Thursday, June 9, 2011

INI ADA SATU CERITA... PART 4

Sebelum baca cerita ni korang kena baca dulu part2 yang sebelumnya. sila klik kat sini--> PART 1, PART 2 & PART 3
----------

Satu tengahari yang mendung disebuah Restoran Mamak Bajet Brader B sedang duduk sendiri menunggu member dia nak datang sambil layan baca menu makanan kat dinding Restoran. 10 minit kemudian member ditunggu akhirnya tiba....

Brader B: ehhh lambatnya nak 15 minit aku tunggu ngko
Brader C: ala sorry bro, aku kena buat photocopy minit mesyuarat la tadi.... ehhh mana Brader A????
Brader B: kat opis (jawab dengan acuh tak acuh)
Brader C: ko tak ajak dia sekali ker???
Brader B: malas la... aku tak ngam dah ngan dia tu...
Brader C: la apasal plak? korang gaduh ker??
Brader B: takder la gaduh.. tapi dia punya pasal la aku kena sound ngan boss aku ari tu...
Brader C: la dia dah jadi tukang repot ker kat boss?? barua betul la malaun tu...
Brader B: errr takder la report...
Brader C: Abis tu??
Brader B: ari tu aku lambat datang, so aku minta la tolong dia coverkan aku.. minta tolong punchkan kad aku.. ala bukan juga selalu minta tolong dia... adakah patut dia punch tak cover2 sampai bos aku perasan yang dia tolong punchkan kad aku. apa lagi.. aku masuk opis jer terus kena panggil then kena kasi warning.. dah la kontrak aku nak abis... isk.. mcm dia sengaja jer nak pedajal aku. dah la baru minta tolong punchkan pun nak minta belanja makan. tak boleh harap betul la.
Brader C: cis barua, aku rasa dia mmg sengaja pedajal ngko la. maklumlah dia dengki kot tengok ngko punya bisnes MLM maju. ehhh apa cerita ngan bisnes ngko tu? ari tu aku dgr ngko nak jadi manager dah... ni mesti ngko dah dapat byk downline
Brader B: ohh bisnes tu aku tak buat dah... susah la nak jalan2 cari downline then produk pun out dated.. takat jual kopi herba tupai jantan.. market dia kecil sangat la. lagipun market tu ALICAFE dah kontrol la. Susah nak penetrate.
Brader C: IC.. so, ngko dah tak buat bisnes tu lagi ?
Brader B; tak... (jawabnya ringkas sambil suap mee goreng kat mulut)
Brader C: la ingat ngko ajak aku minum ni ko nak bawa citer bisnes ngko tu...
Brader B : ini la ni.. sebenarnya aku nak promote kat ngko ni.... ni bisnes paling untung then model kecik hanya spend 2-3 hour a day jer pastu tunggu duit masuk...
Brader C: waahhh menarik tu. cu citer cu citer
Brader B: gini kat opis ngko ada internet ker?
Brader C: Ada..
Brader B: ngko ada facebook kan?
Brader C: ada..
Brader B: ok ngam... gini .. ngko tau ker dengan ko berfacebook tu boleh tolong ngko dapat duit... keja ngko login jer kat fb tu then promo & cari downline dari sana.... yuran masuk ahli rm100 kami akan kasi ngko ebook percuma dan dvd utk module bisnes online ngko... tak perlu keluar rumah tak perlu jual barang... main fb jer...
Brader C: uiks betul ker? macam tak leh caya jer
Brader B: ko nak bukti? nah ko tengok ni statement bank aku.. ni aku dapat berkat aku join bisnes ni selama sebulan... lagi pun benda halal....
Brader C: fuyyoooohhhh byknya.... wah kaya la ngko.... weeiii aku nak join la...
Brader B: kalau nak join ngko just sedia rm100 jer then boleh terus jalan....
Brader C: ok petang ni aku bank in kat ngko....
Brader B: ok sms jer kalau dah bank in...
Brader C: ok la.. ehh boss aku call la... aku nak balik opis la.....mamak kira (sambil melambai tangan ke arah mamak utk bayar)
Brader B: ok.. alamak dompet aku tinggal kat opis la... ic boleh ngko tolong settle dulu ka?? nanti aku bayar ngko balik....
Brader C: errrrrr ic.. takper la kalau camtu hari ni aku belanja ngko la next time turn ngko plak...
Brader B: heheheheh no problem bro, ngko punya pasal anytime... just call me jer... ehh jgn lupa sms aku lepas transfer duit tu.. nanti aku inbox ngko kat fb number akaun aku.... (lepas bersalam terus balik ke opis  beliau)
Mamak: errr semua sekali RM 37.80
Brader C: ehhh mahalnya takkan la teh tarik, teh o ais, roti canai ngan mee goreng rm37.80???
Mamak: err itu masuk incek punya kawan punya tapau nasi beriyani sama rokok kotak kecil la... semua sekali rm37.80
Brader C:...
thanx to Cabrine  S. for the photo....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT