Tuesday, November 29, 2011

MEMBACA ITU JAMBATAN ILMU


1. Gambar dicilok dari FB classmate aku masa sekolah menengah Puan Gya... Sejujurnya aku tak ingat bila gambar ni diambik tapi aku saspek masa kitaorang form two...
2. Korang tengok la bertapa banyaknya buku kitaorang hehehehehehehe. Dari kiri korang yang sedang tekun menulis tu adalah En. Jali yang merupakan pembekal tetap kami untuk jawapan kerja rumah Matematik.
3. Dalam gambar ni aku sedang menunggu En. Jali menyiapkan homework Matematiknya untuk dicopy terus ke dalam buku latihan aku hehehehehe (salin jer la).
4. Berkat ketekunan En. Jali kini beliau merupakan seorang jurutera yang berjaya.
5. Manakala sebelah Kanan korang yang mana wajahnya hanya nampak separuh merupakan sorang kawan rapat dari kecil aku Dato' Pikin yang mana geng2 p tengok maiden ari tu.
6. Beliau sedang tekun membaca buku novel Siri bercakap Dengan Jin sementara En. Jali siapkan Homework Matematik dan pass kat aku hehehehehehe
7. Dengan Berkat ketekunan Dato' kita ni beliau kini adalah salah sorang Kontraktor yang berjaya... Sekarang kalau jumpa dia citernya adalah berkenaan sukan golf hehehehehehehe walaubagaimanapun beliau sangat suka kepada kumpulan Manowar, Helloween dan semestinya Iron Maiden!!!!
8. Errr yang tengah tu??? ntah apa citer aku dengar dia nak jadi rockstar.. ntah sampai sekarang macam tak jadi2 lagi huhuhuhuhuhuhu
9. Moralnya ialah MEMBACA ITU ADALAH JAMBATAN ILMU....
10. Setelah terkenangkan buku Siri Bercakap Dengan Jin baru aku teringat bahawa aku pernah bercita - cita mahu menulis Buku Siri Bercakap Dengan Superhero....

6 comments:

berteromber said...

awek2 kat belakang tu lost kontek ker?

alien said...

ko rajin mengkopi kan
apa kata ko bukak kedai printing
hehehe

JAIRO said...

BERTEROMBER: awek2 kat belakang tu semua dah jadi emak budak dah...
alien: huh satu idea yang bernas.. akan di pertimbangkan

Ijau D. Koceng said...

klu xsilap, sorg drp awek di blkg tu kakak aku... (maliki? hambali? hanafi? syafie?)

speedrider said...

adoi!!!!!!!!!!! entry berilmiah dalam diam sungguh! hahahaha

JAIRO said...

ijau: kakak mu kelas maliki... aku hanafi....
musrider: heheheh biase ler membaca kan jambatan ilmu hehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT