Wednesday, May 18, 2011

INI ADA SATU CERITA.... PART 3

Untuk kisah sebelum ni sila klik PART 1 & PART 2
------------------

Satu pagi di opis...
Brader A baru masuk opis, lepas punch kad terus on pc.... kelibat member belum ada lagik tapi 15 minit kemudian bigboss datang terus sound jam 8.30 ada meeting. Brader B belum ada tanda nak muncul walaupun jam dah pukul 8.05 pagi... tapi selalu dlm jam 8.15 pagi Brader A akan terima satu sms keramat dari Brader B yang berbunyi..."bro, tolong punchkan kad wa la.. wa on the way dah ni .." walaupun terang - terangan Brader A tau yang Brader b masih kat rumah dia kool jer.. dah kawankan.. lagi pun tak luak mana pun kalau nak tolong punchkan.. kira sama2 tolong la kiranya... huhuhuh

Jam dah menunjukkan pukul 8.35 pagi, namun kelibat brader B masih belum ternampak lagi.. malah sms keramat pun belum masuk.... tiba - tiba bos sound brader A....

Boss: brader A mana brader B? kita start meeting jap lagi....
Brader A: Errr tak tau la boss, tapi saya dah sms dia tadi info pasal meeting ni ... mungkin kejap lagi kot pasal kalau pagi2 camni kita selalu stuck kat stesen minyak isi minyak... dia kata que panjang sangat...
Boss: Ok tolong call dia suruh cepat, saya nak p sarapan jap.. awak nak join sekali tak?
Brader A: errr terima kasih la bos tapi saya dah sarapan tadi... (sebenarnya brader A belum sarapan tapi dia kena siapkan report yang nak kena bawa meeting kejap lagik)
Boss: ok la kalau camtu, jgn lupa kontek brader B ya...
----
Brader  A terus call Brader B...

Brader A: Hello bro.. ngko kat mana ni? ngko ada dapat sms aku tadi ker?
Brader B : ya bro ada dapat tadi, aku masih kat rumah la...
Brader A: la napa tak info aku awal tadi... boss dah nak ajak meeting ni...
Brader B: sorry la bro, kredit aku abis la...
Brader A: Takper sekarang boss tengah p sarapan.. aku rasa kalau ngko gerak sekarang rasanya masih sempat kot nanti aku boleh tolong ngko punchkan masa ngko on the way...
Brader B: ni la yang masalahnya bro.... (lidah kelu)
Brader A: la masalah apa lagik ni???
Brader B: errr aku takder sen la nak isi minyak kancil turbo aku ni... dah la kena  isi minyak 97.. harga minyak naik wooo... ni semua salah kerajaan la ni bro... sekarang aku ada 5 hengget jer ni.. mana cukup...
Brader A: errr guna la minyak 95 murah sikit...
Brader B: errr enjin turbo tak boleh la pakai 95... nanti enjin jadi semput la...
Brader A: jadi macamana la ni???
Brader B: err aku rasa aku tak dapat datang la hari ni... apa kata ngko tolong jer aku punch nanti pandai2 la ngko cover aku yer??
Brader A: ko nak aku cover camner ni? boss kata meeting ni urgent...
Brader B: ala pandai2 la ngko.. nanti gaji aku belanja ngko pekena roti bakar kat tempat biasa....
Brader A: weeii mana boleh bro, tu rasuah tu... kantoi kang susah la kita...
Brader B: ala ok punya tu .. ngko tolong ya... ok la aku nak kena p dulu ada benda yang aku nak settlekan.... tolong ya bro.. assalamualaikum.....(terus letak phone...)
Brader A: ....
...................................................
Kalau korang jadi brader A rasanya korang buat macam mana???


p/s: cerita ni takder kena mengena ngan opis aku....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT