Friday, January 22, 2010

KARUT.....

"I kalau soal jodoh ni... tak pernah pandang pada pangkat dan harta... bukan itu yang i cari... cinta i ngan datuk tu adalah ikhlas dan dia sememangnya seorang yang penyayang... beliau mmg amat berbeza jika berbanding dengan cinta i sebelum ni...."

sialan la statement karut ni.. hahahaha aku tak nak la mention nama sapa2 dlm entri ni tapi itu la kenyataan dunia materialistik ni... ini adalah salah satu bukti kesahihan duit itu boleh membeli cinta.... huh... terkenang dulu2 sorang classmate aku lisa berkata... "sekarang punya zaman arrr ada money baru ada honey mahhhh...."

9 comments:

mie said...

wah!!!
bagus peribahasa ni..
ada money baru de honey!!!
hahahaaaa

Dr House said...

Zaman sekarang cinta memang boleh dibeli. Duit datang dulu, cinta boleh datang kemudian.

Ijau D. Koceng said...

datuk pangkat ka datuk patua?

pakcik kordi said...

no money,no honey man!kehkehkeh!!!


statement ''I kalau soal jodoh ni... tak pernah pandang pada pangkat dan harta... bukan itu yang i cari... cinta i ngan datuk tu adalah ikhlas dan dia sememangnya seorang yang penyayang... beliau mmg amat berbeza jika berbanding dengan cinta i sebelum ni...." tk boleh blah!kah kahkaah!!nyampah la tgk!

best2!

mommy iba said...

kamu memang bijak... ayat yang biasa didengar. dari sekolah lagi saya selalu dengar ayat tu. baru nak post gambar masa kursus penceramah dulu. one more thing, saya udah dapat sorang lagi baby girl...

Jairo said...

mie: yup ni alaf baru punya peribahasa

dr. house: kadang2 cinta terlalu murah utk di beli

ijau: patua di mana....

pakcik kordi: mmg sgt buat orang menyampah....

mommy iba: heheh tahniah la buat u.. patutla lama tak dgr berita heheheh

SkiD said...

Wah itu macam ka?...
Patutla ramai yang muda2 tak laku2.... pasal tak de 'money'...

deaf_angel said...

come on come on, listen to the money talks

- ac/dc

huhu

pakcik kordi said...

say yes to money man.....hahha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT