Thursday, July 1, 2010

KING KONG MOVIE - REMAKE AGAIN!!!!!

Aku adalah seorang peminat movie King Kong... Dengan movie ni la aku rasa pertama kali (dan terakhir..) bapak aku bawa aku kat panggung wayang masa kecik2 dulu. Isk ingat betul aku babak king kong tu panjat bangunan then kena tembak dan jatuh perrrgghhhh mmg emo abis.... movie ni kena remake beberapa kali....
antaranya tahun 1976...
sila layan trailernya kat bawah ni...



sampai ada sequelnya lagi tahun 1986.. King Kong Lives...


kekekekek 19 tahun kemudian iaitu tahun 2005 Peter Jackson mengambil langkah berani untuk membuat semula cerita pasal monyet besar ni..... sila layan trailernya kat bawah ni...


memang pecah panggung jugak la movie ni.. aku sendiri tak lepaskan peluang untuk pergi ke panggung gara2 nak layan movie ni ternyata aku puas ati.... tapi aku tak tau plak baru ni may 2010.. ada producer berminat nak remake movie ni... perrgghhhh mmg nak lawan avatar la ni.. isk kalau ada 3D mesti gempak punya... sekali wa tengok dia punya trailer pergghh memang maut la.. sampai encik Kucing Ijau tak sabar2 nak belanja aku pergi ke panggung utk menonton filem lagenda ini.... apa - apa pun korang layan dulu trailernya.. yang bestnya producer ni mengambil langkah radikal di dalam pembikinan movie ini. Apa lagi jom kita layan.....


Jangan hairan... effect tersebut disengajakan dengan alasan untuk preserve keKLASIKkan movie King Kong itu sendiri kerana ianya dibuat buat pertama kalinya pada tahun 1933. Jadi ianya dibuat bukan sahaja khas untuk pengemar filem King Kong malahan ianya dibuat bertujuan untuk mengamit semula zaman 1933 perrghhhh sungguh realistik kesan khas zaman purba mereka. Apa2pun layan dulu trailer King Kong 2010 ni... cun tak?? mmg cun la... pasal memang real giler dia buat kekekekekekeke mmg macam zaman 1933 kalau tak caya cuba korang layan plak trailer King Kong 1933



apa yang membuat lebih extreme ialah King Kong 2010 tidak di buat di dalam bahasa English!!! Pergghhhh malahan produksi terbaru ini juga penuh dengan aksi horror seperti adegan menyanyi di atas kapal, awek pegang setandan pisang.. perrgghhhh mmg real la... fakcai....

errr utk lebih byk info dan soalan trivia anda boleh melawat blog peminat setia (lagi fanatik dari aku) iaitu en. Ijau kerana dia juga ada buat entri pasal ni kekekeke  sila klik SINI utk lawat blog beliau (more info dan photo)..

Sebenarnya kami dapat inspirasi buat entri ni adalah gara2 membaca blog serius obefiend...

7 comments:

Ijau D. Koceng said...

"more info dan photo"

banglar king kong!

Farid MOFASAD said...

gua penggil lu kingkong kalau jumpa lu..


ok?

peduli apa gua...


ekekekekek


:P

Jlascanteen said...

cerita beruk ke-2 aku suka, selepas Planet of the Apes. yang peter jackson buat tu awesome...

speedrider said...

aku vote king kong made in bangla

berteromber said...

pergh...heroin dia mantap beb...hahaha...

pakcik kordi said...

bongkekkkksssss..cm haremmm..hihi

JAIRO said...

farid: takder hal.. nanti aku panggil lu halka plak kakakakakaka

nampak sgt korang ni peminat setia cerita bangla ni tak sia2 aku buat entri ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT