Thursday, September 11, 2008

HADIAH HARIJADI

Lawak cerita ni.... kawan aku post kat forum metal terus....

Suatu kisah di sudut KL ..  

HADIAH HARIJADI

Hasan Jendul nak belikan hadiah harijadi untuk kekasih barunya, Mek Ayu. So si Hasan ni pun ajaklah adik perempuan sepupunya untuk temankan dia shopping kat Sogo.
Oleh kerana Hasan Jendul dan Mek Ayu baru dua bulan berkawan jadi si Hasan Jendul membuat keputusan untuk membelikan Mek Ayu satu topi kain fesyen baru saje, supaya taklah nampak dia beriya-iya sangat. Adik sepupu Hasan pulak pegi beli satu seluar dalam hitam berbunga-bunga baru, sebab ada sale hari tu.

Masa membayar, dengan tak sengaja cashier dah tertukar kotak topi kain hitam tu dengan seluar dalam hitam adik Hasan Jendul! .. Selepas membayar, Hasan Jendul pun terus pergi kaunter hadiah dan suruh diorang bungkus hadiah2 tu tanpa check dulu.
Kemudian dia balik ke rumah dan tulis surat untuk Mek Ayu serta mengeposkannya bersama hadiah yang dah tersilap tu (Dan surat yang dia tulis tu berbunyi cam nie);

Istimewa untuk kekasihku Mek Ayu, San pilih
hadiah nie kerana Ayu tak pernah pakai bila kita keluar
jalan-jalan dan selalu mengadu sebab panas. Kalau
bukan sebab pasal adik sepupu San, San dah nak
beli yang lagi jarang supaya kalau berpeluh tak la lembap
sangat.


Tapi San tengok adik sepupu San pakai yang ada
bunga2 tu nampak cantik pulak.San pilih warna
hitam tu supaya tak nampak kotor. Promoter yang jual tu
tunjuk dia punya dah seminggu tak basuh. Nampak
elok saje. San suruh dia try Ayu punya sebab saiz
promoter tu lebih kurang Ayu je.

Memang cantik dan menarik! Harapnya Ayu suka
sebab San rasa memang sesuai dengan Ayu. Tak sabar rasanya
nak tengok Ayu pakai depan San. San harap Ayu akan
pakai untuk San hujung minggu nie. Salam sayang untuk
kekasihku, .. Mek Ayu ..

Yang amat menyintai dan menyayangi dirimumu,
Hasan Jendul


P/S : Kalau Ayu nak pakai, San nampak stail terbaru ialah dengan melipat bahagian depan dan menampakkan 
sedikit rambut..

SESAPA PUN YANG BUAT CERITA NI HEHEHEH MEMANG BEST LA

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT