Wednesday, October 8, 2008

BERHALA DSAI?


28 September 08, Ahad - Program perasmian poster gergasi Dato' Seri Anwar Ibrahim

Batu caves 28sept: satu poster gergasi pertama dimalaysia telah berjaya dirasmikan dengan jayanya oleh Y.B Amiruddin saari (ADUN batu caves), Y.B manikavasagam (MP KAPAR), Y.B Sivarasah (MP SUBANG) dan Y.B William Leong (M.P SELAYANG)selaku tetamu kehormat majlis ini.

poster gergasi yang setinggi hampir 40 kaki itu menelan kos perbelanjaan hampir RM 5000.00 dengan Bantuan para aktivis dan reformis serta penduduk dun batu caves yang mahukan semangat Y.B Datuk Seri Anwar Ibrahim akan untuk membina malaysia baru akan terus berkekalan dan ianya juga merupakan simbol sebagai tanda sokongan padu masyarakat pelbagai kaum di dun batu caves ini. Skuad dun batu caves juga merupakan penganjur bersama program ini amat berbesar hati dengan kehadiran dan sokongan diluar jangkaan dari pada pendokong dan pencinta reformasi khasnya warga dun batu caves...


dipetik dari: http://skuaddunbatucaves.blogspot.com/2008/09/sejarah-tercipta-ref-malaysiakini.html

Sebenarnya pembinaan lukisan ni telah menimbulkan satu pertikaian di mana ada beberapa pihak yang mendakwa lukisan ni ada patung berhala... tidak kurang dgn yg membela bahawa itu bukanlah patung tetapi just lukisan...

bagi aku ianya just a big drawing... cantik pandai org tu lukis... cuma bagi aku relevan ka lukisan tu? for me yes... napa ? pasal kan drg tu peminat fanatik DSAI so, apa lagi tak cukup poster then up lagi ngan giant poster, tak cukup giant poster up lagi pi super huge giant poster ala2 billboard.. dah minat nak kata apa kan?

kalau cam aku, aku ni mmg minat berabis ngan Band The Misfits... rasa2nya para peminat DSAI kasi tak aku bina Poster Besar replika JERRY ONLY kat sebelah replika DSAI untuk memperingati semangat Jerry Only di dalam memperjuangkan music beliau.... best kan? pasti orang - orang kat Batu Caves happy coz replika pujaan dorang ada teman heheheheh taklah sunyi Replika si Jerry Only ni hahahahahahahahah asal jgn dia sondol bontot si Jerry Only sudah.. nanti luka plak burung replika si DSAI akibat terkena spike si Jerry Only....

Walaubagaimanapun, aku tak la terpikir nak benda tu... pasal kekadang dari gambar tu jak org boleh taksub apatah lagi ngan skala yg besar taknak la aku... nanti masuk neraka aku hahahahah dah la sembahyang selalu kantoi ... daripada kasi tambah dosa baik aku mencuba utk mengurangkannya supaya berat la lagi timbangan yg belah kanan. Dan jika aku ada duit RM5000 dan dikehendaki supaya aku membuat poster besar cam replika aku akan publishkan dua poster seperti di bawah ni.... Aku sangat berharap ia akan dapat membantu kepada pihak yang berkenaan....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT