Saturday, May 9, 2009

DEDIKASI VIDEO: MONSTER MASH

Ok minggu ni aku nak dedikasikan sebuah lagu old skool kat korang... Lagunya adalah Monster Mash sebuah lagu lama yang dinyanyikan oleh Bobby Boris Pickettpada tahun 1962. Si Bobby Boris ni adalah penyanyi kumpulan The Cordials. Kalau korang nak tau, pada masa tu lagu ni number 1 kat carta Billboard Hot 100 pada October 1962.. fuh boleh tahan juga. Inspirasi lagu ni adalah daripada dari Hit "Alley Oop" yang mengisahkan tentang seorang ahli sains gila yang menjadi narator dlm lagu ni. Mmg straight foward liriknya citer camner monster2 tu boleh ada hahahaha so, enjoy la korang ngan video klip ni.. selamat berhujung minggu!!! Cheers!!!
Movie version: Monster Mash B - Movie
CoverVersion: Dr. Demento
Cover Version: The Misfits 
Original Version: Richard & The Young lions Featuring Bobby Boris
Original Version: Bobby Boris Pickett

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT