Saturday, January 23, 2010

ROKOK ITU HARAM!!!!


Baru nak buat entri ni tapi tengok2 pakcik kordi dah buat awal2.. tapi takper la bukan niat nak copy pakcik kordi  tapi niat nak sama2 beringat kepada diri sendiri dan jugak kawan2 kat luar sana tu.. haram tak haram tapi sebetulnya rokok itu mmg membahayakan kesihatan... so, mari kita berenti merokok.... lepas berenti merokok bukan jer tak dapat dosa, malahan dapat kesihatan disamping poket pun selamat... mahal wooo harga rokok sekarang ni!!!!

p/s: Kalau hari tu ada cerita ada orang kena tangkap lalu dihukum rotan kerana minum arak.. adakah kali ni akan ada orang yang bakal ditangkap dan dihukum kerana isap rokok.. isk harap2 la orang itu bukannya dikalangan rakan2 dan saudara mara aku hehehehehe

6 comments:

touyakaruma said...

Huhu mujurlah aku bukan perokok

pakcik kordi said...

brader jairo tk hisap rokok ke?cayalah...

oden susah sikit ni...kejap berennti,kejap smbung blk..tk thn la waks....

tp i'll try my best.

=)

Ijau D. Koceng said...

aku dulu pun besigup jua, so no komen la klu bab2 kesihatan, kemachoan, layan feel, stress, duit...

cuma aku hairan tahap mentaliti dan kesedaran sivik org2 kita yg wlupun ada tanda amaran tp masih isap sigup di tmpt awam?

deaf_angel said...

as a non-smoker, aku suka kalo korang smua pun stop smoking.

JAIRO said...

Kepada semua... MEROKOK ADALAH MEMBAHAYAKAN KESIHATAN....

lizz said...

aku doa2, dapat hubby yang bukan perokok. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT