Thursday, January 28, 2010

Sepetang Bersama Manggas 2010

Pergh tadi petang (27/01/2010) sesi jamming terakhir kitaorang bagi persediaan untuk gig Breaking The Silence yang bakal dilangsungkan pada sabtu ni (30/01/2010). Overall sesi praktis tadi agak santai di mana kita orang buat susun atur playlist dan apa2 yang patut dan tak patut di buat masa perform nanti. Asalnya aku bawa tape recorder tadi kononnya nak rakam sesi jamming tu tapi malangnya masa kami masuk studio isk amp tu blow la.. ni kompom sebelum kami masuk studio tu dah kena belasah... isk mmg agak kecewa... nasib kita orang boleh kata sudah kira tight la utk perform kalau tak mmg kena cari studio lain la utk praktis....
Kami praktis 2 jam but setengah jam terakhir kami main santai2 sambil cover lagu - lagu rock lama.. macam lagu semalam yang hangat, jerangkung dalam almari, balada pemuzik jalanan dan lagu favorite aku So Lonely dari band Loudness... \m/

Oh yah sebelum aku terlupa... aku nak ucapkan terima kasih la kepada sambutan suam - suam kuku dari kawan - kawan terhadap entri aku sebelum ni mengenai lirik lagu terbaru Manggas.. Thanx banyak - banyak untuk pak cik kordi kerana ada mention pasal manggas jugak kat entri blog beliau.. thanx a lot... Untuk cik Ayu plak aku minta maaf kerana aku rasa tak dapat tunaikan permintaan ngko regarding link download... ni kena terus kat encik takilala pasal dia yang manage hal ehwal band manggas. Pada aku sebenar kitaorang tak la kisah sangat kalau korang nak download lagu2 kita orang secara free... kami tak kisah sebenarnya.. malahan ada orang yang hendak membeli demo Manggas yang terdahulu pun kami galakkan mereka ni cari jer orang yang ada demo tu then copy la cd tu hehehehe pasal dah out of stock. hehehe korang nak percaya ataupun tidak sebenarnya aku sendiri pun takder simpan EP tu hehehehehe.



satu lagik aku nak mention kepada cik ayu... heheheh kebetulan split rilis Manggas ngan sebuah kumpulan death metal dari Kota Kinabalu iaitu Inside telah dikeluarkan baru2 ni oleh Label Derangement Projet so kurang syok plak kalau aku kasi link download hehehe nanti bising en. Sharul (owner label) kat aku hehehehehe kalau korang nak dapatkan rilis tu boleh la berhubung terus ngan en. Sharul via maispes beliau. Tapi Cik ayu..  kalau ngko nak lagu Mi Scusi (band punk aku) aku boleh bagi hehehehehehehe promo sikit Klik SINI nak tau lebih lanjut.



p/s: thanx to en. IJAU kerana sudi tolong aku translatekan lagu Su Puratism tu....

5 comments:

Ijau D. Koceng said...

aku translate direct saja... bab2 interprete maksud tersurat dan tersirat tu pndi2 sendiri la. lgpun penulis lirik sdh ulas sdkt2

aku rasa in the future better manggas terus gunakan bahasa brunei utk lagu2 baru

JAIRO said...

ijau: itu sudah semestinya.... manggas akan cuba mengekalkan trademark ni hehehehehe (lagu batin keramat ada dua lirik... english & melayu)

pakcik kordi said...

sama2 beb...aku kagum dgn band manggas..sbb tu la..=)

nt try2 la usya lubang gig kt smnnjung pula k...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

tul kata pakcik kordi tu~
mesti kitorang join pyer~

Jairo said...

pakcik kordi: isk terharu aku mendgrnya hehehehehe.. kalau ada peluang kami pasti akan pigi main kat semenanjung.. korang mesti datang ya....

ayu: ko punmesti datang heheheeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT