Friday, February 6, 2009

MUTIARA YANG HILANG

Selama ini aku mati2 menyangka bahawa kedua kaset Megadeth aku yg terpapar kat gambar di atas telah hilang ataupun sudah selamat dirip off oleh teman - temanku. Namun agak terkejut apabila aku terjumpa masterpiece ini kat dalam almari lama di rumahku. Hahahaha memang suprise la hahahahah pasal band Megadeth ni adalah salah satu band kegemaranku. Sebenarnya kedua album ni bukanlan koleksi Megadeth terawalku... Ianya hanya dibeli serentak selepas aku beli dan dengar album Rust In Peace di sekitar hujung tahun 1993. Tak sangka kaset ni dibeli bersama, hilang bersama, dan akhirnya ditemui bersama. Sememangnya jikalau ada jodohianya takkan ke mana heheheheh.
Di antara dua kaset ni album So Far So Good So What adalahyang palibng special. Kenapa ianya special? Hahahahahah ia spesel pasal kaset ni ada manufacturing default... hahaha apa faulty dia? Hehehehe... tak tau la kalau anda juga mengalami nasib yang sama akan tetapi kat kaset ni time part lagu last di side B iaitu lagu Hook In Mouth hanya ada separuh... hahahaha... mula2 aku ingat kena sensor tapi dgr kaset lain album yang sama tak pula sekerat jalan..heheheh memang angin jugak la masa tu.. rasa macam kena tipu pasal kaset tu tak main abis lagu... Macam cetak rompak plak... hehehehe
Walaubagaimanapun, aku mengambil tindakan positif yang mana aku menganggap kaset aku ni limited edition hehehehe kira rare item la hehehehe.. bukan sumer org dapat kaset camni,lalu aku mengambil keputusan untuk terus menyimpan kaset ini sebagai koleksi peribadiku... Akhirnya seperti yang anda lihat kat dalam gambar di atas, kaset ni masih steady lagi dan soundnya masih tip top... so, apa lagi.. jom layan!!!

7 comments:

Abang Ben said...

so far so go so what first Megadeth kaset aku beli. Ori EMI. Dah jual kat jemz secara bundle hehehe...

berteromber said...

aku pun masih simpan kedua2 kaset ni..plus kaset dubbing Killing Is My Business...

dulu pernah offer BS...bistu dia dah tak diehard lagi..dia tak nak...hahaha..

Jairo said...

hahahahah sempat lagi kutuk BS... gitar player mag... tak ingat plak isu bila ada interview chris poland...

Jlascanteen said...

mama yang taruh kaset tu. di almari lama kan... pernah kena bawa ke tawau tu.

my kaset penyanyi2 boyband (e.g. westlife, 98 degrees)pun masih ada sana

Jairo said...

aku rasa si BS berminat ngan kaset 98 Degrees tu... memandangkan dia tidak lagi meminati Megadeth... BS... BS... dari forum sampai ke blog.. berabis drg kenakan ngko... mmg ngko drg tak nak kasi lepas hahahaha

Zampeada said...

belilah yg CD ka... senang sket mau jaga wpun mahal... hehehe...

jairo said...

heheheh cd? masa tu tahun 1993.. rasa aku belum mampu utk beli cd player... kalau sekarang.. mmg beli cd dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RAKAN & TAULAN

Follow by Email

JUMLAH PELAWAT

SEJAK 8HB SEPTEMBER 2008 (ISNIN) JAM 1.10 PETANG +8GMT