Thursday, July 16, 2009

X JAPAN: FOREVER LOVE vs. JESTIE ALEXIUS: KOSOROU KOPO NANGKU DOHO

Baru - baru ni en. Takilal ada buat entri pasal X Japan... hehehe terus aku teringatkan lagu ballad fav. aku dari band ni iaitu lagu FOREVER LOVE.. ni videonya aku nak shar ngan korang...

FOREVER LOVE

Ni lagi video... hehehehe

Aku kenal band ni pun dari en. Takilala.. sekali dengar terus suka.... pas suka aku buat research pasal band ni.. hehehe rupanya drg main musick yang laju2 jugak... hehehehe video kat bawa ni juga antar lagu yang aku minat STANDING SEX...

dari sini juga la aku terpengaruh ngan minat gitar jenama B.C Rich hehehehehe mmg best la.. terus trip nak jadi rock jepun hahahahaha. satu hari aku mainkan cd X JAPAN kat keta aku sambil jalan2 carik makan ngan kengkawan aku... kebtulan masa tu main lagu FOREVER LOVE ni... haha masa ni la aku tau yang ada juga lagu sepertinya telah di hasil kan oleh sorang artis dari Sabah.. hahaha kawan aku ckp isk napa lagu jepun ni sama ngan lagu local dalam bahasa kadazan.. isk isk sampai aku tak puas hati aku cari lagu kadazan tu then aku jumpa la ngan MP3 Jestie Alexius... hahahaha mmg serupa la walaupun tak sama.... setelah aku buat research satu album jestie alexius ni hahahaha aku discover ada beberapa lagu yang cilok.. ada satu lagu lagi yang mmg cilok abis dari artis JEPUN.... hahahaha terus aku tak jadi beli CD si Jestie ni nasib la aku try dgr MP3 donlot hahahah tak la rugi sangat.. tu pun aku rasa rugi pasal buang masa nak donlot... hahahah bagi member2 yang tak pernah dgr lagu si Jestie Alexius ni korang boleh la sin g along dgn video kat bawah ni...

Jestie Alexius: Kosorou Kopo Nangku Doho versi bahasa Kadazan

14 comments:

Ijau D. Koceng said...

ada sehebat proton saga kelabu ka?

iriene said...

Eh, tadi baca post "ah long" , begitu rupanya, bank opiser pun nak duit "kopi"..ishk..
I dah clik ads , tks for droppin by

Takilala said...

maybe dia discover awal X Japan ni. huhu. tapi lagu putung getah lagi kick...huhu

deaf_angel said...

i love this song. kalo kat cd Dahlia, lagu ni versi accoustic ke hapa ntah dia taruk situ.

ni yang Hide nye funeral pun dorang bawak lagu ni , sedih

berteromber said...

gua teringin nak beli cd X Japan ni...tapi tengok rega kat e-bay..mak aii...gua kumpul Poison dulu ah...auu..huhuhu

kenwooi.com said...

x-japan songs are cool! =D

the song "tears" is nice!

kenwooi.com

Portdy said...

diorang ni ciplak ada permission ke?

ingatkan zaman cyber macam ni dah takde orang berani nak ciplak2 lagu ni huhuhuhuhu

Anyway Forever Love, Tears memang best!

Abang Ben said...

minat sungguh ni... takde peluang lagi nak dengar band ni

jairo said...

ijau: proton saga kelabu lagi rules pasal mr. os selalu cover lagu tu kalau ada show di Sabah.

Iriene: mereka cuma nak tolong hahahahahahah

Takilala: hahahaha

Deaf: versi akustik tu mg syadu tapi fenural tu mmg penuh dgn emosi

berteromber: hahaha harga dia mmg kaw kaw la..... isk

ken: yup X japan mmg cool....

portdy: pasal tu aku tak tau plak... mungkin tiada kot....

Abg Ben: kalau nak ori punya mmg mahal la harga nya.. heheh cari2 la dulu mp3 yang di upload ....

cimca said...

kalau proton iswara bleh masuk ka tu jd lagu?

Ijau D. Koceng said...

anu plet labuan atu kah?

Just For Laugh said...

Forever Love this song are cool.. We're X

budak dusun said...

Cuba kau dengar Dewa19 "selimut hati" bukankah lagu itu sama dengan lagu bee gees "I start a joke" cuba dengar lagi lagu Akon mr lonely bukankah lagu itu dari lagu victor wood? (1973) dengar lagi lagu Shawn kingston " beutiful Girls" bukankah lagunya sama denga lagu "Stand by me" yang di nyanyikan oleh John Lenon? kau dapat melihat kelemahan Jestie tapi artis antarabangsa yang kau minati kau tidak lihat? saya rasa kau cemburu dengan Jestie. Jangan jadi tin kosong...saya rasa artis kebanggaan kau lebih PENIPU/PENIRU/ berbanding Jestie...

JAIRO said...

budak dusun: bro ko mabuk ka apa ni.. kakakaka tu lah kampungan sangat... kakakakaka takder satu pun artis yang ko sebut di atas menjadi artis kegemaran aku hahahahahahahahaha faggot motherfucker... n FYI... Jestie still suck!!! kakakakakakaka

p/s: aku rindu akan kegemilangan John Gaisah... huhuhuhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT