian kat lu jai, birokrasi mmg byk kat mesia.

aku nak sentuh sket la pasal dr tu. ehem.. hehehe

mungkin dia tu baru - houseman kot, mana ada blajar buka jahitan kat medical school, byk theory saja. bila buat houseman la dr baru blajar buat practical.

buka jahitan tu sebenarnya kerja nurse - dr/surgeon yg buat jahitan, nurse buka... hehehe

hidup birokrasi!!!

JAIRO said...

oic begitu ker dr. wan hehehehe patutlah amoi tu lagik cun bukak jahitan dari doktor. heheheheh muka doktor tu mmg muka macam budak baru la.. hehehehehehe bab tu aku masih ok.. bab yang di hantar kita org ke sana ke mari tu yang buat aku bengang....

Takilala said...

SKT.. hehehehe.. kalau dpt bos emo.. markah pun dpt emo la... ni bleh kira birokrasi ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT