Thursday, May 21, 2009

I'M GETTING MARRIED? <--- TAJUK WAYANG KER APA NI?

Oklah mula - mula aku nak kasitau korang.. Ini bukanlah entri yang berbentuk review... ataupun ulasan wayang seperti mana yang selalu aku buat. Tajuk entri ni adalah benar yup... aku nak kawin dah!!! Sebenarnya aku taknak kasitau dulu pasal berita ni. Bukan bermaksud aku nak rahsiakan.. ala aku bukannya artis sensasi yang semua orang nak ambik tau pasal kehidupan aku.. Lain la macam Datuk Siti ker.. fasha sandha ker... Erra ker sesapa la.. kalau boleh mereka ni para peminat nak tau pukul berapa si artis tu bangun tido.. pukul berapa dia berak.. berus gigi dia warna apa... dia lepas kencing flush tandas ker hahahaha itulah kalau dah pames mmg takder privasi... nasib baik aku tak pames.

Aku plan nak buat entri pasal aku nak kawin ni sebenarnya pada minggu depan.. kasi suprise sikit ngan kengkawan hahahaha tapi member aku En. BS pecah lubah hahaha dia umum plak pasal wedding ni di kalangan rakan forum sehinggakan en. catas minta aku buat announcement kat blog pulak... Hehehehe

Aku mmg nak buat announcement pun.. tapi bukan apa sekarang ni aku BZ@sibuk memanjang. Maklumlah nanti aku kahwin pas kahwin p cuti panjang lagi p honeymoon so, kerja - kerja di pejabat kenalah aku settlekan sebelum cuti supaya bos aku pun senang hati approvekan cuti aku tu.... 

Selain daripada sibuk kat opis .. cam biasalah bakal pengantin ni.. sibuk urus sana urus sini.. nasiblah dokumentasi semua aku dah settle awal. Kalau tak gerenti sekarang ni aku terkejar - kejar ke sana ke mari nak settlekan itu ini... isk isk isk isk isk Oh yah.. bila aku kahwin.. hahahah pasal tarikh tu nanti aku umumkan secara rasmi dlm entri akan datang pasal aku nak scan dulu map tempat kahwin aku tu supaya member yang nak datang boleh download mapnya hahahahaha... Pasal honeymoon kita orang p dekat2 jer... nantila lepas honeymoon baru la kasi tau kat mana. Hehehehehehehe.... 

Sebelum terlupa.. aku mengucapkan ribuan terima kasih atas ucapan tahniah dari kalangan rakan yang dah tau pasal ni... aku sangat2 menghargai greeting korang ni.. terima kasih sekali lagi. Oh yah selain aku Zul pemain Bass  band aku juga akan kahwin dalam tempoh terdekat ni. Dgr2 minggu depan dia dah nak p krusus kawin dah.. hehehe tahniah utk encik zul.... diharap selepas kawin nanti gentelan bass anda akan lebih mantap!!!!

Semalam aku terima panggilan dari geng Mi Scusi... Zul + Pancho... huh rupanya semalam adalah birthday si Pancho... Sorry la geng aku tak boleh join korang semalam... nanti hujung minggu ni aku jumpa korang kita p jamming + makan utk sambut besday ngko!!!! Nampaknya bulan ni banyak perkara baik yang berlaku di kalangan line up Mi Scusi diharap ianya juga membawa petanda baik kepada pergerakkan Mi Scusi... Yah masa wedding aku nanti Mi Scusi akan beraksi utk menjadi band penghibur hahahaha dan juga Jiaja turut dijemput utk memeriahkan suasana. Drg Jiaja ni adalah juara Blast Off musim Kedua anjua Astro dan Hitz TV.. hehehehe bangga juga aku drg ni menang... ex housemate aku drg ni!!!

K sekarang lain cerita plak tadi pagi aku baca UTUSAN MALAYSIA ONLINE , ada tajuk berita "Peragut wanita hamil didakwa" . Gambar kat atas tu adalah wajah peragut yang di dakwa... huhuhu aku mmg meluat + benci dengan berita kes ragut, rogol, rompak ni...  Kalau korang tengok muka dia tu hehhehe mmg muka penyamun... penagih dadah.. dalam berita tu ada tulis yang semasa dia ditangkap ni.. dia ada kes jenayah yang lain belum settle... Yang sedihnya mangsa ragutnya itu meninggal dunia.. (takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa). Aku rasa org macam ni baik kita bina satu kurungan besi pastu simpan kurungan tu sebelah kandang monyet kat dalam zoo... biar org datang lawat zoo tertanya - tanya binatang apakah gerangan dia ni... pastu part infonya tulis la nama binatang "PERAGUT"... Sial!!!

17 comments:

Azman Ali said...

Tahniah Jai.... happy kawan2 dah berumah tangga....hehehe

Terence Teng2 said...

Hehehe. Nama aku gak naik. Memang feymes lah blog ku nanti hehe. Jai, berita ni jgn kejut msuk New Straits Times, Borneo Post, Eastern Times, Utusan Malaysia dan seangkatan dgn nya sebab aku dah hantar kat setiap editor newspaper kisah ni.

Nanti aku hantar kat ROTTW dgn Empayar pulak pasal review gig dkt wedding kau. Siap buat bootleg MiScusi, live @ jairo's wedding. Buat broadcast kat 6tv skali, hehe.

SkiD said...

Eh nak kawen dah?...Alhamdullilah..semoga selamat bahagia didunia bawa ke akhirat.

Ijau D. Koceng said...

aku cuti blk kmpg 29/5-8/6, smpt kah tu jai?

wanwarlock said...

wahhhh, nak kawin dah hg ni jai... congrats bro!

ceta la sket mcmana kenal tunang hg tu. sama sekolah ke, pejabat ke?

mula2 igt hg buat lawak ker, rupa-rupanya betul!

congrats again, bro

miminida said...

wah..wah.. berita gumbira nii.. ehehhe.. tahniah bro.. semoga berbahagia selalu..

Takilala said...

omedeto! huhuhu.. Manggas tak main ke? huhuhu

Jairo said...

azman: thanx, kau punya pengumuman bila lagi man?

catas: hehehe ngko yang suruh aku buat entri ni kan? hahahaha apa2 pun terima kasih atas usaha anda!!!

skid: thanx!!!

ijau: tunggu saja berita seterusnya dari blog ni....

wanwarlock: pasal request kau tu nanti aku usahakan... maybe next entri la...

mimi: thanx.. kalau ko ngam kat kampung datang la hehehehe

takilala: manggas? hhahahaha ada dalam list tapi tunggu comfirmation dari pihak pengurusan en. raem jordison... kalau jadi sediakan playlist lagu2 rock kapak sempena persediaan nak tengok konsert search bulan julai ni hahahahahaha

deaf_angel said...

bro
i am so happy for you.
Smoga segalanye berjalan lancar dan slamat. amin.

Johana S. said...

tahniah! semoga kekal ke cucu cicit XD

berteromber said...

tahniah jai...
semoga bunting pelammin...jgn jadi macam BS..lambat...hahaha..

JuLia d BuBbLes said...

congratsssss!!!!!!!

gidong said...

Semuga bahagia sampai ke cucu cicit lah bro hehehe, jgn lupa jemput kenduri hahaha pok makan free :)

kenwooi.com said...

hahaha nice.. =D

WayeYoung said...

nice post.

★ whoaamello ★ said...

CONGRATULATIONS! Happy being married. Hope it all works out for you both =D =D

*confetti*

Kamasutra Melayu said...

tamatlah riwayat zaman bujang. Aku pun sama..huhuhu.. tak sabor denn nak tggu asah bakat yang lama terpendam..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT