Tuesday, September 23, 2008

KENYATAAN TERESA COCK - ULASAN PERIBADI AKU

Kat bawah ni adalah beberapa petikan berita yang aku baca di Utusan Malaysia tentang berita anjing yang paling sensasi di Malaysia. Aku ni sebenarnya tak suka nak menulis sesuatu yang berbaur politik.. akan tetapi tindakan si anu ni menyebabkan aku ingin menulis..... Skrng nie aku nak review setiap headline yang aku baca....

------------------------------------------------------------

Transkrip penuh sidang akhbar Teresa Kok semalam

SAYA cakap dalam PC (sidang akhbar) itu bila wartawan tanya saya macam mana layanan saya di lokap di pusat tahanan. Saya cakap, bilik kecil 6x8 kaki dan saya kata, "aiya, makanan tidak sedap slightly better than dog food. Utusan tulis 'makanan anjing'... sekali lagi putar belit kenyataan saya lagi... ini description sahaja. klik utk teruskan

ULASAN:

Dari kenyataan beliau di dalam transkrip ini, jelas menunjukkan bahawa Teresa adalah seorang yang angkuh... Dia tak tau kah ada sesetengah org nak makan nasi kosong satu hari satu kali pun susah.. tak caya? tak payah gi jauh tengok jak kat dalam TV3 di rancangan BERSAMAMU (aku malas nak komen panjang pasal rancangan ni). Ni dia kena kasi makan nasih dengan kuah campur telur pun dah maki2... tak kena kasi sudu dah maki2 buat statement!!! Inikah namanya pemimpin berjiwa rakyat? Pigi birak la!!!... Katanya dia seorang aktivis!!! Aktivis kepala hotak atuk dia baru kena sikit dah meraung sana sini... Cis ada hati nak jadi aktivis.. aktivis najis adalah!!! end bahagian pertama....

--------------------------------------------------------

Teresa nafi ‘seperti makanan anjing’

SHAH ALAM 22 Sept. – Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok hari ini menafikan pernah menyamakan makanan yang disediakan kepadanya ketika ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) ‘seperti makanan anjing’.

Sebaliknya, wakil rakyat DAP itu mendakwa beliau hanya mengatakan makanan tersebut ‘lebih baik sedikit daripada makanan anjing’ (slightly better than dog food) ketika ditanya pemberita pada sidang akhbar sejurus dibebaskan daripada tahanan 19 September lalu. klik utk teruskan

ULASAN:

Haiya moi.. ngi kong makai woo? Sekejap itu, sekejap ini.. u hah memang pandai main itu kata - kata.. apakata lu jadi pelakon walauuuweeeiii itu Dato' Michell Yeoh pun boleh kalah woooo...

Memanglah you ckp u tak samakan makan tu dengan makan anjing but u kasi compare itu makan with dog food.. .wei.. leng lui... wut the different? Beginilah sebagai org yang berprofail tinggi a.k.a celebriti u patut jaga u punya mulut jangan sampai jadi busuk macam parit sebab what u say is not important but what people think about u said is most important (adeii speaking english lagi aku ngam ka aku punya grammar tu?) ... So, Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa...

---------------------------------------------------------------------

Terpaksa makan guna tangan
Oleh TARMIZI ABDUL RAHIM

KOTA BHARU 22 Sept. - Punca utama Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim menyifatkan makanan yang diberikan kepadanya ketika ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) seperti makanan anjing ialah kerana terpaksa makan menggunakan tangan. klik untuk teruskan

ULASAN:

Woooii amoi cakap siang pandang - pandang, cakap malam dengar - dengar!!! Kau tau ka di Malaysia ni makan guna tangan? Kalau anjing baru la makan tak guna tangan (ehh anjing ada tangan ka?) tak pun babi pun tak guna tangan.. main sondol jak... Isk nenek kebayan ni celupar sungguh mulut kau tu.. nanti aku sumpah kau jadi ikan kembung baru tau!!! Ngko tuduh org putar belit kenyataan kau .. tapi sebenarnya ngko la yang terbelit dengan kenyataan kau... pigi mampus la kau di sana!!!

-------------------------------------------------------

Kesimpulan:

Teresa ngko ni mmg bangang!!! taknak aku ckp banyak cukupla lagu di bawah menyatakan maksudku pada mu!!! 2 Lagu dari Wednesday13!!!

 "Your Mother Sucks Cocks in Hell"

I heard a story just the other day,
A story that I could not believe.
A story about your mother,
How she goes down on her knees.
And the guys downstairs say she
can do it really well.
How does it feel, to know your
mother sucks cocks in hell?!

Oh how you cried,
The day that your mother died.
She didn't get into heaven.
She's gone to hell giving suckies at the 7/11.

I know her soul will never rest,
'Cause she's in hell doing what she does best..

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

WOAAAAAHHHHH !!!!!!!!

I'm hearing things,
[ Find more Lyrics at www.mp3lyrics.org/ONzX ]
Things that I did not know.
How you mother could suck a basketball
through a Garden Hose (??)
And the guys downstairs say she can do it really well
How does it feel, to know your
mother sucks cocks in hell?!

I know her soul will never rest,
'Cause she's in hell doing what she does best..

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

WOAAAAAHHHHH !!!!!!!!

Your mother sucks cocks in hell.
Your mother sucks cocks in hell.
It was a gift from God that she does do well
Your mother sucks cocks in hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.
Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.

Your mother sucks cocks,
Your mother sucks cocks in Hell.(yeahhhhh)

[ she - she, she is a filthy tramp, she
she, she sucks... 

----------------------------------------------------

I Want You.. Dead (Wednesday13)

Goddamn here we go, off to the graveyard, go, go, go
Give 'em to me decayed, give 'em to me anyway
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

Hey ho, let's go to hell, I've got a room reserved
And I'll see you there, make me die slowly, butcher me and hold me
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

Fuck yeah, it's understood, necro-feelin' great, necro-feelin' good
Give 'em to me decayed, give 'em to me anyway
I don't care 'cause you know I only want you

Dead, dead, dead
You know I want you
Dead, dead, dead
You know I want you

Crawling from your grave, calling out my name
Begging for my brains saying, hey, hey, hey
I want you to take my hand and tell me I'm your man
And I only want you dead

1 comment:

wénkt said...

baca ni

http://wenkt.com/blog/?p=2070

thanks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT